Spiritualiteit

Mysterieuze betekenis van 11-11 in de tarot: een boodschap van het universum

Door Annick Van Damme
Mysterieuze betekenis van 11-11 in de tarot: een boodschap van het universum

Overal waar je kijkt zie je plotseling dubbele getallen opduiken. Wat is de spirituele betekenis van 11-11? Wat betekent dit teken van het universum? Tarotexpert Annick Van Damme, van Tarot voor jezelf, vertelt je over de mysterieuze betekenis van 11-11 en hoe je met behulp van de tarot ontdekt welke transformatie de volgende maanden in je leven zal plaatsvinden.

Het dubbele getal 11-11 is een kosmisch signaal met een belangrijke spirituele betekenis. Op 11 november verdubbelt zelfs de energetische kracht voor manifestatie van wensen en intenties. De synchroniciteit van de herhalende cijfers die je overal ziet, versterkt de samenwerking van gedachten en emoties en stemt ze af op de energiestromen van het universum. Deze afstemming zorgt voor een krachtige en snellere energetische communicatie tussen jou en het universum.

In dit artikel lees je over over de mystieke kracht van 11-11, de verbanden tussen getallensymboliek en tarot. Het duiden van tarotkaarten in een legging helpt je richting te geven aan je spiritueel leven en je open te stellen voor de transformerende energie van het getal 11.

11: het getal van spiritueel ontwaken

Het getal 11 is een verdubbeling van de kracht van het getal 1 die staat voor een nieuw begin, onafhankelijkheid, initiatief, individualisatie, authenticiteit, zelfvertrouwen en vernieuwende energie.

Je blik wordt verruimd. Veranderingen gaan sneller, alsof je plots de turbo-knop van je leven hebt ingedrukt.

Het getal 11 symboliseert spiritueel ontwaken, intuïtie en verlichting. Wanneer een getal wordt herhaald is de energie krachtiger, waardoor je je gemakkelijker kunt verbinden met die energie en diepere inzichten krijgt.

Het getal 11 in de tarot

De kaarten die in tarotspellen worden geassocieerd met 11 zijn Gerechtigheid en Kracht. Beide kaarten passen bij het getal 11.

Tarotkaart Gerechtigheid wijst op de noodzaak om innerlijke polariteiten te balanceren. Het stelt de wet van evenwicht voor, dat ook de wet van het universum is: alles bestaat uit gelijke en tegengestelde krachten.

Tarotkaart Kracht toont hoe je die gelijke en tegengestelde krachten kunt gebruiken voor persoonlijke groei en een dieper inzicht in je spiritueel pad. Door de energie van het getal 11 te omarmen stel je je open voor nieuwe spirituele ervaringen en het ontdekken van je innerlijke spirituele kracht. Door je te verbinden met die kracht ontdek je je innerlijke veerkracht en word je aangemoedigd om stappen voorwaarts te zetten op je pad. De vibratie van het getal 11 stimuleert een positieve mindset en helpt je om over obstakels op je levenspad te stappen.

De energie van het getal 11: intens en uitdagend

Het proces van bewustwording en transformatie dat door de vibratie van het getal 11 wordt geactiveerd, kan als heel intens en confronterend ervaren worden. Je wordt je diep bewust van de manier waarop je oordeelt over jezelf en over anderen. Je verhoogde waarneming en gevoeligheid kan je onrustig maken. Ervaringen die je diep in het onbewuste had begraven, komen terug aan de oppervlakte. Je verhoogde gevoeligheid maakt je bewuster van je potentieel als spiritueel mens. Toch bestaat het gevaar dat je te vlug zichtbaar resultaat verwacht. Transformatie vraagt tijd. Wees dus niet teleurgesteld als verwachtingen niet onmiddellijk worden gerealiseerd.

 Je bent een unieke zielsenergie ingedaald in een unieke mens. Je bent ziel en mens tegelijk. Juist door de wisselwerking tussen die innerlijke dualiteit, kun je je eigen authenticiteit als bezield mens ontdekken.

Gebruik de energie van het getal 11 en ontdek een boodschap van het universum

Het getal 11 wordt beschouwd als een kosmische poort die toegang biedt tot spirituele inzichten en groei. Door je te verbinden met de vibratie van het getal 11 kun je een boodschap van het universum ontvangen die je ondersteunt bij het omarmen van je ware zelf.

Duid de tarotkaarten die je bij de volgende zes vragen trekt en laat de transformerende energie van het getal 11 door je heen stromen:

  • Vraag 1: Wat kan ik doen om me dieper te verbinden met de kosmische energie?
  • Vraag 2: Waar moet ik me bewust van worden om stappen voorwaarts te zetten op mijn spiritueel pad?
  • Vraag 3: Welke energie stuur ik zelf uit naar het universum?
  • Vraag 4: Hoe kan ik mij sterker verbinden met het verlangen van mijn ziel?
  • Vraag 5: Voor welke signalen vanuit het universum moet ik mij openstellen?
  • Vraag 6: Welke transformatie zal de volgende maanden in mijn leven plaatsvinden?

Zou je meer kennis willen opdoen van de betekenis van de tarotkaarten voor jouw persoonlijke tarotlegging? Ga dan aan de slag met Tarot voor jezelf van Annick Van Damme.

Tarotlegging voor 11-11

Heb je geen tarotspel bij de hand? Geen probleem: Annick Van Damme duidt speciaal voor de lezers van Inspirerend leven een kaartlegging en geeft een boodschap van het universum.

Vraag 1: Wat kan ik doen om me dieper te verbinden met de kosmische energie?

Antwoord: tarotkaart De Dwaas

Je bent een ziel op reis door de wereld. Stel je open voor nieuwe ideeën. Verruim je blik op jezelf en de wereld door uitdagingen aan te gaan. Maak een lijstje met de spirituele uitdagingen die je wilt aangaan, stel haalbare spirituele doelen en ga op zoek naar nieuwe ervaringen.

Vraag 2: Waar moet ik me bewust van worden om stappen voorwaarts te zetten op mijn spiritueel pad?

Antwoord: tarotkaart Vijf van Zwaarden

Uitdagingen op je pad maken je bewust van waar je voor staat in het leven. Wees kritisch over de manier waarop je naar jezelf kijkt, want dit beïnvloedt je houding ten opzichte van anderen.

Het wordt tijd om je spiritueel pad een nieuwe wending te geven, want je bent klaar voor nieuwe inzichten en ervaringen.

Vraag 3: Welke energie stuur ik zelf uit naar het universum?

Antwoord: tarotkaart Ridder van Zwaarden

Je hebt sterke overtuigingen. Denk na over hoe je die naar de wereld toe wilt communiceren, want je bent te voortvarend. Je kunt niet al je spirituele ambities in één keer realiseren. Wat wil je eerst realiseren? Maak een plan en houdt je daar aan, volg het ritme van de levensstroom en laat je gedachten je niet op sleeptouw nemen.

Vraag 4: Hoe kan ik mij sterker verbinden met het verlangen van mijn ziel?

Antwoord: tarotkaart Drie van Pentakels

Je bent verbonden met het verlangen van je ziel, maar je ervaart de verbinding niet altijd. Heb vertrouwen in je diepe zielsconnectie en geef vooral niet op. Stel je open voor zichtbare signalen in je dagelijks leven.

Vraag 5: Voor welke signalen vanuit het universum moet ik mij openstellen?

Antwoord: tarotkaart de Ster

Geef je over aan de helende kracht van het universum. Omarm je eigen kwetsbaarheid, want daarin schuilt je grootste kracht. Laat de energie van het universum door je stromen, ervaar haar reinigende en transformerende kracht. Voel hoe je elke dag minder gehinderd wordt door ervaringen of beslissingen uit het verleden en zelf de richting kunt bepalen waar je heen wilt.

Vraag 6: Welke transformatie zal de volgende maanden in mijn leven plaatsvinden?

Antwoord: tarotkaart Drie van Staven

De kracht van het universum is ook de kracht in jezelf. Je zult meer en meer trouw zijn aan jezelf en authenticiteit uitstralen. Hiervoor moet je jezelf totaal accepteren zoals je bent, ook de kantjes van jezelf die je minder prettig vindt. Het wordt steeds gemakkelijker je unieke zelf op een krachtige manier zichtbaar te maken in de wereld en je tegelijk open te stellen voor nieuwe ingevingen. Net zoals de Dwaas in de tarot bewandel je je levenspad vanuit nieuwsgierigheid naar het leven en ontdek je diepe levensvreugde.

Live webinar: Gebruik tarot voor jezelf en ontdek verrassende inzichten met de tarot als gids

In samenwerking met spirituele coach en tarotexperte Annick Van Damme organiseren we op 9 januari 2024 een live webinar (+ replay) over hoe je tarot als gids kunt gebruiken.

Voel je je aangetrokken tot de mystieke kracht van de tarot? Elke kaart in je tarotspel nodigt je uit om tot verrassende inzichten in jezelf en je leven te komen. In het live webinar gaat Annick Van Damme je helpen om jouw unieke interpretatiestijl te ontwikkelen, zodat je vol vertrouwen tarotkaarten kunt duiden en verrassende inzichten kunt ontdekken!

Op dinsdag 9 januari van 20:00 tot 21:00 uur ben je van harte welkom bij het live webinar. Een ticket kost € 19,50. Schrijf je nu in

Lukt het je niet om het webinar bij te wonen? Dat is geen probleem! Als je je inschrijft zul je namelijk achteraf een link ontvangen waarmee je het webinar kunt terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Divona.be

Korting op het Tarot Boost Traject (3 maanden)

Wil je de beeldtaal van de tarot begrijpen? Je leert een stevige basiskennis opbouwen waar je altijd op kunt terugvallen bij het interpreteren van kleine en grote arcana. Het meest bijzondere aan mijn aanpak is dat ik je leer kijken naar het beeld in de tarot. Je gaat op reis door de tarot en komt tot verrassende ontdekkingen.

Ben jij klaar om met meer inzicht en vanuit zelfvertrouwen de tarot te duiden?

Wat ontvang je bij het Tarot Boost Traject?

  • Live webinar op dinsdagavond + replay
  • Start dinsdag 16 januari 2024 om 20.00h
  • 4 webinars over de Kleine Arcana
  • 6 webinars over de Grote Arcana

Je bestelt het Tarot Boost Traject tijdelijk van € 299,-  voor € 269,-. De actie is geldig t/m 9 januari 2024. Schrijf je direct in

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Verbind je met je intuïtie en leer je eigen tarotleggingen duiden zodat de tarot steeds meer een gids wordt op jouw pad van spiritueel ontwaken. Met uitleg van alle tarotkaarten en veel inzichten hoe je contact maakt met je intuïtie

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?