Home Recepten Kun je niet slapen? Probeer dit kruidige slaapdrankje

Kun je niet slapen? Probeer dit kruidige slaapdrankje

Door Redactie

Heb je moeite om in slaap te komen? Ben je onrustig en gespannen en heb je behoefte aan goede nachtrust? Lisette Kreischer heeft een heerlijke, warme slaapdrank die je een uur voor het slapengaan kunt drinken om zo ontspannen te gaan slapen.

Zenmasters

Lisettte schrijft in haar boek ‘The Plant Pharmacy over het slaapdrankje: “Een aantal jaar geleden wilde ik een slaapdrankje ontwikkelen. Kamille was altijd al mijn go-to voor ontspanning, daarnaast zette ik vaak citroenmelisse in om te kalmeren én ik had toen net gehoord over de ontkrampende werking van korenbloem. Het lag voor de hand dat ik deze drie zenmasters zou verenigen in een heerlijk slaapmiddel, waarbij havermelk, vanwege zijn kalmerende en ontspannende werking, de drager werd en anijszaad de leverancier van nostalgie. Nog altijd neem ik dit elixer vaak bij spanning of onrust voor het slapengaan.”

Ingrediënten voor 1 kop:

  • 300 ml havermelk
  • 1 el gedroogde kamille
  • 1 el gedroogde korenbloem
  • 1 el citroenmelisse
  • 1 tl anijszaad
  • rasp van ¼ citroen
  • scheutje ahornsiroop

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve de ahornsiroop in een pan op laag vuur. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten trekken (niet koken!) met het deksel op de pan. Zet het vuur uit en schenk het mengsel door een zeef in een mok. Druk wat is achtergebleven in de zeef goed uit en gooi dat bij het gft. Voeg ahornsiroop naar smaak toe en serveer dit elixer warm, ongeveer 1 uur voor het slapengaan.

Profiteer van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden

Is het gelukt met het maken van het kruidige slaapmiddel? En heb je goed geslapen? Kook meer met de natuur! Lisette Kreischer neemt je mee op reis door de seizoenen heen en zet je heerlijke plant based gerechten voor. The Plant Pharmacy zit boordevol informatie over de voordelen van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 24,99 met gratis verzending.


 

Leave a Comment