Bewustzijn

De spirituele boodschap van het varken: wat maakt jou werkelijk gelukkig?

Door uitjebewust
De spirituele boodschap van het varken: wat maakt jou werkelijk gelukkig?

Zit jij voor je gevoel gevangen in een situatie waarin je niet happy bent? Laat je dan inspireren door de boodschap van het varken. We kunnen verrassend veel van dit gevoelige dier leren! “Realiseer je dat jij nú jouw levensfilm maakt. Zorg dus voor de krul in je staart: voeg blijdschap toe aan je leven,” zegt natuurlezer Karen Bos in dit artikel. Ontdek hoe je een feestvarken wordt….

Het varken vraagt jou om bij jezelf na te gaan: wat is essentieel voor mijn levensgeluk?

De weinig gewaardeerde taak van het varken

We kennen het varken vooral in de roze variant. Maar er zijn veel meer soorten: bruine, zwarte, gevlekte en dwergvarianten. Dan leven er ook nog varkens in het wild, zoals het aardvarken en het wilde zwijn. Het zijn prachtige dieren met een heel belangrijke taak. Ze wroeten de grond lekker los. Ze eten vrijwel alles wat wij als afval beschouwen en kunnen het ook nog verteren. Ze voeden een groot deel van de mensheid door hun leven op te offeren. Maar in plaats van onze dankbaarheid te tonen, zien we het varken vooral als product…

Uit balans: de wereld draait om cijfers

De bekendste uiterlijke kenmerken zijn de grappige snuit en de krul in de staart. Als de staart er tenminste nog aan zit, want in de industrie wordt deze vaak preventief verwijderd. Waarom? Omdat de varkens in de veel te kleine stallen aan elkaars staart beginnen te vreten. Uit verveling. Uit ongenoegen. Het laat zo duidelijk de disbalans in het dier zien, maar de mens vindt geld verdienen belangrijker.

Het is een teken van deze tijd. De wereld is veranderd in cijfers en op basis van statistieken gaat het goed of niet. De zachte kant wordt te veel en te vaak aan de kant geschoven. De zorg rekent in het aantal patiënten, het aantal behandelingen, het aantal bezette bedden dat er moet zijn om het ‘bedrijf’ zorg draaiende te houden.

De industrieboer rekent in opbrengt (melkquota) en gewichten (vlees). Zijn administratie gaat over oormerken, lees: nummers. Hopelijk heten de koeien [Link naar artikel over koeien laten staan?] nog Bertha en Truus. En ook de tuinbouw en bloementeelt mogen niet overgeslagen worden. Hier draait het vooral om zoveel mogelijk opbrengst uit een stuk grond of kas. Ongeacht of het gezond is en wat voor schade er aan de aarde wordt toegebracht.

Veel verborgen leed

Ook de Nederlandse economie tot slot gaat alleen maar over cijfers. Wat als vrijwel de hele bevolking wél ‘produceert’, maar zich diepongelukkig voelt? Er is zoveel verborgen leed dat niet in cijfers uitgedrukt kán worden. Het gevolg: mensen, van jong tot oud, van rijk tot arm, die vastlopen. Die zich alleen nietig voelen, maar zich in een groep veilig en wel ‘ergens bijhorend’ wanen en daardoor beïnvloedbaar zijn voor welk gedachtengoed dan ook. Die zelfs over de schreef durven te gaan, omdat de rest dat ook doet. Terwijl ze diep van binnen een gapend gat in hun zijn hebben en een bloedend hart.

Het bruto nationaal geluk

Waar is het leiderschap dat zich richt op de zachte kant van ons zijn? Dat de gezonde balans maakt tussen het bruto nationaal product en het bruto nationaal geluk? Alles lijkt hier nu op vast te lopen. Overal ter wereld, in alle lagen, in alle dimensies, in alle ketens. Van mens, dier en natuur.

Hoe zit het met de ieniemienie economie die jouw huishouden is? Of het nu uit één persoon bestaat of een hele familie. Vraag je eens af: wat is jouw of jullie ‘bruto huishouden geluk’? Hoe kun je dit verbeteren? Vertrouw je erop dat als jij handelt vanuit je liefdevolle zijn, dit effect heeft op alles om jou heen? Of heb je een gapend gat en een bloedend hart, waardoor je jouw omgeving meetrekt in lage energiefrequenties? Of trekt een naaste jou omlaag? Deze frequenties voeden jullie niet en hebben een negatief spiraaleffect tot gevolg.

Tijd voor eerlijkheid en kwetsbaarheid

Waar is jouw openheid? Heb je écht een luisterend oor, zonder in de ‘het probleem direct oplossen-modus’ te schieten, waar we zo gewend aan zijn geraakt? Soms is alleen luisteren met jouw prachtige varkensoren genoeg. Stil zijn om de ander de ruimte te geven zich te uiten, kan een wereld van verschil maken.

Het is tijd voor verandering. Tijd om te delen. Open te communiceren over alles wat jou dwarszit. Voor jezelf te spreken, zonder te wijzen naar anderen. Jouw ‘roze varken-kwetsbaarheid’ te gebruiken om anderen uit te nodigen hetzelfde te doen. Zonder dwang, zonder plicht, zonder bang te zijn dat je wordt ‘afgerekend’ op wat je zegt. Mocht dat wel het geval zijn, dan heeft de ander daar iets te leren. Jij hebt in elk geval vanuit jouw eerlijkheid gehandeld en je kunt jezelf recht aankijken in jouw eigen spiegel van de ziel.

Altijd positief zijn

Hier mogen we leren van het varken. Hoewel haar omstandigheden vaak benard zijn en haar staart aangevreten is, ontfermt ze zich toch liefdevol over haar biggen. Het is de omslag om altijd positief te kúnnen zijn. Niet fake en geveinsd, dus niet met een nepglimlach op jouw gezicht zeggen dat het fantastisch gaat als dat niet zo is. Te weten dat er altijd betere tijden aankomen. Misschien niet in jouw leven, maar dan heb je in elk geval bijgedragen aan het welzijn van de volgende generatie.

Krul in de staart: waar word je blij van?

Het varken vraagt jou om eens bij jezelf na te gaan: wat is essentieel om mij blij te maken? Hoeveel ruimte gun je jezelf? Lig je in een piepklein hok met ijzeren hekken, waar je nauwelijks je kont kunt keren? En laat je daarnaast ook nog eens allerlei biggen – lees: andere mensen – jou leegzuigen?

Het ergste komt nog. Je zegt dat je er niets aan kunt doen, want tja, je zit nou eenmaal in dat hok opgesloten. Bij het varken is dat helaas inderdaad zo, maar ook voor dit dier, waarschijnlijk voor volgende generaties, is beter onderweg. Dankzij boeren die inzien dat het varken een eerlijk en gevoelig wezen is.

Ook voor jou geldt dat je er niet zo bij hoeft te liggen. Het voelt een beetje als vrijwillig ronddraaien in je eigen poep, terwijl je ook buiten mag spelen. Voeg blijdschap toe aan je leven. Zorg dat je een krul in jouw staart krijgt, want het is de krul die laat zien of het varken goed in zijn vel zit.

Lekker wroeten: ruimte voor jezelf

Wil je een varken blij maken? Dan zijn er twee dingen essentieel. Ten eerste: het moet kunnen wroeten in de aarde. Niet op een klein stukje grond, maar op een groot terrein, zodat het lekker kan rondscharrelen en er altijd wel ergens wat te halen valt. Bijkomend voordeel is dat de aarde niet uitgeput raakt. Zwijnen (familie van…) leggen hele routes door de natuur af. In elk seizoen weten ze precies waar wat te vinden is. Nu is dat voor onze huis-, tuin- en keukenvarkens niet mogelijk door de verkaveling van de grond. Toch is het zinvol om eens na te denken of er meer ruimte voor dit dier gecreëerd kan worden.

Modderbad: je ontdoen van oude stukken

Daarnaast is modder favoriet. Varkens met weinig beharing hebben een teer huidje. Het nemen van een modderbad verwijdert niet alleen mogelijke parasieten, het is ook hun manier om zichzelf te verzorgen. Hun huid te voeden en te beschermen, bijvoorbeeld tegen de zon. Want als knalroze varken kun je snel verbranden.

Ook hier mogen wij leren van het varken. Als jij je openstelt, moet je selectief blijven om niet ‘leeggezogen’ te worden, zoals eerder genoemd. Je mag je wentelen in de modder om je van parasieten (oude stukken) te ontdoen, maar blijf er niet in liggen. Blijf niet in de slachtofferrol hangen. Net zoals het weinig zin heeft om te blijven wroeten, terwijl je diep van binnen allang weet dat er niets meer in de grond zit.

Het hek openzetten en jezelf bevrijden

Het is jouw eigen programmering die je heeft vastgezet. Je mag het figuurlijke hek dat je uit zelfbescherming plaatste, openbreken. Je vergeet namelijk te leven! Leven betekent: doen waar je innerlijk ‘blijvend’ blij van wordt. Waar je jouw ziel mee voedt. En waarbij je helemaal tevreden bent met wie jij bent – ongeacht of je voldoet aan de ideaalbeelden die de wereld jou voorspiegelt. Stel je eens voor, wat zou er gebeuren als het varken in deze misleidende spiegel keek? Maar dat doet het niet! Het knort gewoon lekker verder en gaat nog eens bewust in de modder liggen.

Wees het feestvarken in je eigen leven

Leven betekent: je bedenken wat je, als je dit leven achter je laat, voor goeds hebt gedaan. Hoe je hebt bijgedragen. Innerlijk weten dat je iets goeds hebt nagelaten en dat je als ziel gegroeid bent. Wedden dat al die restaurantbezoekjes, spullen en tijd die jij op je telefoon hebt doorgebracht ineens onzinnig blijken te zijn? Wat passeert dan wél de revue? Welke film speelt zich voor jou af?

De mooie herinneringen en ontmoetingen, de blije gezichten toen jij iets goeds deed voor een ander. Jouw praatje of vriendelijke gedag dat een glimlach toverde op vele bekende en onbekende gezichten. De liefdevolle ervaringen die je hebt opgedaan, met mensen en dieren. De zorg die je hebt besteed aan de natuur om jou heen, zodat het leven ook daar een feestje werd. De momenten waarop je liefde mocht ervaren in wederzijdse aanraking en streling. De momenten dat je dubbel lag van het lachen. De dankbaarheid die je dagelijks hebt getoond en die leidde tot mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Je bent nog niet dood, lief mens. Realiseer je dat jij nú jouw levensfilm maakt. Zorg dus voor de krul in je staart. Wees het feestvarken in jouw eigen leven, ongeacht de situatie waarin je zit. Er kan alleen maar beter komen als jij deze omslag in jezelf weet te realiseren.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: De levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Lees ook de boodschappen van deze dieren:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?