Astrologie

Volle maan in Steenbok 22 juni 2024: emoties aanvoelen en transformeren

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Steenbok 22 juni 2024: emoties aanvoelen en transformeren

Op 22 juni 2024 staat de volle maan in Steenbok. De eigenschappen van Steenbok zijn in deze periode extra voelbaar, doordat de volle maan twee keer in dit teken staat! Het is een krachtige tijd voor persoonlijke groei en transformatie. Door je dromen na te streven, emoties te verwerken en voor jezelf te zorgen, kun je deze periode gebruiken om een stevig fundament te creëren voor je toekomst. In dit artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer lees je meer over de energetische uitwerking van de volle maan in Steenbok.

De Steenbok is plichtsgetrouw, serieus en een harde werker met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt meer afstand van emoties en houdt zich liever bezig met praktische en aardse zaken. Hierdoor ben je vaak een rots in de branding voor anderen.

In het kort: dit doet de volle maan van 22 juni 2024 met jou

In 2024 staat de volle maan twee keer in het teken Steenbok, waardoor de eigenschappen van Steenbok extra voelbaar zijn. Gebeurtenissen rond de eerste volle maan krijgen een vervolg tijdens de tweede volle maan eind juli.

Deze periode kan veel aandacht vragen voor het geven van meer structuur en vorm aan je leven. Hoewel je je carrière centraal wilt stellen, kan het zoeken naar balans tussen werk en privé de nodige spanningen opleveren. Je kunt een innerlijke strijd ervaren tussen gevoel en verstand, want je voelt dat veranderingen nodig zijn, wat deze periode extra emotioneel maakt.

Last van ascentieklachten?

Tijdens de volle maan voel je ascentiesymptomen sterker en kun je hierveel last van hebben. Een paar van de symptomen zijn je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen, hoofdpijn en veel dromen. Ook heb je misschien wel hartkloppingen of ben je erg vermoeid en duizelig.

Daarnaast ben je gevoeliger voor prikkels van buitenaf, omdat je chakra’s meer openstaan door trillingsverhogingen. Deze klachten kan je al enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan voelen.

De impact van Steenbok op jou

Met de maan in Steenbok wil je veiligheid inbouwen door je te richten op je werk en carrière. De Steenbok is plichtsgetrouw, serieus en een harde werker met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt meer afstand van emoties en houdt zich liever bezig met praktische en aardse zaken. Hierdoor ben je vaak een rots in de branding voor anderen.

De Steenbok vertegenwoordigt ook de vaderfiguur, wat kan betekenen dat je in je jeugd weinig warmte hebt gekend en je vader emotioneel afwezig was. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Dit kan leiden tot verlegenheid en faalangst, wat invloed heeft op je carrière en gezinsleven.

Volle maan in Steenbok: intuïtie en transformatie

Vluchten voor emoties en innerlijke spanningen

Door de invloed van Steenbok gaat er de komende tijd veel aandacht naar je carrière. Je kunt echter ervaren dat je op werkgebied blokkeert, in een sleur raakt en een gebrek aan motivatie, creativiteit en passie hebt. Desondanks wil je hard werken en ben je streng voor jezelf, vanwege je verantwoordelijkheidsgevoel naar bijvoorbeeld je partner of gezin.

Veel emoties kunnen loskomen, zoals verdriet of schuldgevoel, wanneer je niet genoeg aandacht kunt besteden aan je gezin of partner. Het liefst zou je willen vluchten om deze emoties niet te hoeven voelen.

Spanningsaspect met Neptunus

Door een spanningsaspect met Neptunus kun je het gevoel hebben vast te zitten. Je wilt misschien meer doen met creativiteit of spiritualiteit, zoals het werken met je intuïtie, je paranormale gaven en je sterk empathisch vermogen, maar negatieve overtuigingen, zoals het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent, kunnen je tegenhouden.

Dit is het moment om terug te kijken naar het verleden en te onderzoeken waar deze gedachten en gevoelens vandaan komen. Mogelijk heb je overtuigingen van je ouders overgenomen. Werk eraan deze los te laten en ga op zoek naar werk waar je van geniet, dat je voldoening geeft en meer tijd laat voor jezelf en je dierbaren.

Spanningen en afstand in relaties

Tijdens deze volle maan kun je spanningen ervaren met je partner of kinderen. Er kan afstand zijn, zowel emotioneel als fysiek, wat leidt tot een gevoel van eenzaamheid. Je intuïtie kan je vertellen waarom er een afstand is, maar het kan moeilijk zijn om de waarheid onder ogen te zien. Je kunt jezelf voor de gek willen houden en het gedrag van de ander willen goedpraten of willen vluchten in een fantasiewereld of verslaving om het verdriet niet te hoeven voelen.

Een andere manier om emoties weg te stoppen is om afleiding te zoeken in werk, je vast te willen blijven houden aan het verleden of door je te storten op huishoudelijke taken.

Lichamelijke gezondheid

De aandacht kan ook gaan naar gezondheid of de verzorging van ouderen/ouders. Je kunt hierbij geconfronteerd worden met angst voor ziekten, zowel voor jezelf als voor anderen. Psychische aandoeningen, verslavingen of fysieke beperkingen kunnen zorgen voor angst en zorgen om die persoon te verliezen. Toch kunnen deze situaties ook een helend effect hebben door conflicten uit het verleden uit te praten.

Emoties aanvoelen en transformeren

Als je door een (tijdelijke) ziekte beperkt bent, kun je veel emoties en sombere gevoelens van anderen aanvoelen en transformeren. Het is belangrijk om te onderscheiden welke gevoelens van jou zijn en welke van anderen, zodat je deze energie beter kunt afvoeren.

Tweelingzielen en jouw liefdesleven

Tweelingzielen kunnen een moeilijke periode doormaken. De één kan een intieme band willen opbouwen, terwijl de ander zich door onzekerheid terugtrekt. Het gevoel niet goed genoeg te zijn of het niet waard te zijn om deze bijzondere liefde te ontvangen kan aanwezig zijn bij één of beide tweelingzielen.

Negatieve overtuigingen kunnen een remmende werking hebben, wat leidt tot een impasse. Ze kunnen zich schuldig voelen naar een partner of gezin. Ook kan er een fysieke afstand zijn, zit één of beiden emotioneel op slot en/of speelt ziekte of leeftijdsverschil een rol. Ze kunnen door omstandigheden een tijdsdruk ervaren, waardoor er beslissingen gemaakt moeten worden waar één van de tweelingzielen nog niet aan toe is.

Om bepaalde emoties niet te hoeven voelen, kunnen tweelingzielen in een droomwereld willen vluchten. De karmische partner kan opmerken dat hij of zij afwezig is. Je partner kan ook aanvoelen dat er meer aan de hand is en dat je met je gedachten en je hart bij je tweelingziel bent. Hierdoor kan de partner zich gekwetst of afgewezen voelen en bang zijn om jou te verliezen. Je kunt ook bang zijn om je tweelingziel kwijt te raken wanneer je geen stappen zet.

Volg je intuïtie

Het gevoel en de aantrekkingskracht met je tweelingziel kan dus zo sterk zijn, dat je niet meer weet wat je moet doen. De druk om een beslissing te maken kan voelbaar zijn. Tweelingzielen worden dan ook uitgedaagd om hun intuïtie te volgen. Misschien is het nog niet de juiste tijd en moeten er eerst nog nieuwe ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Hierdoor kan het proces met je tweelingziel langzaam gaan.

Lichtreis volle maan in Steenbok 22 juni 2024

Voor de volle maan in Steenbok geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 22 juni 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

 • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
 • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Alice Onderwater 19 juni 2024 - 20:46
  Reply

  Dank voor deze volle maan horoscoop

 2. Jacqueline van den Steenhoven 22 juni 2024 - 18:50
  Reply

  Lieve Karin en Danique, Ik lees zo vaak over de Steenbok dat ze meer afstand houdt van emoties en zich meer bezighoud met praktische en aardse zaken. Ik ben een hooggevoelige Steenbok, 31-12-1966 en herken mezelf niet in wat ik vaak lees. Misschien ligt dat ook aan de maan ,sterrenstand van mijn geboorte. Ik zeg altijd, ik ben een ‘foute’ Steenbok en dan leg ik uit dat ik hoogsensitief ben , keuzes maak op mijn gevoel .( behalve financieel, omdat ik met weinig rond moet komen en ook dat red ik prima) De volle maan heeft zeker invloed op mij, haar omarm ik altijd op blote voeten. Ik zag haar gister al, zo mooi oranje en laag..ik gun een ieder haar schoonheid en kracht. 🌕🧡

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?