Spiritualiteit

Maandkleur van april: geel geeft je zelfvertrouwen en focus

Door Anne-Lies
Maandkleur van april: geel geeft je zelfvertrouwen en focus

April is voor mij de maand van welke kant gaat het op? Blijven we nog even na-winteren of gooien we de boel al echt open naar het volle licht? Na-winteren als nog even binnen blijven en bezinnen of klaar voor de volgende fase van kleur bekennen. En kleur bekennen dat durft de kleur van de maand geel wel. Laten we zeggen zoals een knal gele narcis zichzelf lekker laat zien. Hoofd boven het maaiveld van de kleine krokus. Lekker pittig! Plannen kenbaar maken en vol vertrouwen en focus richting bepalen. Misschien nog niet in de finesse maar het besluit is genomen. Hopla! met positiviteit en je gezicht richting de zon het volgende kwartaal in. En als het even niet wil dan bedenkt geel wel wat.

Somedays you have to create your own sunshine!

Wat is de betekenis van de kleur geel?

Geel is de kleur van energie, wilskracht en optimisme. Het is de helpende eye-opener bij weten wat je wilt en wat je komt doen hier op aarde. Dat klinkt gewichtig en is ook niet alledaags en dat is dan ook de reden dat we meestal de kleur geel niet dragen. Het moet ons niet op de huid zitten ;). Maar stel je eens voor dat je daar toch aandacht aan schenkt. Ik denk dat we allemaal wel willen weten wat ons diepe verlangen van zingeving is, toch? Geel is de kleur van je innerlijke kracht, je insight sunshine! Die kracht durven voelen en vertrouwen gaat je helpen meer over jezelf en je richting te ervaren. Net als het optimisme dat van geel uitgaat je helpt om je gedachten positief en dapper te laten zijn. Mooi onderweg naar de zomer van je leven

Negatieve energie van geel

Die volle kleur geel met al die levenslust, helderheid en stralend van zelfvertrouwen kan ook weleens doorslaan. Een overdosis aan geel herken aan een betweter die zichzelf meer dan centraal zet. Geel is de kleur van kennis en intelligentie in de overdosis is weten wat je wilt ook gaan voor je gelijk in plaats van je geluk. Je innerlijke kracht schijnt dan zo fel dat je de andere op afstand houd, egoïsme is dan niet meer gezond en maakt diep van binnen eenzaam en alleen.

Waar kan geel je in deze maand bij helpen?

Geel helpt je bij het brengen van positiviteit in je leven. Als het leven soms angstig is en je naar de keel vliegt dan helpt geel je. De angst niet wegduwen maar toe geven aan jezelf dat je bang bent is al stap 1. Het mag er zijn en dat geeft rust. Jezelf toespreken en je gedachten in de gaten houden op wat je denkt is heel helpend en helend. Je gedachten zijn toverkrachten zoals Anna Touw-Smit altijd zo mooi zegt. Wees je bewust ( ook al zo een mooie eigenschap van geel ) van wat je denkt en indien nodig stuur bij naar positiviteit. Naar vertrouwen in je zelf, dat je goed bent zoals je bent. Geel helpt je voorbij je angst te gaan en je te ondersteunen bij verbinding met je kracht, je innerlijke zonnetje, zeg maar.

Ritueel voor april

Je positieve gedachtenspieren kun je trainen. Elke dag een stapje. Wat je daar goed bij helpt naast geel in je omgeving zetten, positieve mensen volgen en je ontdoen van de negativiteit. Maak gebruik van affirmaties. Een affirmatie is een positief zinnetje dat je zo goed in je hoofd opneemt dat je er in gaat geloven. Uiteraard naast je andere acties. Maak een mooie kaart en schrijf daar iets moois op. Zet hem op een plek waar je steeds langs komt of hang het aan de spiegel. Staat je goed!

Geel geeft je de kracht om te doen wat je hebt te doen, vol focus en zelfvertrouwen richt je je ogen en daden op je levenspad!

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Ik vertel en leer je er graag alles over. Klik op deze link voor een kleurrijk leven.

De intelligentie van licht

De intelligentie van licht

Laat je ogen je leermeester zijn bij het lezen van De intelligentie van licht. Jacob Israel Liberman legt uit hoe belangrijk je ogen zijn in je proces van spirituele groei. Zo vergroot je je bewustwording en leer je letterlijk beter zien.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?