Spiritualiteit

Droom jij nu heel veel? Dit kan de reden zijn

Door Wendy Gillissen
Droom jij nu heel veel? Dit kan de reden zijn

In deze tijd komt alles wat het licht nog niet gezien had naar boven om geheeld te worden, zowel collectief als individueel. Dit kan je dromen intenser maken. Alles wat nog onbewust is wordt in je dromen belicht: angsten en beperkende programma’s die zover terug kunnen gaan als vorige levens of zelfs ons eerste incarnatietrauma. Maar dromen reiken ons meteen inzichten aan die ons kunnen helpen de weg door het labyrint te vinden. Deze leidt naar de vrijheid van het zijn van ons stralende authentieke zelf.

Gidsen

Daarnaast komen onze helpers ook in allerlei vermommingen langs in dromen. In onze dromen kunnen we ontmoetingen hebben met allerlei gidsen: engelen, geliefden uit vorige levens, dierenspirits. Maar ook geliefden in ons huidige leven die zijn overgegaan kunnen langs komen in dromen – deze kenmerken zich vaak door een grote helderheid.

Je dromen zou je kunnen zien als jouw hoogstpersoonlijke coach. Ze zijn een onuitputtelijke en veelzijdige bron van inspiratie, inzicht, kracht en troost en kunnen zorgen voor grote psychologische en spirituele doorbraken – als we ze kunnen verstaan!

Lees ook: 10 soorten dromen: wat ze jou vertellen en laten zien

Symboliek

In tegenstelling tot wat mensen soms nog denken, zijn er namelijk geen vaststaande droomsymbolen. We zijn allemaal uniek, en hebben onze eigen historie. We hebben allemaal onze persoonlijke mythen met de bijbehorende unieke symboliek: onze persoonlijke droomtaal.

Onze dromen putten uit ons persoonlijke boekenkast van ervaringen, beelden en gevoelens en drukken zich daarmee uit zo goed als ze kunnen. Daarom leiden sites of boeken met lijsten symbolen en hun algemene verklaringen zelden tot doorbraken.

Niet-symbolische dromen

Natuurlijk zijn er ook dromen die minder gebaseerd zijn op symboliek: die dromen waarin we reiservaringen hebben in andere dimensies, ontmoetingen met overleden dierbaren, reizen naar de Akasha kronieken en belangrijke ervaringen uit vorige levens.

Maar deze dromen zijn nog steeds ingebed in onze persoonlijke reis en het volledig integreren ervan vraagt van ons, dat we de verbinding maken tussen de droom en het hier-en-nu. De andere dimensies en het huidige moment. Wat betekent die droom voor jou, nu? Hoe kan het inzicht je helpen je ware zelf nog beter neer te zetten op aarde?

Nachtmerries: de sleutel tot transformatie

Daarnaast zijn er ook nog de nachtmerries. Dit zijn dromen die ons laten zien waar onze grootste angst nog leeft. Ze geven ons ook meteen de beste sleutel voor heelwording en transformatie. Deze dromen zijn niet gestuurd om ons te pesten, integendeel! Ze laten ons belangrijke kwesties zien die het hoofd geboden moeten worden willen we ons bevrijden van alles wat ons nog belemmert in onze vrijheid, vreugde en manifestatie hier op aarde.

Het werken met nachtmerries vind ik als droomwerker het leukste van allemaal: omdat ik weet, dat ze de beste sleutels bevatten tot bevrijding en transformatie. De plek waar onze angsten leven, is de plek waar de grootste transformatie kan plaatsvinden.

Een jongeman kwam naar mijn praktijk met een fikse nachtmerrie. Een apocalyptische droom waarin monsters zijn hele geboortestad afslachtten. Toen we in een sessie terug in de droom stapten, gingen we op zoek naar de bron van de monsters. Tot zijn (en mijn) verbazing, kwamen we uit bij Aartsengel Michael!

De aanwezigheid van de engel was voelbaar in de kamer – een plechtige stilte daalde op ons neer. De droommonsters lieten de jongeman zien, waar hij nog niet in zijn kracht durfde te gaan staan. Waar hij nog niet eerlijk naar zichzelf was, en waarom. Met de hulp van Michael ging hij de confrontatie aan, en nam zijn innerlijke krijgerschap op. Hij ging staan als spirituele krijger.

Spiritueel maatwerk

Als je de meest actuele informatie wilt hebben over je eigen groei- en transformatieproces kun je geen betere leiding krijgen dan van je dromen. Ze zijn voor jou op maat gemaakt. Van huis-tuin-en keuken kwesties die je nog dwars zitten tot delen van je ziel die verwezenlijkt willen worden. Van geliefden die verbinding met je willen maken tot hulp uit andere dimensies van bestaan… Ze zijn altijd zinvol en komen op het goddelijk juiste moment!

Lucide nachten

Lucide nachten

Wil jij leren hoe je lucide kunt dromen? Ga aan de slag met Lucide nachten van Charlie Morley. Het is een praktisch en enthousiasmerend boek dat laat zien hoe je je leven kunnen verrijken met het oefenen van bewust dromen. Met tips en technieken, voorbeelden en ervaringen om ‘lucide’ te worden in je dromen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reactie
  1. Rudolf 30 augustus 2020 - 13:00
    Reply

    Heel mooi geschreven Wendy. Dromen zijn het instrument van ons onderbewuste, een kompas waarop we ons leven kunnen (in)richten. Momenteel droom ik inderdaad veel, en er ontstaat een rijkdom aan nieuwe inzichten. Dank voor het delen van jouw ervaringen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?