Astrologie

Nieuwe maan in Tweelingen (18 juni 2023): aandacht voor je relatie & welke rol speelt je vader in jouw leven?

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan in Tweelingen (18 juni 2023): aandacht voor je relatie & welke rol speelt je vader in jouw leven?

Zeg eens eerlijk: hoe gaat het met jouw relatie? Dat is de vraag die de nieuwe maan in Tweelingen op 18 juni opwerpt. Ook is er speciale aandacht voor je vader én je tweelingziel (dankzij dwergplaneet Juno). “Deze maan stimuleert je om verbanden te leggen tussen hoe jij bent opgevoed en hoe je nu in het leven staat,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Doordat het Vaderdag is en Saturnus net retrograde loopt, kun je nu veel terugdenken aan je jeugd en met name aan de relatie met je vader.

Grote invloed op relaties en tweelingzielen

De zon en de maan komen op Vaderdag (zondag 18 juni) samen in het jeugdige en speelse teken Tweelingen. Tijdens een nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon in en is ze dus nauwelijks zichtbaar. Het is een mooie tijd om iets te beginnen en nieuwe projecten te ondernemen.

De nieuwe maan in Tweelingen heeft veel invloed op tweelingzielen en relaties. Dit komt door de samenstand met de dwergplaneet Juno, die voor het huwelijk en tweelingzielen staat. En doordat het Vaderdag is en Saturnus net (vanaf 17 juni) retrograde loopt, denk je nu mogelijk veel terug aan je jeugd en met name aan de relatie met je vader. Deze nieuwe maan kan jou stimuleren om verbanden te leggen tussen hoe jij bent opgevoed en hoe je nu in het leven staat. Je kunt je afvragen: op welke manier rem ik mezelf af in mijn relaties, contacten en carrière?

Ascentie-klachten tijdens nieuwe maan

De kans is groot dat je tijdens de nieuwe maan door de trillingsverhogingen ascentie-klachten hebt. Enkele opvallende symptomen zijn: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, onrust en hartkloppingen. De klachten kunnen al enkele dagen voor de nieuwe maan optreden en nog enkele dagen erna aanhouden.

Tweelingen-energie is sterk voelbaar

De eigenschappen van de Tweelingen kunnen rond de nieuwe maan sterk naar voren komen. Bij dit sterrenbeeld staan contacten en het denken centraal. Wie dit zonneteken heeft, is vaak leergierig en nieuwsgierig. Verder hebben Tweelingen vaak interesse in handel en onderwijs en leggen ze makkelijk contacten. Ze komen vaak jeugdig, geestig en charmant over. Kennis overbrengen, organiseren, multitasken, daar zijn ze goed in. Maar doordat ze steeds behoefte aan iets nieuws hebben, kunnen ze rusteloos zijn. Ze zijn snel verveeld en afgeleid, met als gevolg dat ze de neiging hebben om zaken niet af te maken of onvoldoende uit te diepen.

Verder kunnen Tweelingen weleens leugentjes en smoesjes verzinnen of een draai aan het verhaal geven, om maar niet geconfronteerd te worden met de waarheid en geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Ze kiezen dan voor de makkelijke weg.

Wat je merkt van dwergplaneet Juno

De nieuwe maan staat samen met Juno, de dwergplaneet die je huwelijkspartner en tweelingziel aangeeft. Dat zorgt ervoor dat relaties in deze periode centraal staan. Doordat Juno in het teken Tweelingen staat, kan het zijn dat je partner/tweelingziel en jij behoefte hebben aan mentale stimulans. Je wilt uitgedaagd en geprikkeld worden en meer te weten komen over bepaalde onderwerpen.

Ook kan er behoefte zijn aan gezelligheid met vrienden en familie, korte vakanties of dagjes weg. Of jullie willen met z’n tweeën klusjes doen. Wanneer er ruimte is om samen leuke dingen te doen, kan deze periode je partner/tweelingziel en jij dichter bij elkaar brengen.

Nare kanten van je partner ontdekken

Maar Juno in Tweelingen kan óók een negatieve uitwerking hebben. Je komt er bijvoorbeeld achter dat jouw partner/tweelingziel wat flirterig naar anderen toe is. Of dat er weinig diepgang in jullie contact is. Ook kan het zijn dat hij of zij weinig verantwoordelijkheid voor jullie relatie of gezin neemt en dat de invloed van de opvoeding daarin goed merkbaar is. Of mogelijk is jouw partner veel met werk of carrière bezig of vaak op stap met vrienden.

Ook kun je nu ontdekken dat je partner tegen jou gelogen heeft of in twee werelden leeft: in de ene wereld met jou en in de andere met een minnaar of tweelingziel. Gesprekken hierover kunnen moeizaam verlopen doordat jullie mogelijk niet de diepte ingaan. Dit kan maken dat onzekere en jaloerse gevoelens naar boven komen, die jou aan het denken zetten. Je wordt je bewuster van wat jij in een relatie wilt. Bij wie wel, en bij wie niet, kun je de stabiliteit vinden om een gezonde relatie op te bouwen?

Een nieuwe liefde ontmoeten!

Mocht er geen partner of tweelingziel in je leven zijn, dan kun je nu boodschappen van jouw gidsen ontvangen over een bijzondere liefde die op je pad komt. Ook kan het zomaar zijn dat je iemand tegenkomt die jeugdig en veelzijdig is. Deze persoon heeft een vlotte babbel en is intelligent en kan jou precies de gezelligheid, humor en mentale stimulans geven waarnaar je zoekt. Het is mogelijk dat jullie een remmende werking ervaren, waardoor het niet meteen tussen jullie lukt. Dan bouwen jullie de relatie gewoon rustig op.

Neptunus: uitdagingen op je pad en levenslessen leren

De nieuwe maan in Tweelingen maakt een zogenaamd vierkant met planeet Neptunus. Het gevolg: je kunt in deze periode nieuwe uitdagingen op jouw pad verwachten, waardoor je levenslessen leert. Je wordt uitgedaagd om goed je grenzen aan te geven en te kiezen voor wat jij wilt. Je kunt je afvragen of anderen wel hun ware zelf laten zien en jou niet misleiden. Mogelijk heb jij je laten beïnvloeden door mooie praatjes. Dit kan spelen in het contact met vrienden, kennissen, broers en zussen of met collega’s.

Maar ook je partner kan jou misleiden. Verslaving kan hierbij een rol spelen of depressieve gevoelens die verbloemd worden. Wanneer je de ander hiermee confronteert, kan er een verwerkingsproces op gang komen. Mogelijk steken diepgewortelde angsten om jezelf te zijn de kop op. Een ouder kan veel invloed hebben gehad op het ontstaan van deze angsten. En doordat het Vaderdag is, kun jij je nog eens extra bewust worden van eventuele destructieve patronen tussen je vader en jou.

Hoe Ceres jou een handje helpt

Stel: je huwelijk of de relatie met je tweelingziel loopt niet lekker en je hebt behoefte aan meer geestelijke, emotionele en spirituele voeding. Dat is de invloed van dwergplaneet Ceres. Je wilt je nu misschien storten op je toekomst (Noordelijke maansknoop): je talenten ontplooien, je hart volgen en doen waar jij gelukkig van wordt.

Je kijkt kritisch naar hoe je leven en je relaties er nu voor staan. Als ze jou geen voldoening geven, kun je besluiten om ze anders vorm te geven. Misschien wil je meer gezien worden en meer met je talenten op de voorgrond treden. Of je maakt bijvoorbeeld plannen om naar een zonnig land te gaan. De Noordelijke maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft, staat in het teken Leeuw (waar de zon de heerser van is). Je kunt dan ook warmte, zon en zee opzoeken om jezelf op te laden.

Tweelingzielen: hoe oprecht is jouw twin?

Wanneer je contact hebt met een tweelingziel, kun je tijdens deze nieuwe maan in Tweelingen de behoefte voelen om vaker in gesprek te zijn met je twin. En te brainstormen over jullie toekomst samen. Misschien willen jullie beiden dingen doen die meer voldoening geven en vaker korte reisjes of uitstapjes maken. Drama en conflicten vermijden jullie liever; jullie houden het contact luchtig en speels. Je kunt het erg aantrekkelijk vinden als je tweelingziel jeugdig overkomt en humor brengt positieve energie in jullie relatie.

Maar er kan veel boosheid loskomen wanneer jouw tweelingziel bijvoorbeeld met anderen flirt. Dit geeft jou het gevoel dat je niet gerespecteerd wordt, niet belangrijk genoeg bent of niet gezien wordt. Je kunt dan ook twijfelen aan de oprechtheid van je twin; je vraagt je af of er dingen voor jou verborgen worden gehouden. Door de situatie kun je inzien dat het beter is om afstand te nemen en te werken aan meer zelfliefde.

Webinar (18 juni): Lichtreis nieuwe maan in Tweelingen

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 18 juni 2023 een online Lichtreis vanwege de nieuwe maan in Tweelingen, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de maan

Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de nieuwe maan:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?