Home Kleur je leven Maandkleur van april: geel geeft je zelfvertrouwen en focus

Maandkleur van april: geel geeft je zelfvertrouwen en focus

Door Anne-Lies
geel

April is voor mij de maand van welke kant gaat het op? Blijven we nog even na-winteren of gooien we de boel al echt open naar het volle licht? Na-winteren als nog even binnen blijven en bezinnen of klaar voor de volgende fase van kleur bekennen. En kleur bekennen dat durft de kleur van de maand geel wel. Laten we zeggen zoals een knal gele narcis zichzelf lekker laat zien. Hoofd boven het maaiveld van de kleine krokus. Lekker pittig! Plannen kenbaar maken en vol vertrouwen en focus richting bepalen. Misschien nog niet in de finesse maar het besluit is genomen. Hopla! met positiviteit en je gezicht richting de zon het volgende kwartaal in. En als het even niet wil dan bedenkt geel wel wat.

Somedays you have to create your own sunshine!

Wat is de betekenis van de kleur geel?

Geel is de kleur van energie, wilskracht en optimisme. Het is de helpende eye-opener bij weten wat je wilt en wat je komt doen hier op aarde. Dat klinkt gewichtig en is ook niet alledaags en dat is dan ook de reden dat we meestal de kleur geel niet dragen. Het moet ons niet op de huid zitten ;). Maar stel je eens voor dat je daar toch  aandacht aan schenkt. Ik denk dat we allemaal wel willen weten wat ons diepe verlangen van zingeving is, toch? Geel is de kleur van je innerlijke kracht, je insight sunshine! Die kracht durven voelen en vertrouwen gaat je helpen meer over jezelf en je richting te ervaren. Net als het optimisme dat van geel uitgaat je helpt om je gedachten positief en dapper te laten zijn. Mooi onderweg naar de zomer van je leven

Negatieve energie van geel

Die volle kleur geel met al die levenslust, helderheid en stralend van zelfvertrouwen kan ook weleens doorslaan. Een overdosis aan geel herken aan een betweter die zichzelf meer dan centraal zet. Geel is de kleur van kennis en intelligentie in de overdosis is weten wat je wilt ook gaan voor je gelijk in plaats van je geluk. Je innerlijke kracht schijnt dan zo fel dat je de andere op afstand houd, egoïsme is dan niet meer gezond en maakt diep van binnen eenzaam en alleen.

Waar kan geel je in deze maand bij helpen?

Geel helpt je bij het brengen van positiviteit in je leven. Als het leven soms angstig is en je naar de keel vliegt dan helpt geel je. De angst niet wegduwen maar toe geven aan jezelf dat je bang bent is al stap 1. Het mag er zijn en dat geeft rust. Jezelf toespreken en je gedachten in de gaten houden op wat je denkt is heel helpend en helend. Je gedachten zijn toverkrachten zoals Anna Touw-Smit altijd zo mooi zegt. Wees je bewust ( ook al zo een mooie eigenschap van geel ) van wat je denkt en indien nodig stuur bij naar positiviteit. Naar vertrouwen in je zelf, dat je goed bent zoals je bent. Geel helpt je voorbij je angst te gaan en je te ondersteunen bij verbinding met je kracht, je innerlijke zonnetje, zeg maar.

Ritueel voor april

Je positieve gedachtenspieren kun je trainen. Elke dag een stapje. Wat je daar goed bij helpt naast geel in je omgeving zetten, positieve mensen volgen en je ontdoen van de negativiteit. Maak gebruik van affirmaties. Een affirmatie is een positief zinnetje dat je zo goed in je hoofd opneemt dat je er  in gaat geloven. Uiteraard naast je andere acties. Maak een mooie kaart en schrijf daar iets moois op. Zet hem op een plek waar je steeds langs komt of hang het aan de spiegel. Staat je goed!

Geel geeft je de kracht om te doen wat je hebt te doen, vol focus en zelfvertrouwen richt je je ogen en daden op je levenspad!

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Ik vertel en leer je er graag alles over. Klik op deze link voor een kleurrijk leven. 

Laat een bericht achter