Astrologie

De 9 astrologische hoogtepunten van februari 2024: dit betekent het voor jou

Door Kate Rose
De 9 astrologische hoogtepunten van februari 2024: dit betekent het voor jou

Februari biedt een kans voor vernieuwing, waar kleine veranderingen leiden tot aanzienlijke resultaten. Met de nadruk op de Waterman-energie, wordt onafhankelijkheid gestimuleerd, terwijl astrologische hoogtepunten zoals de nieuwe maan en de conjunctie van de Noordknoop en Chiron wijzen op diepgaande heling en het volgen van je goddelijke pad. Ontdek hoe deze momenten je beïnvloeden met inzichten van de bekende astroloog Kate Rose.

Laat niets je tegenhouden om je lot na te streven.

De astrologische energie van februari 2024

Knopen losmaken

Jouw groeiproces wordt niet gedefinieerd door iemand te worden die je nooit bent geweest, maar door je te transformeren in wie je altijd al was. Het is een proces dat van je vraagt om de knopen los te maken die je vastbonden waar je nooit thuishoorde. Het gaat erom de banden te verbreken met de gedachte dat niemand anders weet wat het beste voor je is dan je eigen goddelijke zelf.

Om alles aan te trekken wat voor jou bestemd is in dit leven, moet je er eerst voor zorgen dat je je stralende authentieke licht omarmt.

Onafhankelijkheid

Deze maand verdiept de Waterman-zoektocht naar authenticiteit zich, wanneer Mercurius, Mars en Venus zich bij Pluto en de zon voegen. Waterman staat erom bekend rebels te zijn, maar heeft wel een doel. Waterman zal altijd op zoek gaan naar onafhankelijkheid en autonomie in plaats gewoon de massa te volgen en te doen wat er van je wordt verwacht.

Deze energie baseert zich vooral op wat goed is voor het collectief, maar zal je niet in de weg staan. Je hoeft je eigen dromen en verlangens niet op te offeren.

Maak een begin

Hoewel je er misschien niet aan wilt denken dat je je eigen weg moet gaan om alles aan te trekken wat voor jou bedoeld is, vraagt het universum vaak niets minder dan dat je de levende belichaming bent van wie je hoort te zijn. Er loopt deze maand geen enkele planeet retrograde. Dat is een teken van het universum om al je energie in het nieuwe te steken.

Februari is perfect om je te richten op het maken van een begin – op je levenspad, in je carrière of relaties. Je hebt meer vertrouwen in het doen wat je het beste lijkt in plaats van je gedwongen te voelen om te voldoen aan andermans verwachtingen.

Kleine verschuiving, groot resultaat

Omarm deze maand risico’s wanneer je je richt op datgene waarover je gepassioneerd bent en waartoe je je aangetrokken voelt om na te streven of te verbeteren. Het universum steunt je in deze tijd enorm. Let op de energie van mid-februari, wanneer er Pluto, de zon, Mars, Mercurius en Venus een stellium in Waterman vormen. Ze helpen jezelf te bevrijden, je intuïtie te eren en grote stappen te zetten in het manifesteren van je intenties.

Wat je deze maand kunt nastreven en creëren is grenzeloos. Je hoeft je alleen maar te realiseren dat je soms met de kleinste verschuiving het grootste resultaat boekt.

Er is geen diepgaandere manier om de dingen te veranderen en het geluk aan te trekken dan door de radicale beslissing te nemen om gewoon jezelf te zijn.

Belangrijke astrologische gebeurtenissen in februari 2024

Houd rekening met deze astrologische gebeurtenissen in de maand februari! Ze hebben grote impact op jou.

Je krijgt in het leven wat je durft te vragen.

Maandag 5 februari 2024

Gebeurtenis: Mercurius betreedt Waterman

Mercurius, de planeet die je helpt om de waarheid in je hart uit te spreken, betreedt Waterman op maandag 5 februari. Hij inspireert je om los te komen van beperkingen.

Mercurius bepaalt hoe je tegen jezelf spreekt en hoe je met anderen communiceert. In het vrijgevochten luchtteken Waterman zal je duidelijker zeggen wat je echt wilt en nodig hebt. Dit kan je ten goede komen in je romantische leven.

Het tijdperk van het rustig aan doen of halve woorden is voorbij. Je ziet nu dat de enige manier om echt te krijgen wat je wilt, is om precies daarom te vragen.

Donderdag 8 februari

Gebeurentis: Ceres naar Steenbok, Vesta niet meer retrograde in Tweelingen

Op donderdag 8 februari verschuift de asteroïde Ceres naar Steenbok. Ceres in Steenbok helpt je meer aandacht te besteden aan het thuis dat jij en je partner hebben gecreëerd. Je kunt je meer te richten op fysieke zaken, vooral in hoe je elkaar voedt en verzorgt met deze nieuwe energie, die net op tijd komt voor Valentijnsdag.

De asteroïde Vesta loopt weer direct in Tweelingen. Asteroïde Vesta inspireert je om je eigen goddelijke vlam te eren en helpt je om je innerlijke vrouwelijke godin aan te spreken.

In Tweelingen is ze actief. Ze zet aan tot nadenken en wil belangrijke zaken bespreken. Gebruik deze energie om je verlangens en die van je partner op elkaar af te stemmen. Neem het initiatief om op te komen voor wat jij wilt.

Het belangrijkste is dat dit je helpt beseffen dat je niet hoeft te kiezen tussen het zijn van een vrije geest en het hebben van een relatie die als thuis voelt, want uiteindelijk kun je beide hebben.

Vrijdag 9 februari

Gebeurentis: nieuwe maan in Waterman

De nieuwe maan bevindt zich in Waterman en luidt het nieuwe maanjaar in. Dit is een intensievere tijd omdat niet alleen een gloednieuwe cyclus begint, maar ook het maanjaar helpt om je intenties nog krachtiger te maken.

Waterman regeert over het collectief, diepere betekenissen en een oproep om authentieker te worden in je leven en relaties. Deze energie helpt je een standpunt in te nemen voor wat het belangrijkst voor je is en om succes te vinden in de liefde, zolang je dat wat voor jou bestemd is niet opgeeft. Met de nieuwe maan in Waterman begint ook het jaar van de Houten Draak, die autoriteit, succes en geluk vertegenwoordigt. Maar dit is alleen mogelijk, omdat je in je eigen kracht stapt, wat een van de hoofdthema’s van februari is.

In je kracht staan betekent niet dat je die van anderen wegneemt, maar dat je in je ziel weet dat je het waard bent om een leven en relatie te creëren die jouw doel weerspiegelen. Hoewel je deze energie kunt gebruiken om een intentie te zetten om de waarheid van je hart te eren, moet je er rekening mee houden dat deze nieuwe maan zal botsen met Uranus in Stier.

Dit kan leiden tot meer koppigheid, dus probeer te blijven inzien dat het duidelijkste pad naar je dromen misschien niet de weg is die je oorspronkelijk had gedacht.

Dinsdag 13 februari

Gebeurentis: Mars in Waterman

Mars betreedt vandaag Waterman, vlak voor Valentijnsdag. Dat schept meer helderheid en activeert een verlangen om je eigen pad te volgen en niet de massa.

Mars helpt je om je innerlijke motivaties en verlangens te omarmen en actie te ondernemen om te creëren wat je het liefste wilt – wat ook het nastreven en manifesteren van je droomrelatie inhoudt. De energie van Mars in Waterman helpt je je woorden af te stemmen op je daden, want Mercurius staat ook in dit dynamische luchtteken. Je zult een helderder geest hebben die je helpt uit te zoeken hoe je de verlangens van je hart kunt manifesteren.

Je kunt je ook aangetrokken voelen tot een romantische partner die normaal niet jouw type is. Onder de Watermanenergie zul je verlangen naar iets anders – een persoon, een andere manier van genieten of quality time. Laat deze energie nieuw leven blazen in je hart en liefdesleven.

Vrijdag 16 februari:

Gebeurentis: Venus in Waterman

Op vrijdag 16 februari voegt Venus zich bij haar kosmische geliefde Mars. Beide planeten in Waterman creëren zo een krachtpatser in je romantische relaties. Dit is het vierde planetaire lichaam in Waterman. Hoewel dit stellium maar een paar dagen duurt, zal het je net genoeg moed en vrijheid geven om een aantal dramatische stappen in je leven en relatie te zetten.

Waterman werkt het liefst samen voor het grotere goed, maar is ook fel onafhankelijk en gaat vaak tegen de menigte in, als hij gelooft dat het voor een hoger doel is.

Venus in Waterman is onafhankelijker, wat betekent dat het belangrijk is voor jou en je partner om tijd en ruimte apart te hebben. Dit introduceert de mogelijkheid voor meer liefde in februari, omdat je je realiseert dat, hoe sterker jullie los van elkaar zijn, hoe dieper je verbinding eigenlijk wordt.

Zondag 18 februari:

Gebeurtenis: Zon naar Vissen

De zon gaat op zondag 18 februari over naar Vissen, waardoor de Waterman-energie afneemt en je weer helemaal opnieuw verliefd wordt op het leven. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en heeft daardoor kwaliteiten van elk van de elf andere tekens.

Het is goddelijk verbonden met de geest, eeuwig hoopvol en optimistisch, en brengt ook de perfecte romantische energie om je te helpen het beste uit je inspanningen te halen in de tweede helft van februari.

Hoewel Waterman vaak als afstandelijk gezien wordt, zorgt hij ook voor een gezondere manier van omgaan met je partner. En nu, met de golven van het Vissenseizoen die net over je leven beginnen te spoelen, kun je het beste van beide werelden vinden. Laat deze energie momenten van verbinding en romantiek in je relatie creëren zonder dat je jezelf of je dromen in de steek hoeft te laten.

Maandag 19 februari:

Gebeurentis: conjunctie Noordknoop en Chiron in Ram

Een van de meest cruciale aspecten van 2024 is de conjunctie van de Noordknoop met Chiron in Ram. De Noordknoop vertegenwoordigt je lot en goddelijke bestemming, terwijl Chiron je karmische en generationele wonden vertegenwoordigt die je moet helen. Als de Noordknoop en Chiron samenkomen, versmelten ze tot één energie en herinneren ze je eraan dat je grootste zegen vaak voortkomt uit je diepste wond.

In een maand die grotendeels in het teken staat van gezonde gehechtheid en liefde, zal de conjunctie van de Noordknoop en Chiron op een goddelijke timing komen om je te helpen op een dieper niveau te helen, zodat je kunt ontvangen wat je altijd al hebt gewild.

Er kunnen momenten van belangrijke gesprekken zijn of momenten waarbij je boven je eerdere wonden en trauma’s uit moet stijgen om een nieuwe kans op liefde te wagen.

Hoewel er nog steeds angst kan bestaan, zal de Waterman- en Vissen-energie je er ook aan herinneren dat het beter is om de waarheid van je hart te eren en een risico te nemen, dan op safe te blijven spelen.

Vrijdag 23 februari 2024

Gebeurtenis: Mercurius in Vissen

Na een paar korte weken in Waterman gaat Mercurius op vrijdag 23 februari over naar Vissen. Mercurius in Vissen zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar diepere verbindingen met je partner en diepgaandere gesprekken.

Laat je verleiden door de mentale, emotionele en spirituele connecties die deze gebeurtenis met zich meebrengen en praat over spirituele zaken, de betekenis van het universum en de hoop en dromen waar je vaak voor terugdeinst.

Je zult niet alleen iemand zoeken die je kan ontmoeten op de plek van je ziel, maar jij en je partner zullen ook meer geneigd zijn tot romantische statements. Dit kan in poëzie, liedjes en kunst, maar ook door gewoon te laten zien hoe geliefd je partner is. Dit is het meest romantische wat je kunt doen. Mercurius in Vissen zal er altijd voor kiezen om zijn hart te delen in plaats van het verborgen te houden, dus gebruik deze energie om ervoor te zorgen dat je volledig transparant bent over alles wat je op dit moment voelt.

Zaterdag 24 februari 2024

Gebeurentis: volle maan in Maagd

Februari komt tot een dramatisch einde met een volle maan in Maagd op zaterdag 24 februari. De zon in het spirituele teken Vissen zal altijd een balans proberen te vinden tussen de mystieke wereld en de meer praktische wereld van Maagd.

Saturnus staat eveneens in Vissen en vormt zodoende ook een oppositie met de volle maan in Maagd. Het kan daardoor nogal een gespannen tijd zijn, zelfs al werpt Jupiter een gelukkige gloed over de gebeurtenissen.

Volle maan in Maagd roept de behoefte op om na te denken over hoe je je leven hebt geleefd en in je relatie hebt geopereerd, in tegenstelling tot wat je intuïtief voelt geroepen om te doen, of waar je van droomt. Het vraagt je of je te veel in een droomwereld hebt geleefd of juist in de op angst gebaseerde praktische wereld. Als het om liefde gaat, is het belangrijk om de waarheid te zien, maar toch altijd hoop in je hart te houden.

Je moet in staat zijn je partner in het best mogelijke licht te zien, niet vanwege een of andere roze bril, maar omdat je de waarheid in diens hart kunt zien.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • Leer je wat een geboortehoroscoop is en welke informatie je uit zo'n horoscoop kunt halen
  • Ontdek je de invloed van alle twaalf de dierenriemtekens, de vier elementen én de drie modaliteiten op je leven
Bekijk deze cursus

Leven met de sterren

Leven met de sterren

Leer je geboortehoroscoop lezen in Leven met de sterren met beroemd astrologe Yasmin Boland en ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?