Spiritualiteit

Wat voor type lichtwerker ben jij?

Door Rebecca Campbell
Wat voor type lichtwerker ben jij?

Lichtwerkers zijn mensen die hun leven wijden aan het zijn van een helder licht in de wereld. Ze begrijpen dat hun acties (hoe groot of hoe klein ook) het potentieel hebben om de vibratie van de planeet te verhogen. Een Lichtwerker-ziel is wakker, zich ervan bewust dat zijn aanwezigheid ertoe doet en dat hij deel uitmaakt van iets groters dan hijzelf.

Wat is een Lichtwerker?

Lichterwerkers zijn geen vage types. Verre van dat. Het zijn leraren, koks, schrijvers, zangers, producenten, schoonmakers, moeders en mediums. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden in de nachtclubs, in het café, in de crèche, de directiekamer en het museum. Mensen zoals jij en ik. Een Lichtwerker is iemand die een bewuste beslissing neemt om te proberen de roep van de bron (licht) te beantwoorden en de roep van het ego (angst) te negeren.

Twee soorten energie

Er zijn twee soorten energie op deze planeet: licht en donker. Lichtenergie is onbeperkt. Het is hoog vibrerend, expansief en vol liefde. Donkere energie is veel dichter. Het is de manipulatie, machtsstrijd en angst. Donkere energie scheidt ons van elkaar en druist in tegen de stroom van het universum, lichtenergie verbindt ons juist als spirituele wezens.

Lichtwerkers werken door te kijken waar hun energie nodig is en delen vervolgens moeiteloos hun licht met de wereld om hen heen. Ze zijn afgestemd op de roeping van hun ziel en gaan in op het gefluister van hun ziel, ongeacht de angst die wellicht ook opkomt. Ze hoeven niemand ergens van te overtuigen. Ze hoeven alleen maar het licht te zijn. De meeste Lichtwerkers kun je onderverdelen in twee categorieën: Nieuw ontwaakte Lichtwerkers en Retro Lichtwerkers.

Nieuw ontwaakte Lichtwerkers

Nieuw Ontwaakte Lichtwerkers gaan vaak aan de slag na een levensveranderende gebeurtenis. Eenmaal ontwaakt is het moeilijk om weer in slaap te vallen en overheerst het gevoel dat dingen nooit meer hetzelfde worden. Het bewustzijn is veranderd en het is tijd om naar de roeping van de ziel te luisteren. Pas Ontwaakte Lichtwerkers lijken in staat te zijn om direct de roeping te beantwoorden en grote veranderingen in hun leven door te zetten.

Retro Lichtwerkers

Retro Lichtwerkers doen hun werk al levenslang en voelen diep vanbinnen dat zij dit moeten doen. Zij voelen echter ook een grote angst om dit uit te dragen. Ze weten dat zij met een reden op aarde zijn, dat er werk te doen is en dat de tijd aan het opraken is. Vaak zitten Retro Lichtwerkers van jongs af aan vast in een soort ‘spirituele kast’ en is het een angstig proces om te laten zien aan de wereld wie ze werkelijk zijn.

Terwijl sommige lichtwerkers geïncarneerd zijn met een bewuste missie zijn er ook veel zielen die wachten op een ‘ontwakingservaring’. Wanneer je er werkelijk voor kiest ben je ook echt een Lichtwerker. Er zijn geen spirituele testen of opdrachten om Lichtwerker te worden. De enige vereiste is een verlangen om verbinding te maken met je eigen authentieke licht en dit met de wereld te delen. Je kunt het ook zien als je ‘licht’ dat aan het werk is.

Werken aan je ‘licht’

Alleen al door dit artikel te lezen, werk je aan je licht. Door te doen waar je van houdt, werk je aan je licht. Door een andere gedachte te kiezen wanneer je in een slecht humeur bent, werk je aan je licht. Door iemand te bemoedigen in plaats van de bekritiseren, werk je aan je licht. Door je te verbinden met de bron van liefde in het universum, werk je aan je licht. Door vriendelijk en medelevend te zijn, werk je aan je licht.

De definitie van een Lichtwerker is: iemand die ervoor zorgt dat de wereld een lichtere plek wordt door er zelf een te zijn. Hoe bewuster we worden, hoe hoger onze vibratie en des te beter we kunnen afstemmen op onze bron. Hoe meer we ons bewust zijn, hoe meer we zien dat alles met elkaar is verbonden en we allen in een groot geheel passen.

Wereldwijd ontwaken

Veel Lichtwerkers zullen merken dat wanneer ze hun bewustzijn verhogen, ze energetisch gevoeliger worden en de gevoelens, energie en gedachten van andere mensen oppikken. Je zult bijvoorbeeld merken dat relaties waarin manipulatie, controle, angst en verlatingsangst je niet meer passen omdat je niet langer een energieke match hebt.

We leven al geruime tijd grotendeels in een onbewuste staat. Om moeder Aarde te laten overleven is het nodig dat we wereldwijd ontwaken. Het ontwaken is al begonnen en ik geloof dat jij een van de zielen bent die ervoor koos om de weg te zijn. Dus wat voor soort Lichtwerker ben jij? Ben jij een pas ontwaakte Lichtwerker die de roep om te dienen heeft beantwoord en klaar is om op te staan? Of ben je een old school retro Lichtwerker die het altijd al van binnen voelt, maar nog steeds vast zit in de spirituele kast?

Lichtwerker

Lichtwerker

Lichtwerker is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou! Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Bron: Rebeccacambell.me

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Rebecca Campbell
Rebecca Campbell

Rebecca Campbell is een mystica, spirituele creatieveling en visionair die mensen hun zielsmissie wil laten ontdekken. Ze is de bestsellerauteur van diverse boeken, kaartensets, cursussen en workshops.

Reacties
 1. Petra 27 januari 2019 - 11:50
  Reply

  Goedemorgen, Ik het net het artikel gelezen en antwoord dan ook graag, dat ik een NIEUW ONTWAAKTE LICHTWERKER ben. Mijn voorbije jaren draaide ik gewoon op volle toeren mee in de maatschappij. Door de verschillende (problemen), ik noem het liever veranderingen, processen, lessen in mijn leven, ben ik meer en meer in contact gekomen met het spirituele. In oktober stond ik voor de keuze ga ik meer uren werken voor mijn huidige baan (nu 4/5) of toch niet? De signalen van mijn lichaam die ik dan een aantal weken ondervond, maakten voor mij plots duidelijk, NEEN Petra dat is het niet meisje. En door een "toevallige" coach die ik op internet heb leren kennen in augustus, is mijn leven een totaal andere wending gaan krijgen. Ik zie en voel aan alles dat het de bedoeling is dat ik andere dingen ga doen. De toevalligheden die mekaar opvolgen in deze richting zijn mooi om te zien en te ondergaan. Zelf ben ik dan ook zeer benieuwd wat er nog allemaal komen zal. Kijk er in elk geval enorm naar uit. Het stroomt zo mooi en goed, heerlijk. Ik zie nu ook heel goed waarom de voorbije processen allemaal nodig waren. Om te groeien, en dit nu te mogen meemaken.

 2. Anna 27 januari 2019 - 17:06
  Reply

  Wat een prachtige tekst! Sommige stukjes resoneren met mijn hart. Bedankt!

 3. Anous Overwater 28 januari 2019 - 09:35
  Reply

  In 2014 ben ik begonnen met het schrijven van mijn boek want ik wilde mijn spirituele weg delen met anderen, ik ben mijn hele leven al een lichtwerker maar ontwaakte toen ik in 2000 ging emigreren naar Frankrijk en te maken kreeg met spirituele Katharen gidsen. Zodra ik klaar ben met het redigeren van mijn boek, kunnen jullie lezen wat deze gidsen voor mij betekenen, en hoe mijn spirituele ervaringen ertoe leiden dat ik hier ben om anderen te dienen op hun weg naar bevrijding.

 4. Blanche 8 februari 2019 - 12:22
  Reply

  Ik wil graag bovenstaand artikel delen op mijn tijdlijn op Fb Lukt niet! Kunnen jullie helpen?

  1. M 3 november 2019 - 12:59
   Reply

   Voor mij is dit begrip nieuw. Ik worstel al sinds ik mij kan herinneren met hele diepe emoties en gevoelens. Dit gaat terug tot mijn vroegste herinneringen als kind. Als ik dit artikel lees kan ik er niet omheen. Ik ben een retro lichtwerker. Het voelt als arrogantie om dit te zeggen, maar ik voel dat het zo is. Ik zou het heel leuk vinden om in contact te komen en ervaringen te horen van andere lichtwerkers. Ik merk dat het voor mij moeilijk is om een balans te vinden tussen inleven en meeleven en zo mijn eigen energie te kunnen bewaken. Te vaak gebeurt het dat ik leeg achter blijf en zelf in het leven achteruit ga, terwijl de mensen die ik aantrek vooruit gaan en mij achter laten. Kan iemand mij helpen?

   1. Kitty Raatjes 28 maart 2020 - 10:25
    Reply

    Dit ervaar ik zo, weet inmiddels dat ik een "oude ziel" ben, en weet dus wel het 1 en ander, kom veel in contact met mensen die problemen hebben, zij worden beter, en ik word steeds zieker. Gebeuren veel vreemde dingen in mijn huis, er verdwijnt veel en vaak weet ik wie er in huis is geweest als ik er niet ben. Wil gewoon mijn eigen weg zoeken en voel me daarin geblokkeerd, heb zelfs hulp nodig van een psycholoog om te kunnen leven, het is meer overleven. Word slecht behandeld door de gemeenschap en van alles vals beschuldigd. Heel frusterend.

    1. marjan veeneman 2 april 2020 - 06:23
     Reply

     Bij mij eigenlijk hetzelfde verhaal, zo herkenbaar, dank je wel. Ben dus niet de enigste die hiermee worstelt, dat geeft troost.

    2. Hilda 1 november 2020 - 19:42
     Reply

     Heel herkenbaar ook jaren zo geleefd met angst en paniek aanvallen toe tot het afsluiten van de buitenwereld.Nu na 10 jaar als een bijna kluizenaar geleefd te hebben ben ik 3 jaar geleden weer begonnen met een heel klein sociaal groepje op te bouwen. En dit jaar weer begonnen met zelfhealing en ik ben er nu weer klaar voor om volledig lichtwerker zijn. Psychologen en dat soort dingen kunnen je niet helpen tenzij ze ook spriritueel aangelegd zijn, je moet het zelf doen het is een hele klus maar het is de reis helemaal waard. Heel veel sterkte en sucses geloof in je zelf dat is het belangrijktse.

 5. Eliane Kunnen 10 februari 2019 - 10:45
  Reply

  Zo herkenbaar! ...ook voor mij persoonlijk was 't een heel proces om 'uit de kast' te komen. Als 'ontwaakte lichtwerker' begeleid ik als Kunstzinnig Bewustzijnscoach en wandel loopbaancoach andere lichtwerkers om hun 'natuurlijke' talenten, licht te ontdekken ... én te durven bezield te leven én te werken. ... Heerlijk en bijzonder om telkens opnieuw kleine wonderen te zien ontvouwen. Licht zaaien en zoveel mooie andere projecten te zien groeien en tot bloei komen. ... Dan voel ik me heel dankbaar dat ik dit werk überhaupt mag doen. ... en tegelijk bescheiden, in ootmoed voor hoe het Grote Plan zich stap voor stap ontvouwd.

  1. Nancy 28 maart 2021 - 09:04
   Reply

   Het is een soort thuiskomen wanneer ik lees over retro lichtwerker en het voelt zoiets als bekend. Maar ik zou net zo goed een nieuwe lichtwerker kunnen zijn. Ik ben nieuw in dit alles, ben er pas achter dat ik mogelijk een lichtwerker ben. Herken heel veel over jeugd trauma's en het gaat maar door. Ben vaak uitgeput, en de laatste tijd somber en helemaal niet lekker in mijn vel! Heb altijd het gevoel gehad anders te zijn, zelfs in mijn familie maar ook in mijn vriendenkring! Nu weet ik eindelijk waarom, en ik moet nu gaan leren hoe om te gaan met het lichtwerkerschap. Nu alleen er nog achter komen hoe, en me niet schamen over het anders zijn. Ik heb een afspraak gemaakt met een psycholoog, maar na het lezen van deze reacties denk ik dat dat niet de goede weg is! Terwijl ik dit schrijf voel ik tranen over mijn wangen! Ik zou me zo graag weer eens goed willen voelen. Tot een paar jaar geleden ging ik 1c per jaar naar een astrologe Sorry Bos, maar zij is tot mijn grote spijt overleden en voel me erg onthand hierdoor. Heeft iemand tips? Heb wel het boek lichtwerker aangeschaft, dat is alvast een begin. Groet Nancy

 6. Davy 26 oktober 2019 - 19:59
  Reply

  Mooie text !!! Yup, daar herken ik me 100 % Maar ik ga toch m'n eigen pad verder. Skydive instrukteur ging me geweldig af doordat ik emotie's aanvoel of het de mijne zijn. Deze baan is 20% skill's en 80% gerruststellen of animeren. Ik wil me niet 100% in een nieuwe richting storten want ben op een goed pad nu. Ik help graag anderen maar heb geleerd dat het zeer belangrijk is om eerst jezelf te helpen. Wie weet ga ik dit pad als hierboven beschreven niet kunnen ontwijken, we zullen zien. Het zit wel heeeel sterk in me, ik snap op dat alles een reden heeft en zo ook alles een is, op onbeschrijfelijke mate.. Ik kan daar uren over praten.. Reincarnatie, karma, hemel en hel ,en aarde waar alles te vinden is van deze. Ik lees nooit maar begrijp dit alles wel, raar genoeg . Ik noem mezelf ervaringsdeskundige haha.. En ben gelukkig niet meer zo eigenwijs om enkel van m'n eigen fouten te kunnen leren. Dankjewel voor een nieuw stukje inzicht over mezelf !!

 7. Ronald 30 november 2020 - 17:43
  Reply

  Jullie zijn Super!

 8. Alissa 8 december 2020 - 10:51
  Reply

  Wauw, bij het lezen van het stukje over Retro Lichtwerkers breken de tranen gewoon los. Wat fijn om te lezen en jezelf eindelijk ergens in te herkennen? Misschien toch maar de boekentip aanschaffen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?