Astrologie

Volle maan in Leeuw 25 januari 2024: verlangen naar spirituele groei en een bewustzijnsshift

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Leeuw 25 januari 2024: verlangen naar spirituele groei en een bewustzijnsshift

De krachtige volle maan in Leeuw op 25 januari 2024 brengt een innerlijk conflict tussen emotie en ratio teweeg. Met talrijke spanningsaspecten tijdens deze periode, kan het voelen alsof we met onszelf in de knoop zitten. Het verlangen naar spirituele groei en de drang om je eigen unieke pad te bewandelen, ongeacht de verwachtingen van anderen, worden benadrukt. “Je zult ervaren dat alles in een stroomversnelling komt wanneer je je intuïtie volgt,” delen astrologen Karin en Danique Vergeer. Wat heeft de volle maan van 25 januari 2024 voor jou in petto?

Het is belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en voldoende rust te nemen wanneer dat nodig is.

Tijdens een volle maan bevinden de zon, symbool voor het mannelijke, en de maan, symbool voor het vrouwelijke, zich in tegenoverliggende astrologische tekens. Deze constellatie creëert een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens, vaak leidend tot een conflict tussen emotie en ratio. Je kunt extra gevoelig zijn, moeilijker slapen en onrust ervaren doordat je chakra’s meer openstaan. Vooral hooggevoelige kinderen kunnen hier last van hebben en drukker zijn dan normaal.

De eerste volle maan van het jaar staat in het trotse teken Leeuw. De Zon bevindt zich in het vernieuwende teken Waterman. Een spanningsaspect met de optimistische planeet Jupiter kan leiden tot onrust en een sterke behoefte aan expansie en vrijheid. Het verlangen naar spirituele groei en de drang om je eigen unieke pad te bewandelen, ongeacht de verwachtingen van anderen, worden benadrukt

Recht tegenover de maan staat Pluto, die onlangs direct is gaan lopen, wat deze volle maan intenser kan maken. Diepe emoties kunnen naar boven komen, waardoor gevoelens van boosheid over onrechtvaardigheid of verzet tegen verandering naar voren komen. Er kan ook een diepgewortelde angst voor verandering en eenzaamheid ontstaan, maar je kunt ook beseffen dat verandering onvermijdelijk is. Met de naderende directe beweging van Uranus, de heerser van de Waterman, zou alles in een stroomversnelling kunnen komen.

Het dubbele getal 8 en de voorbereiding op de Leeuwenpoort

Wanneer we de dag- en maandgetallen bij elkaar optellen en daar het jaartal aan toevoegen, zien we dat de datum 2x het getal 8 bevat. Het getal 8 wordt geassocieerd met Saturnus, wat kan leiden tot belemmeringen, tijdsdruk en emotionele afstand. Door de vele spanningsaspecten tijdens deze volle maan kunnen we het gevoel hebben dat we met onszelf in de knoop zitten.

Het kan resulteren in boosheid en opstandigheid als we niet het leven kunnen leiden zoals we graag zouden willen. Deze periode bereidt ons voor op de Leeuwenpoort van 8 augustus, wanneer de energie van de Leeuw prominent aanwezig is. Je wordt extra uitgedaagd om meer in je kracht te komen, en jouw wensen zullen rond de Leeuwenpoort een vervolg krijgen.

Ascentieklachten

Enkele dagen voor en na de volle maan vinden er veel trillingsverhogingen plaats. Je kunt je niet geaard voelen en last hebben van diverse ascensiesymptomen zoals rusteloosheid, slecht slapen, emotionele schommelingen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen, enz. Deze symptomen geven aan dat je een verandering doormaakt. Het is belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren en voldoende rust te nemen wanneer dat nodig is.

Volle maan in Leeuw en Zon in Waterman

Met de maan in Leeuw en de zon recht tegenover in Waterman is er een zoektocht naar evenwicht tussen tegenstrijdige eigenschappen. Leeuw, krachtig en trots. Heb je veel eigenschappen van de leeuw dan sta je graag op de voorgrond, ben je behulpzaam en kan enigszins autoritair en egocentrisch zijn. Vaak zijn Leeuwen leiders, beschermend naar dierbaren en genieten van luxe en sociale activiteiten. Ze hebben veel creatieve energie en houden ervan zichzelf uit te drukken en gezien te worden. Wel zijn ze gevoelig voor vleierij en hebben behoefte aan erkenning.

Aan de andere kant verzet Waterman zich tegen autoriteit, is een voorstander van gelijkheid en rechtvaardigheid en zet zich graag in voor een ideaal. De Waterman wordt vaak excentriek gevonden. Hij is vernieuwd, heeft veel ideeën, kan rebels zijn en wilt zijn eigen unieke weg ingaan. De Waterman richt zich vaak ook op het helpen van minderbedeelden in de maatschappij.

Maatschappelijke transformatie

Tijdens de periode rondom de volle maan kun je het gevoel van niet in het systeem te passen versterken. Situaties kunnen ontstaan waarin jijzelf of je kinderen moeite hebben om je plek te vinden op school of werk, mogelijk door hooggevoeligheid, onverwerkte trauma’s, of persoonlijkheidsproblematiek. Psychische belasting kan ontstaan wanneer de maatschappelijke verwachtingen niet worden vervuld, wat in extremere gevallen kan leiden tot crises zoals burn-out of andere ziekten.

Emoties kunnen hoog oplopen wanneer je het gevoel hebt dat je niet wordt gezien of gehoord door bijvoorbeeld een overheidsinstelling en niet de gewenste hulp ontvangt. Mensen kunnen in opstand komen tegen onrechtvaardigheid, en het is essentieel dat we ons bewust worden van het feit dat bepaalde zaken in onze samenleving anders aangepakt mogen worden. Met name zou er meer aandacht moeten zijn voor de opvang van minderbedeelden in de samenleving.

Angsten loslaten en je hart volgen

Onder invloed van het vierkant met Jupiter ervaren we spanningen rond wensen tot uitbreiding in werk, studie, of gezinsuitbreiding, met angst voor financiële tekorten. Diep van binnen is het echter tijd om angsten los te laten en de weg van het hart te volgen.

Bewustzijnshift

Door de invloed van Pluto in Waterman, die recht tegenover de volle maan staat, kunnen we botsen met mensen die een andere denkwijze hebben. Intense situaties kunnen alternatieve oplossingen vereisen, dwingen tot out-of-the-box denken en ons bewustzijn te verruimen.

Langzaam beseffen we dat onze behoeften nu anders zijn dan jaren geleden. Bepaalde regels, normen of conventionele denkwijzen passen niet meer bij wie we nu zijn. We maken een einde aan de traditionele manier van leven en maken een ware transformatie door!

In je kracht komen

Doordat Mars een vierkant maakt met Cheiron, de gewonde genezer, kan er een intense interactie ontstaan met mensen die controle willen uitoefenen over jou. Het kan zijn dat je ouders, een leidinggevende of iemand anders egocentrisch en dominant is, waardoor je behoorlijk getriggerd kan worden in jouw oude pijn. Hierdoor kunnen sterke gevoelens van boosheid naar boven komen.

Onder de invloed van Cheiron kun je de wens voelen om jezelf te genezen en niet langer onderdrukt te worden. Je kunt een sterke behoefte hebben om je vrij te voelen en los te komen van deze persoon. Tegelijkertijd kan er echter ook een loyaliteitsconflict ontstaan, wat het moeilijk maakt om je volledig los te maken van de relatie.

Desondanks kan Pluto ervoor zorgen dat je je plotseling bevrijdt, oude pijn, angsten en onzekerheden overwint, en meer in je kracht komt om je eigen pad te bewandelen. Je zult merken dat wanneer je je intuïtie volgt, alles in een stroomversnelling komt.

Tweelingzielen en de volle maan

Voor tweelingzielen kan deze volle maan een zeer intense ervaring zijn! Er kan drama ontstaan en emoties kunnen hoog oplopen, vooral wanneer de angst om elkaar kwijt te raken aanwezig is. Deze angst kan getriggerd worden wanneer een van de tweelingzielen besluit uit contact te gaan en een eigen weg te kiezen, of wanneer er angst is voor de aanwezigheid van een ander en jaloezie een rol speelt.

Destructieve patronen kunnen ook duidelijker worden in de relatie met je tweelingziel, zoals manipulatie, het spelen van machtsspelletjes, emotionele chantage of het creëren van drama. Als je je verstikt voelt door de ander, kan het verlangen om je los te maken plotseling opkomen. Vrijheid in de relatie wordt dan van cruciaal belang.

In het geval van karmische partners kunnen deze relaties tot een einde komen wanneer bovenstaande situaties zich voordoen.

Tweelingzielen kunnen zich ook bevinden in situaties waarin ze loyaal zijn aan ouders, een ouder familielid of hun partner. Ze worden uitgedaagd om zichzelf op de eerste plaats te zetten, hun kracht te vinden en karmische banden te verbreken voor verdere spirituele groei.

Daarnaast kunnen tweelingzielen moeite hebben met het volgen van hun hart. Vooral wanneer ze zich bevinden in situaties die emotionele en financiële zekerheid bieden. Desalniettemin kunnen situaties ontstaan die hen dwingen angsten los te laten en op een andere manier naar de situaties te kijken. Het belooft dus een transformerende periode te worden voor hen!

Lichtreis Volle maan Leeuw 25 januari 2024

Voor de volle maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 25 januari 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

 • • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
 • Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Leven met de maan

Leven met de maan

Yasmin Boland maakt in Leven met de maan inzichtelijk hoe maancycli werken en hoe je de energie van de maan in jouw leven kunt inzetten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Anneliet Dohmen 21 januari 2024 - 08:49
  Reply

  Geweldig mooi geschreven en o zo herkenbaar! DANK VOOR DEZE MAIL BERICHTEN.. 🌻Anneliet

 2. Marion van der Gaag 22 januari 2024 - 13:25
  Reply

  Van dit schrijven ga je blij van worden omdat het zo herkenbaar is en er niet omheen kan!!! Je eigen koers blijven volgen!!!!!!!!! Dankjewel, Marion

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?