Home Bewustzijn De weg naar hoger bewustzijn

De weg naar hoger bewustzijn

Door Diana Douma
hoger bewustzijn

We zitten allemaal in een stroomversnelling naar een hoger bewustzijn en soms moet je even op adem komen om te kijken en voelen wat er allemaal om je heen gebeurt. Deels kan je boos worden door wat er allemaal op de wereld gaande is en deels beginnen puzzelstukjes in elkaar te vallen. Weer een ander deel kan meer vertrouwen krijgen. Het hangt er helemaal vanaf op welk bewustzijnsniveau je momenteel zit. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer je leert en hoe bewuster je wordt. De term “wakker worden” wordt hierin ook wel gebruikt.

We gaan zien hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt en we gaan deels in verzet. Maar als je verder in hoger bewustzijn komt, zul je ook merken dat je zelf alles in de hand hebt. Je kunt de wereld veranderen. Dit kan alleen al door jouw vibratie/frequentie/bewustzijn te veranderen. Je zal misschien wel denken: ‘hè, wat een gekke gedachten allemaal.’ Maar uiteindelijk kom je op het punt waarin je verschillende lagen hebt verwerkt. Die hielden jou in slaap. Door je ontwakingsproces zul je vanzelf merken hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt.  En dat alles een illusie is.

Zelf heb ik ook op dat punt gestaan waarin ik het vreemd vond dat mensen zeiden dat alles een illusie is. Geloof me, als je bezig bent met ontwaken, zul je merken hoe de ‘werkelijkheid’ in elkaar steekt. Dan zul je merken dat alles er niet zo toe doet, want jij creëert zelf jouw werkelijkheid. Ook jouw zorgen en drama, en het pad dat je volgt. Maar voor nu is het alleen maar belangrijk dat je ‘wakker’ bent of wordt voor alles wat er gaande is in de wereld. Dat je beseft dat het zo niet langer kan gaan.

Wij kunnen verandering brengen, wij kunnen de wereld veranderen door te beginnen bij onszelf. Wij kunnen een mooier leven krijgen, door eerst te beginnen te vertrouwen. Door in liefde te geloven en vooral positief te worden en/of blijven. Daar liggen de eerste sleutels, de rest volgt vanzelf wanneer je er klaar voor bent.

Onthechten

Op het pad van bewustwording zul je merken dat je anders gaat denken en doen en geloven. Niet iedereen zal met jou mee kunnen of willen gaan. Niet iedereen zal jou begrijpen, of zelfs denken dat je gek aan het worden bent. Maar niets is minder waar en je mag vertrouwen op het proces. Je gaat mensen verliezen, maar er komen andere mensen voor terug. Je gaat geen aansluiting meer vinden bij de mensen en situaties waar je al jaren mee vertrouwd bent geraakt en  je gaat je eigen pad volgen. Een enkeling zal je nog kunnen bijhouden, maar als je eenmaal die diepte van bewustzijn in gaat, is er geen weg terug.

De weg naar onthechting is begonnen en je gaat een nieuwe wereld tegemoet. Blijf vertrouwen hebben in het proces, ook al val je weleens terug in het oude denken en oude patronen. Tijdens dit hele proces zul je steeds bewuster worden van jezelf en de levenslessen die jou veranderd hebben en jou wakker maken. Je gaat helen en helen kan pijnlijk zijn, maar ook dat gaat voorbij. Alles is goed en zal het ook altijd zijn, als je maar blijft vertrouwen. Aan het einde van de rit zal alles duidelijk worden en zijn. En dan doet niks er meer toe, want het is goed zoals het is.

Namaste

Love D

2 comments

Avatar
Nele 21 oktober 2017 - 18:12

Hey, bedankt voor je blog.
Hoe pak je onthechting en de weg nr hoger bewustzijn aan?
Groetjes, Nele

Reply
Avatar
Love_D 24 oktober 2017 - 08:55

Hai nele, heel graag gedaan! Ik weet niet in welk stadium van wakker worden jij nu bent, maar als je wakker bent dan stuurt jou ziel jou vanzelf op deze weg. Je kan het extra stimuleren door er meer over te gaan lezen en je er verder in te verdiepen. Je aan te sluiten bij groepen in het spirituele gebied op bijvoorbeeld Facebook. Langzaamaan ‘herinner’ jij je weer wie je bent. Onthechting gaat ook in dit hele proces mee, je kan niks forceren. Ik zal er wel een keer een blog over schrijven waarmee ik er dieper op inga. Hij stond al op mijn lijstje, maar ik laat me vaak intuïtief leiden met blogs schrijven, en schrijf op dat moment wat ik ingegeven krijg. Ik heb wel meerdere blogs geschreven die je kan volgen/lezen, daar staat vaak al een deel ervan in. Maar zal nog meer met verdieping erop in gaan als de tijd daar is. https://m.facebook.com/zielenpad/?ref=bookmarks

Reply

Leave a Comment