Bewustzijn

De wet van resonantie: volg je gevoel en creëer geluk!

Door Diana Douma
De wet van resonantie: volg je gevoel en creëer geluk!

Dit artikel over resonantie is meteen een mooie oefening om wat je leest in de praktijk te brengen. Wat voel je bij de woorden van Diana Douma? Resoneren ze, of niet? Diana: “Je zult zien dat wanneer je elk moment je gevoel volgt, je meer vreugde ervaart.”

Laat alles wat meer naar je toe stromen, in plaats van het af te dwingen.

Alles is energie

Resonantie gaat erover of jij in lijn bent met iets of iemand op een bepaald moment. En dat kan elk moment veranderen. Omdat de hele wereld, wij dus ook, uit energie bestaat, is alles altijd in beweging. Net zoals je gedachten, gevoelens en emoties hebt die komen en gaan. Het ene moment voel jij je gelukkig, het andere moment ongelukkig. Wat je denkt of voelt, is geen vaststaand gegeven.

Zo is het ook met resonantie. Het ene moment resoneert iets of iemand met jou, een ander moment niet. Het is niet nodig om vast te houden aan iets of iemand, want je kunt elk moment iets anders voelen. Er zijn momenten dat ik goed met iemand omga/resoneer, maar er zijn ook momenten dat ik even niet met die persoon wil omgaan, omdat hij of zij op dat moment niet resoneert met mij. Hierin volg ik gewoon mijn gevoel. Ik luister naar mijn hart.

Go with the flow

Dit is waar we momenteel meer naartoe gaan: je gevoel volgen. Er zijn zoveel verwachtingen, normen en waarden, overtuigingen en conditioneringen gecreëerd, dat we zijn gaan geloven dat we altijd maar ergens aan moeten voldoen. Maar als iets of iemand niet op dezelfde frequentie als jij resoneert, dan kan het gebeuren dat je op dat moment niet in lijn bent met die persoon en/of situatie. En dan kun je er dus voor kiezen om met de flow van het leven mee te gaan.

Maar omdat we te maken hebben met mensen (en hun gevoelens, projecties, pijnen…) kan het gebeuren dat je tegengas krijgt als jij niet aan hun verwachtingen voldoet. Dit is een lastig stuk, want we hebben geleerd dat als we ergens energie in stoppen, we hetzelfde terugkrijgen. Dat het een geven én nemen is. Maar ook die overtuiging is gebaseerd op conditioneringen.

Je hart volgen

Hoe meer je de flow volgt, hoe meer je de spontaniteit van het leven toelaat er te zijn, hoe meer geluk je ervaart. Want je leeft in elk moment jouw leven op de manier zoals jij dat wilt doen, en je creëert daarmee je eigen geluk. Dus kies elk moment wat jij wilt en laat alles wat meer over aan het universum. Laat alles wat meer naar je toe stromen, in plaats van het af te dwingen. Je zult zien dat wanneer je elk moment je gevoel volgt, hoe onlogisch dat soms ook is, je meer vreugde ervaart. Want je leeft jouw waarheid en volgt jouw hart. Ben je er klaar voor om jouw hart te volgen?

Boekentip: Het sprekende hart

Boekentip: Het sprekende hart

Het sprekende hart wil je helpen je kwaliteiten te ontdekken, om zo een antwoord te vinden op de uitdagingen van het leven – niet als slachtoffer, maar vanuit je eigen kracht. Je zult merken dat je – als je verbinding maakt met je Innerlijke Zelf – een bijdrage kunt leveren aan een betere kwaliteit van je leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?