Bewustzijn

Verborgen energetische verbindingen: hoe herken je negatieve energiekoorden?

Door redacteur
Verborgen energetische verbindingen: hoe herken je negatieve energiekoorden?

Heb je wel eens met iemand gepraat en je energie langzaam weg voelen stromen, terwijl degene met wie je sprak juist steeds meer energie leek te krijgen? Een mogelijkheid is dat je energie een kant op stroomde, de andere persoon in, en jij daardoor uitgeput raakte… en de ander nieuwe energie werd ingeblazen.

Of misschien voelde je je plotseling blij, voor je gevoel zonder reden. Dit zou kunnen betekenen dat iemand met wie je een liefdeskoord deelt aan je dacht en zijn of haar liefde via dat koord naar jou stroomde. (Dergelijke gelukkige gedachten geven doorgaans zowel de zender als de ontvanger energie.) Dit zijn voorbeelden van de manier waarop energiekoorden zich in je leven openbaren. De meeste energiekoorden geven je energie, maar er zijn toch enkele koorden die je kunnen verzwakken. In dit artikel beschrijven we de symptomen van moeilijke koordverbindingen en waarom deze negatieve koorden er zijn.

Je energiekoorden maken het mogelijk dat je groeit

Spiritueel gezien zijn we op de planeet om te groeien en vaak groeien we door gebrek aan evenwicht. Een plant die veel moeite moet doen om zijn weg te vinden in rotsachtige grond is vaak veel gezonder dan een kamerplant in een beschermde omgeving. Door de uitdagingen waarmee je in het leven wordt geconfronteerd kun je de facetten van het juweel dat je bent slijpen en polijsten. Ze maken het jou mogelijk als spiritueel wezen te groeien. Zoals men zegt: ‘Het zijn niet onze vrienden van wie we nederigheid leren.’ Dit betekent dat het vaak disharmonie is waardoor we het meest groeien. In plaats dus van je te beklagen over de ogenschijnlijk negatieve strengen die je hebt: houd ze in ere en wees dankbaar voor de waarde die je aan je leven toevoegt door ermee om te leren gaan. Als je strengen hebt die aanvoelen alsof ze je aantasten, is het zinvol om te beseffen dat ze allemaal deel uitmaken van je spirituele reis.

Het is geen toeval met wat voor koorden je verbonden bent

Wat voor strengen je precies hebt en waar ze zich aan je hebben vastgehecht is geen toeval. Er is altijd overeenkomst in trilling. Als je wilt weten wat je niet geaccepteerd hebt in jezelf of wat je in jezelf veroordeelt, kijk dan naar de strengen die je uitputten. Als je wilt zien wat je toejuicht, wat je liefhebt en aanvaardt in jezelf, onderzoek dan de strengen die je bezielen tot grotere daden en diepere liefde. Niets kan zich aan je verbinden als er niet op een bepaald niveau een overeenkomst in energie is. Het is inderdaad de wet van de aantrekkingskracht. Als je negatieve koorden hebt, is er echter niets om je schuldig over te voelen. Het maakt gewoon deel uit van de grote dans van het leven op onze planeet. We doen allemaal negatieve strengen op. En allemaal leren we ervan. Ze zijn geen toeval.

Dit betekent niet dat je geen koorden zou mogen doorsnijden; dat moet je wel doen. Het is echter zinvol om te weten dat die koorden echt een weerspiegeling van iets in jou zijn. Wanneer je je realiseert dat je niet minder de berg en de eik bent dan je je lichaam bent en wanneer je beseft dat elke persoon die je ontmoet niet alleen deel van jou is maar ook deel van een uitgebreider zelfbewustzijn, begin je de diepere aard van het leven te begrijpen. We herinneren ons niet altijd onze spirituele bron en we vergeten vaak wie we zijn.

Symptomen van moeilijke koordverbindingen

Vaak zijn er symptomen die samenhangen met bepaalde uitputtende strengen die zich aan je hebben vastgehecht. Er kunnen natuurlijk veel redenen zijn voor die symptomen, maar soms is er iemand die of iets wat je energie opslorpt. Neem de volgende symptomen door en kijk of sommige voor jou gelden.

Chronische uitputting

Soms kan uitputting het gevolg zijn van overmatig werken, slaapgebrek, ongezond voedsel of iets doen wat je niet graag doet. Soms komt de uitputting die je voelt voort uit verzwakkende strengen die aan je vastzitten, waardoor je levenskrachtenergie wordt opgeslorpt. Als je voortdurend afgemat bent en je er geen lichamelijke reden voor kunt vinden, zou het kunnen dat iemand of iets je energie aftapt. In de meeste gevallen – als het een persoon betreft – is diegene zich er niet van bewust dat hij of zij dat doet. Dit kan tijdelijk zijn; een vriend kan bijvoorbeeld een crisis doormaken en onbewust energie van je overhevelen. Soms zit er een sterk negatief koord in je verankerd dat je levenskracht lang aan je heeft onttrokken.

Willekeurige ongewenste gedachten

We hebben allemaal elke dag miljoenen gedachten die door ons brein snellen. Bijna al deze gedachten zijn van onszelf. We kunnen willekeurige gedachten hebben die in eerste instantie onacceptabel voor ons zijn en andere willekeurige gedachten die passen bij hoe we onszelf zien. Dat is het wezen van gedachten. Soms begint een willekeurige gedachte echter niet in jouw hersenen; ze is het gevolg van een streng tussen jou en iemand anders. Iemand denkt aan je en de gedachte verplaatst zich via de streng tussen jou en die persoon. Je wordt wellicht wakker met een willekeurige gedachte aan iemand, of iemand aan wie je lange tijd niet hebt gedacht duikt op in een droom.

In mijn leven vertellen die willekeurige gedachten me meestal wanneer er iemand aan me denkt. Ik vind dat geweldig. Het is een soort paranormaal telefoniesysteem dat zorgt dat we met elkaar in contact blijven. Dit zijn vaak innige gedachten. Als iemand aan wie ik lange tijd niet heb gedacht opduikt in mijn willekeurige gedachten, bel of mail ik die persoon gewoonlijk. Vrijwel altijd zegt hij of zij met liefde aan me te hebben gedacht. Dit is een van de mysterieuze en wonderbaarlijke dingen in het leven waar ik enorm van geniet. Er zijn echter gelegenheden waarbij willekeurige gedachten storend kunnen zijn. Dat kan erop wijzen dat iemand op een minder positieve manier aan je denkt. Het kunnen negatieve gedachten zijn die via een streng van een ander naar jou zijn gereisd.

Ongezonde gehechtheid aan dingen, mensen en plaatsen

Het is vanzelfsprekend om gehecht te zijn aan mensen, plaatsen en voorwerpen. Als er te veel gehechtheid is of als die te sterk is, kunnen onze bedradingen soms verstoord raken en zien we het leven niet zo helder als mogelijk is. Wie een brandend huis binnenrent om juwelen te redden – ten koste van zijn of haar eigen leven – heeft waarschijnlijk zeer sterke strengen die hem of haar met de juwelen verbinden. Mensen die in een erg rommelig huis wonen zijn vaak zo gehecht aan hun spullen dat ze die niet los kunnen laten, ook al gebruiken ze die niet en houden ze er evenmin van. Bijgevolg raakt hun levenskracht geblokkeerd.

Hunkeren naar een vorige relatie

Voel je een dwang om een vorige relatie weer op te pakken? Komen constante herinneringen aan dingen die jullie samen vaak deden steeds terug in je gedachten? Iemand die niet langer een relatie heeft, maar obsessief en zonder ophouden naar die persoon smacht of het verleden eindeloos herkauwt, heeft mogelijk erg sterke koorden met die persoon. Wie constant zijn telefoon controleert om te zien of een bepaalde persoon heeft gebeld, hem of haar stalkt op Facebook of bij die persoon langsrijdt om te zien of hij of zij thuis is… heeft gewoonlijk ongezonde verbindingsstrengen.

Soms kunnen obsessieve koordverbindingen de persoon op wie ze gericht zijn in verwarring brengen. Als die persoon een sterk energieveld heeft, zullen ze geen probleem voor hem of haar zijn. Blijf je proberen uit een relatie te stappen, maar duikt de persoon elke keer dat je meent de relatie te hebben beëindigd op een of andere manier telkens weer op in je leven? Misschien is iemand in je leven erg aanhankelijk, is hij of zij afhankelijk van je en lijk je de relatie toch niet te kunnen loslaten. Ben je bang om iemand tegen het lijf te lopen of scherm je je telefoontjes en sms’jes af omdat je bepaalde mensen vermijdt? Begin je te hoesten of verslik je je wanneer je bij een bepaalde persoon bent? Dat kan allemaal wijzen op ongezonde koordverbindingen.

Steeds terugkerende gesprekken met iemand in je hoofd

Blijf je een deel van een gesprek steeds maar herhalen, geobsedeerd door wat jij zei of wat zij zeiden? Voer je steeds weer dezelfde gesprekken met iemand in je hoofd? Pieker je voortdurend over dingen die iemand zei, nadenkend over wat je had willen zeggen of onophoudelijk het oordeel of de kritiek herbelevend waarvan je denkt dat iemand die ten aanzien van jou heeft? Dan is de kans groot dat er op angst gebaseerde koorden tussen jou en de andere persoon bestaan.

Om te beginnen, zorg dat er iets is wat je fysiek kunt doen om uitputting van je energie tegen te houden. Soms hoef je de koorden niet echt door te snijden; gewoon een paar dingen veranderen kan enorm veel verschil maken. Als er een familielid is bij wie je je constant uitgeput voelt, kan gewoon minder tijd met die persoon doorbrengen soms helpen de koordverbinding te verbreken. Als je strengverbindingen met objecten in je huis hebt die negatieve associaties oproepen, kun je die uit je energieveld verwijderen door wat rommel op te ruimen.

Energiekoorden

Wil je meer weten over energiekoorden? In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, verschillende methodes hoe je energieslurpende koorden kunt verwijderen en de ‘goede’ koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?