Spiritualiteit

De betekenis van een nachtmerrie: was het een droom of een astrale reis naar een lager trillingsniveau?

Door Sahvanna Arienta
De betekenis van een nachtmerrie: was het een droom of een astrale reis naar een lager trillingsniveau?

De betekenis van een nachtmerrie is vaak terug te vinden in het onderbewuste. Soms is er echter geen touw aan vast te knopen en tast je in het duister. Volgens spiritueel leraar en lichtwerkerexpert Sahvannah Arienta heb je dan tijdens je slaap per ongeluk een astrale reis gemaakt naar een lager trillingsniveau. “Het kan zijn dat je geest zich spontaan losmaakt van je lichaam en een astrale reis maakt naar een gebied dat overeenkomt met je trillingsfrequentie.”

Als je droomt en je onderbewuste probeert een probleem op te lossen, dan zal het tegen je spreken in symbolen die voor jou betekenis hebben.

Lage trillingsniveaus

Er bestaan allerlei verschillende trillingsniveaus: de welbekende hoge én er zijn lage trillingsniveaus. Deze laatste niveaus zijn duister en hebben een lage trillingsfrequentie. Ze zitten vol met energieën die het tegenovergestelde zijn van die op de hogere niveaus.

Deze niveaus bevinden zich onder dat van de aarde en hebben een nog lagere trillingsfrequentie. Ze zijn duister en vervormd, en zijn vuil, vochtig en koud, en ze zitten vol met allerlei duistere entiteiten die strijdlustige of roofzuchtige verlangens hebben. Ze zijn niet zo heel ver van ons verwijderd, want de aarde heeft zelf ook een lage trillingsfrequentie. Het heeft geen spirituele waarde om deze niveaus te bezoeken. Als je er regelmatig naartoe gaat, verlaag je je eigen trillingsfrequentie en dat heeft een ongunstige uitwerking op je leven.

Nachtmerrie of astrale reis naar een lager niveau?

Veel mensen komen in hun dromen spontaan in deze duistere gebieden terecht en zeggen dan dat ze een nachtmerrie hebben gehad. Bepaalde nachtmerries zijn echter helemaal geen dromen, maar bezoekjes aan lagere niveaus. Als je met heel negatieve dingen bezig bent geweest of een donkere periode in je leven doormaakt, dan kun je in je dromen spontaan astrale reizen maken naar deze lagere niveaus.

Het is waar dat sommige van deze dromen een poging van je onderbewuste zijn om je problemen op te lossen. Maar het kan ook zijn dat je geest zich spontaan losmaakt van je lichaam en een astrale reis maakt naar een gebied dat overeenkomt met je trillingsfrequentie. Het verschil is gemakkelijk waar te nemen.

Als je droomt en je onderbewuste probeert een probleem op te lossen, dan zal het tegen je spreken in symbolen die voor jou betekenis hebben. Mensen, plaatsen en situaties hebben voor jou iets bekends of vertrouwds. Maar als je astraal bent geprojecteerd naar een lager niveau, zul je niets van wat je in je ‘droom’ meemaakt herkennen. Je herinnert je bijvoorbeeld wat je meemaakte, maar hebt geen idee wie de persoon is die je tegenkwam. Of je hebt een plaats bezocht die je niet herkent. Dit soort ‘nachtmerries’ kunnen astrale projecties zijn naar een voor jou onbekende plek.

De entiteiten in deze lagere trillingsniveaus voeden zich vervolgens met deze angstenergie. Deze entiteiten hebben geen macht over jou. Eigenlijk doen ze weinig meer dan kindergrappen uithalen. Ze proberen je bang te maken – ze zeggen ‘Boe!’ tegen je. Jij hebt veel meer macht dan deze wezens, dus houd het besef vast dat jij de macht hebt, dat jij de baas bent. Blijf kalm; je gaat niet stikken. De angstenergie die ze door hun aanwezigheid oproepen kan voor jou niettemin een angstaanjagende werkelijkheid lijken. Het is dus belangrijk dat je in je kracht blijft. Zeg tegen ze dat ze weg moeten gaan, dan verdwijnen ze.

Hoe je de lagere niveaus in je dromen vermijdt

Naast angst kunnen er nog heel veel andere redenen zijn waarom je een lage trillingsfrequentie hebt. Als je merkt dat je in deze lage niveaus verzeild raakt, moet je goed naar je leven kijken en proberen te ontdekken welke veranderingen er nodig zijn om dit soort ervaringen te voorkomen. Heb je last van verslavingen? Ga je om met personen die niet goed voor je zijn?

Als je merkt dat je door deze lagere niveaus aangetrokken wordt, is het tijd om eens goed naar je leven en naar je energieveld te kijken, en manieren te vinden om je trillingsfrequentie te verhogen. Het kost tijd om aan je energieveld te werken, maar als je dat doet en de situatie verbetert nog steeds niet, dan kun je een van de volgende dingen proberen:

  • Vraag voordat je naar bed gaat om bescherming. Roep een bron van hogere energie aan, zoals een opgestegen meester of een aartsengel, en vraag die om jou te begeleiden en te beschermen gedurende de periode dat je droomt.
  • Slaap niet op je rug.
  • Mediteer niet vlak voordat je gaat slapen, want daarmee maak je je geest wakker en versterk je zijn drang om op ontdekkingsreis te gaan.
  • Scherm jezelf af met wit licht.
  • Doe grondingsoefeningen voordat je naar bed gaat.
  • Trek je astrale lichaam naar binnen, zodat het in je fysieke lichaam verblijft. Stel je voor dat het zich oprolt in een beschermende foetushouding. Op die manier voorkom je dat je astrale lichaam van je wegzweeft.
  • Als het erg heftig voor je is, zet dan je wekker ergens tussen drie en vier uur ’s morgens. Als je op die tijd wakker wordt, kom je van schrik terug in je fysieke lichaam. Dit kan je nachtrust verstoren, maar op de lange duur is het beter voor je energie.
  • Je angsten afschudden kan je helpen om tijdens je astrale reizen de lagere niveaus te vermijden. Als je merkt dat je op een lager niveau terecht bent gekomen, laat dan wit licht uit je astrale lichaam schijnen. Daarmee verhef je niet alleen jezelf, maar laat je ook de omgeving waar je per ongeluk bent terechtgekomen oplossen in het licht.

Bron: Lichtwerker zielsreizen

Lichtwerker zielsreizen

Lichtwerker zielsreizen

Hoe kun je bewust afreizen naar de hogere niveaus? Wil jij meer leren over de wonderlijke astrale wereld en zielsreizen maken? Sahvanna Arienta neemt je mee op een fascinerende ontdekkingstocht voorbij de fysieke wereld door de zeven rijken van energie en brengt lichtwerkers met behulp van projectie naar een hoger niveau van spiritueel leven en werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Sahvanna Arienta
Sahvanna Arienta

Sahvanna Arienta is een internationaal bekende lichtwerker en medium. Al meer dan twintig jaar doet ze onderzoek naar metafysische en paranormale werkelijkheden. Ze is de oprichter van Soul’s Journey Media en schreef diverse boeken over lichtwerk.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?