Bewustzijn

De connectie tussen licht en bewustzijn: hoe kan het dat je kunt zien in je dromen?

Door Redactie
De connectie tussen licht en bewustzijn: hoe kan het dat je kunt zien in je dromen?

Heb je je nooit afgevraagd hoe het kan dat wij in onze dromen kunnen zien, terwijl onze ogen dicht zijn en het donker is? We kunnen zelfs dingen horen, ruiken, voelen en aanraken. In onze dromen hebben we ontzettend levendige beelden, gedachten, geluiden, stemmen en gewaarwordingen. Ze lijken soms zo echt dat als we wakker worden we denken dat het allemaal echt is gebeurd. Dromen hebben iets mysterieus. Maar wat is dan eigenlijk het verschil tussen wat we overdag zien en wat we zien in onze dromen?

De connectie tussen licht en bewustzijn

Alles wat wij in ons dagelijks leven zien, heeft te maken met licht. Licht is namelijk een onzichtbaar potentieel dat op magische wijze alle dingen zichtbaar maakt. Alles wat we zien is het resultaat van de interactie tussen dit licht en onze ogen. Door deze interactie komt er energie vrij. Deze energie wordt door het bewuste denken vertaald in een beeld dat er vol van licht uitziet. Maar hoe kunnen wij dan ‘s nachts in onze dromen dingen zien, wanneer er geen licht is dat door het bewuste denken om wordt gezet in beelden?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst kijken naar de link tussen licht en bewustzijn. Zowel licht als bewustzijn zijn onzichtbaar. Licht is de bron van het materiële universum en de boodschapper van de informatie die dat bevat. Bewustzijn is het middel waarmee alle bewuste wezens het universum ervaren en waarmee ze de informatie eruit opnemen. Licht is dus de verbindende factor in de kosmos.

Zonder licht kunnen we niets zien en ons niets voorstellen. Zonder bewustzijn zou de wereld en alles erop letterlijk verdwijnen. Mensen die zich bewust zijn geworden van hun onbegrensde mogelijkheden duiden bewustzijn aan met licht en licht met bewustzijn. Ook al verschillen ze, ze gaan samen. Licht bestaat niet zonder bewustzijn en bewustzijn bestaat niet zonder licht.

Zien tijdens onze dromen

Zoals hierboven al werd genoemd is voor zien gedurende de dag nodig dat het licht de interactie aangaat met de bewuste geest of het inhoudelijke aspect van bewustzijn. Voor zien gedurende de nacht, en dus in onze dromen, is het nodig dat het licht van bewustzijn inwerkt op de onbewuste geest. Zo kan een werkelijkheidsniveau gecreëerd worden dat niet beperkt wordt door tijd en ruimte en dat herkenbaar is en onwerkelijk tegelijkertijd. Dat we in onze dromen kunnen zien, komt dus doordat het licht van bewustzijn in onze dromen wordt onthuld.

In onze dromen duiken onze angsten en zorgen op allerlei symbolische manieren op. Dit geeft ons zelfbesef meer diepgang en het helpt ons om meer één geheel te worden. Soms hebben we te maken met een lucide droom en beseffen we dat we, terwijl we dromen, naar onze droom kijken.

Wat ons door het licht van bewustzijn in onze dromen wordt onthuld, biedt dus diepgaande inzichten over ons innerlijk leven. De interpretatie van dromen is de weg naar kennis van de onbewuste activiteit van de geest. Je zou kunnen zeggen dat dromen bewustzijn naar boven halen, wat leidt tot nieuwe niveaus van inzicht, tot verlicht handelen en tot een grotere helderheid van zicht overdag. In dromen komt een glimp naar boven van onze onbegrensde aard.

De intelligentie van licht

De intelligentie van licht

In De intelligentie van licht laat Jacob Liberman aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, voorbeeld uit zijn eigen praktijk en eigen ervaringen zien hoe je je kostbare gezichtsvermogen kunt versterker. Hij neemt je mee in zijn levensvisie, waarvan de kern een moeiteloze en ontspannen manier van (gewaar)zijn is. Benieuwd hoe hiermee diepgaande veranderingen in jouw leven bereikt kunnen worden? Dit boek laat zien hoe het werkt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

 

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?