Bewustzijn

Manifesteer je wensen met jouw eigen magie

Door Gastauteur
Manifesteer je wensen met jouw eigen magie

Weet je dat je magische krachten hebt? Magie is namelijk niets meer en niets minder dat alles een oorzaak en een gevolg heeft. Anders gezegd: toeval bestaat niet. Alles bestaat uit energie. Ook mensen zijn opgebouwd uit energetische deeltjes, en vormen daarmee een energieveld. Energievelden beïnvloeden elkaar, net zoals positieve en negatieve ladingen elkaar aantrekken en afstoten. Dat maakt dat alles wat er binnenin een mens gebeurt (fysiek, emotioneel of mentaal) in ieder geval ook invloed heeft op wat er om hem heen gebeurt. De kwaliteit van je leven wordt dus voor een zeer belangrijk deel bepaald door jouw binnenwereld.

Intenties

Als jij je innerlijke kracht aanboort, straal je dat uit en trek je geluk en succes aan. De sleutel tot die innerlijke kracht zijn je intenties. Je hoeft alleen maar te wensen, te verlangen en de magie kan beginnen. Dat klinkt te simpel hè? Toch werkt het zo. Er is één voorwaarde: je moet je de intentie ook echt eigen maken. Dus niet alleen met je hoofd verzinnen dat je iets wil, maar het ook doorvoelen met je hart. Wat brengt het je, waarom wil je het en is je intentie liefdevol naar jezelf en anderen? Als je kan voelen dat jouw intentie jouw persoonlijke groei dient, dan is hij oprecht en gaat hij voor je werken.

Uitspreken en hulp verwachten

Jouw intentie kan vorm gaan krijgen zodra je hem uitspreekt. Dat kan naar andere mensen zijn, maar het mag ook als je alleen bent, hardop of in gedachten. Wat je dan namelijk doet is de intentie vanuit jouw binnenwereld naar buiten brengen, het Universum in. Je zet de energie om jouw heen in beweging. Verwacht dan ook dat je geholpen zal worden om je wens uit te laten komen. Want als je het niet verwacht, kan het zijn dat je de hulp over het hoofd ziet en zo aanwijzingen en kansen mist. Na het uitspreken van jouw intentie is jouw weg ernaar toe begonnen.

Wat is magie zonder mysterie?

Je mag er dus op vertrouwen dat jou intentie waarheid zal worden. Misschien gebeurt het niet zo snel als je zou willen en precies op de manier die je had voorgesteld. Magie gaat niet over controle en vooraf weten hoe alles zal lopen. Zonder mysterie geen magie. Tijdens jouw ontwikkelproces kan de vorm van je intentie misschien veranderen, maar datgene wat het bereiken van de intentie je zou brengen komt vast en zeker in je leven.

Een voorbeeld:
Stel dat je intentie is om een baan te vinden waarin je anderen kan helpen. Wat zou het uitkomen van deze droom jou brengen? Misschien dat je jezelf waardevol en gezien voelt. Als je het Universum vraagt om jou te helpen met het vinden van deze baan, begint het transformatieproces. Misschien zeg je je oude baan wel op. Of wordt je een handje geholpen en plotseling ontslagen.

Dan ga je naarstig op zoek naar die droombaan. Misschien vind je die, maar het kan ook zijn van niet. Dan lijkt het misschien dat je droom in duigen valt, maar waarschijnlijk word je ook dan juist geholpen.

Want tijdens het solliciteren ontmoet je een nieuwe liefde, of je hebt eindelijk tijd om een boek te lezen dat je inspireert om een nieuwe kant van jezelf te ontwikkelen. Die liefde of dat boek brengen je op het ware pad van je hart en uiteindelijk besluit je dat je helemaal niet meer past in het hokje van een 9 tot 5-baan. Je gaat iets heel anders doen waar jouw hart van gaat zingen en boekt daar succes mee. Je krijgt van alle kanten waardering nu mensen mogen zien wie je werkelijk bent. En laat dat nou datgene zijn wat jij jaren geleden voor ogen had toen jij je wens uitte om een baan te vinden waarin je anderen kon helpen!

Dus nu weet je het: hoe jouw intenties magie in je leven kunnen brengen. Iedereen kan het, en je kan het zo groot of zo klein maken als jezelf wil. Houd jezelf in ieder geval niet in.

“Shoot for the moon. Even if you miss you’ll land among the stars.” – Norman Vincent Peale

Dit artikel is geschreven door:
Jacqueline Rietveld,
Coach en Reiki Master bij Avalon lichaamsgerichte coaching|therapie

Boekentip: The Secret

the secretEr bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook dit artikel:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reacties
 1. Leon Euser 17 maart 2020 - 15:11
  Reply

  Wat een mooi stukje inspirerend

 2. Arthur 17 maart 2020 - 15:13
  Reply

  Zo waar! Na een moeilijke tijd ben ik ook juist zo gaan denken. Met wat hulp uiteraard nu doe ik precies wat ik altijd al wilde.

 3. Yjola 17 maart 2020 - 15:35
  Reply

  Ik herken dit helemaal! Een tijdlang bleef ik hangen in een baan die mij niet meer gelukkig maakte. Maar de moed om op zoek te gaan naar iets anders had ik lange tijd niet. Totdat ik de knop om heb gezet, de intentie heb gezet dat datgene dat goed voor me was op mijn pad zou komen en ik me nergens geen zorgen over hoefde te maken. En zo ging het ook. Mijn eerste sollicitatie was direct raak, ik kreeg daarnaast de mogelijkheid om opleidingen te volgen die niets met mijn huidige baan te maken hebben, volledig betaald door de vakbond via een persoonlijk opleidings budget. Hoe mooi kan het gaan als je erin gelooft?! Het universum zal je rijkelijk belonen!

 4. Linda 17 maart 2020 - 16:36
  Reply

  Wat een mooi en warm geschreven verhaal. Echt zoals je bent! Ik hoop dat je vaker stukken gaat schrijven op deze site. Zo inspirerend dat ik er gelijk mee aan de slag ga. Dank je wel. ❤️

 5. Bianca Gielen 17 maart 2020 - 16:50
  Reply

  Zo werkt het echt..mooi stuk.

  1. Marita 17 april 2020 - 18:51
   Reply

   Een heel inspirerend, stimulerend, enthousiast makend en een echt “Jacqueline-verhaal”, dank je wel ❤️

 6. Diana 17 maart 2020 - 18:20
  Reply

  Mooi artikel! Ik ga proberen om nog wat extra magie in mijn leven te brengen met intenties ✨

 7. Sam 17 maart 2020 - 19:45
  Reply

  Mooi artikel, heel inspirerend en ga het zeker zelf ook eens uitproberen!

 8. Rita Van Duyne 17 maart 2020 - 19:51
  Reply

  Mooi en duidelijk onder woorden gebracht. Het is zo herkenbaar. Inderdaad elk persoon heeft zijn eigen magische krachten

  1. Marlies De Waard 31 maart 2020 - 07:19
   Reply

   Heel mooi geschreven Jacq en helemaal mee eens. Dat je nog maar veel van dit soort artikelen mag gaan delen

 9. Rita 17 maart 2020 - 20:01
  Reply

  Mooi en duidelijk onder woorden gebracht. Het is zo herkenbaar.

  1. Henk 18 maart 2020 - 17:45
   Reply

   Ik ben nieuwsgierig of het wel echt zo werkt. Dat gaan we zeker testen! Dankjewel!

 10. Hans Vermeulen 18 maart 2020 - 09:22
  Reply

  Helder stuk en heel herkenbaar: om hulp vragen leidt in mijn ervaring altijd tot iets goeds

 11. Marga Bijl 18 maart 2020 - 19:36
  Reply

  Wederom een geweldige blog. Jacqueline je schrijft je blogs met passie, duidelijk, zeker niet zweverig voor eenieder begrijpelijk en je/Ik wordt er door geraakt Daarnaast ben jij een geweldige vrouw die weet waar ze me bezig is en dan mag ik spreken uit eigen ervaring ....dankjewel Ik hoop nog vele blogs te mogen lezen. Ieder haalt eruit wat voor hem of haar belangrijk is

 12. Floor 20 maart 2020 - 17:25
  Reply

  Wat een mooi artikel! Vaak wordt er over dit onderwerp zweverig geschreven, en aan het einde kun je er dan precies niets mee. Dit is tenminste lekker duidelijk, maar ook nuchter. Het komt misschien niet wanneer je wilt en hoe je wilt, maar het heeft wel degelijk effect om je intentie uit te spreken. Ik heb het met veel plezier gelezen, ik kijk uit naar andere artikelen van je!

 13. Vera 28 maart 2020 - 15:00
  Reply

  Hoe mooi! En nu weet ik: als je eenmaal beseft dat toeval niet bestaat, ga je de magie in het leven pas echt zien. Dankjewel voor je wijsheid!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?