Bewustzijn

Waarom alles om je heen verandert wanneer je innerlijk aan het helen bent

Door Stephanie Red Feather
Waarom alles om je heen verandert wanneer je innerlijk aan het helen bent

Heb je je ooit afgevraagd waarom je bijna altijd iets aan je omgeving permanent moet veranderen als je net een overgang hebt gemaakt of er een verschuiving in jezelf heeft plaatsgevonden? Je zet je meubels anders neer, laat relaties los, begint te tuinieren, zoekt spullen uit, gaat het huis schilderen, besluit een boel te verkopen of je verplaatst iets op de een of andere manier in je omgeving. De energiestroming moet anders gaan lopen. Er is hier een reden voor.

Invloeden van buitenaf

Wij zijn dynamische wezens en we worden continu voortgestuwd door meerdere interne en externe krachten. Jouw energie reageert constant op je gedachten, emoties, andere mensen, de huidige situatie, je gezondheid, je omgeving, marketingberichten, het weer en zoveel meer. Vooral empaten worden sterk beïnvloed door al deze factoren.

De invloeden op jouw energie worden niet alleen veroorzaakt door gebeurtenissen of de mensen in je directe omgeving. Tijd of ruimte speelt geen rol in hoeverre factoren een invloed hebben op jouw energie. Of je nou met iemand praat over de telefoon die zich aan de andere kant van de wereld bevindt of je denkt aan een geliefde die is overleden. Tijd en ruimte zijn een illusie. Zelfs een patroon uit een vorig leven wordt niet tegengehouden door de tijd of ruimte en kan zelfs nu nog invloed op je uitoefenen. Al deze elementen dragen bij aan jouw unieke gebied van energie.

Persoonlijke frequentie

Focus je nu op die voortdurend veranderde energie en vraag jezelf af in hoeverre jouw buitenwereld verschilt van jouw ‘innerlijk’. Als alles in de wereld energie is, dan bestaan de principes van harmonie/disharmonie of resonantie/dissonantie ook. Ook al kunnen veel krachten elk moment invloed op je uitoefenen via je persoonlijke frequentie, je geest wordt enorm beïnvloed door gebeurtenissen waarbij:

-je een van de volgende dingen loslaat: een mentaal patroon of een denkproces, gewoontes, pijn, trauma, oude geloven, haatgevoelens of het feit dat je iemand niet kunt vergeven.

-je heelt, een stukje van je ziel terugvindt, nieuwe inzichten krijgt of iemand vergeeft.

-je dingen uit je verleden, je huidige omstandigheden, de beslissingen die je probeert te nemen of je relaties in een ander licht ziet.

-je een duidelijk beeld krijgt van je waardes en je prioriteiten.

-je ego daalt, je de connectie ziet tussen jou en alle levende wezens en als je een glimp krijgt van de hogere krachten van het universum.

Nieuwe ritme

Als je zulke transformaties ondergaat, heeft dit een permanent effect op je geest. Dit kan door middel van een intensief weekend, een langdurig stervensproces van een geliefde, een nieuwe baan, een scheiding of een spirituele ontwaking. Harmonie en resonantie zijn nodig in de manier waarop jouw lichaam, geest en ziel werken. Als er dus een intense metamorfose plaatsvindt, dan is het bijna zeker dat er iets in je buitenwereld niet meer op één lijn staat met het nieuwe ritme in jou.

Het is net alsof je een bril met gekleurde glazen opzet. Alles om je heen heeft dan ineens een ander tintje met deze nieuwe ogen van je. Terwijl je alles in je opneemt, zul je ontdekken dat je van sommige dingen meer bent gaan houden en sommige mensen ineens niet meer kunt tolereren. Als je geest plotseling verschuift, dan kan iets waar je gisteren in harmonie mee was, vandaag op je zenuwen werken. Een van de voornaamste manieren waarop je jouw lichaam, geest en ziel weer in harmonie kunt laten zijn, is door aanpassingen te doen in de buitenwereld.

Verlichting

Ik heb zo vaak gehad dat ik thuiskwam en meteen riep: ‘O, dit gaat zo gewoon niet.’ Dit was nadat ik een intensief weekend of een inwijdingsproces van meerdere maanden achter de rug had, een heilige plek heb bezocht of net een persoonlijk retraite heb gehad. Ik heb zo vaak kamers opnieuw ingericht, geschilderd, opgeruimd en opnieuw gewerkt aan mijn plateau. Het voelt net aan als een soort verplichting in mijn lichaam. Of ik nou tijd had of niet om mijn omgeving opnieuw in te richten, ik deed het toch.

Ik heb de afgelopen jaren geleerd om deze opwellingen niet te negeren. Ik beschouw ze nu als een onderdeel van self-care. Het is lastig om te creëren, na te denken, je te focussen of efficiënt te zijn als je vanbinnen de tegenstrijdige energieën voelt. Mijn werk, mentale en creatieve processen verlopen veel soepeler als ik de verschillen uit de weg ruim. Anders voelt het leven aan alsof ik een rotsblok een heuvel op probeer te duwen terwijl er honderden vingers aan mijn zenuwstelsel zitten.

Verandering niet weigeren

Energie is dynamisch en kan niet stil blijven staan. Een mens vol energie, is dus dynamisch en moet blijven bewegen. Verandering is iets goeds als je ernaar kunt kijken als een bondgenoot die het beste met je voor heeft. Je moet verandering niet weigeren of als een demon zien (hier kan ik zelf ook nog wat van leren!). Hoe meer je openstaat voor de natuurlijke balans die jouw lichaam, geest en ziel zoeken, hoe meer je in het huidige moment kunt leven, gemakkelijk door het leven kunt gaan en nieuwsgierig de gebeurtenissen om je heen kunt accepteren. Je zult dan met de stroming van je liefde voor het leven meegaan.

Geschreven door Stephanie Red Feather

Boekentip: Ben ik een empaat?

Boekentip: Ben ik een empaat?

Op menselijk niveau reikt dit boek je methoden, zienswijzen en oefeningen aan om je aard te begrijpen en te accepteren, en om als empaat ten volle te leven, vol vertrouwen en precies zoals je bent.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Stephanie Red Feather
Stephanie Red Feather

Ds. Stephanie Red Feather, zelf empaat, is oprichter van de Blue Star Temple. Ze is een gewijde sjamanistische dominee en heeft een bachelordiploma in de toegepaste wiskunde en master- en doctoraatsdiploma’s in sjamanistische studies.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?