Home Bewustzijn Voel jij je kwetsbaar en stromen je emoties over? Zo bescherm jij jezelf

Voel jij je kwetsbaar en stromen je emoties over? Zo bescherm jij jezelf

Door redacteur
kwetsbaarheid

Wanneer je door een transformatieproces gaat, kun je je extra kwetsbaar voelen. Met zoveel innerlijk werk kunnen je emoties overstromen, of komt de buitenwereld soms te snel binnen. Met behulp van deze visualisatie bescherm je jezelf met een tijdelijk ‘verzamelvat’ dat jou als een stralende cocon omringt. Je kiest zelf wanneer je je vat leegt of vult, en nog belangrijker: wat je wel of niet binnen laat komen. Zo kun jij straks, wanneer je ontwaakt, als een vlinder je vleugels uitspreiden.

Verzamelvat

De eerste stap om alle aspecten van je ‘zelf ’ te zuiveren is op een nieuwe manier een relatie met jezelf leren hebben. Dit doe je door een verzamelvat te maken. Dit vat is een denkbeeldig reservoir dat je op je binnenste gefocust houdt en dat voorkomt dat je verstrikt raakt in de veelheid van meningen en verhalen die gedurende de dag doorlopend om je aandacht wedijveren. Dit kunnen boodschappen zijn uit de media, meningen van vrienden en vriendinnen, verwachtingen van familieleden, en nog veel meer. Al die informatie dus die de vertrouwde, saboterende stem van zelfkritiek en zelftwijfel kan activeren. Wanneer je een sterk reservoir van zelfbewustzijn om je heen creëert, sijpelt je innerlijke kracht niet langer weg. Dit verzamelvat van jouw aanwezigheid en zelfacceptatie moet sterk zijn, zodat het vuur van transformatie alles weg kan branden wat jou niet helpt.

Een verzamelvat of reservoir maken

Stel je een reservoir (vat) voor dat jou liefdevol en veilig omhult. Dit reservoir koestert je en geeft duidelijk de grenzen aan van wat van jou is, en wat van anderen. Door een reservoir te maken dat jou omhult tijdens je transformatie, creëer je de nodige ruimte om je door alle onrust, verwarring of angst heen te helpen. De hitte van transformatie en de versnelling van krachten die van de ene toestand naar de andere overgaan, maken veel energie los. Dat kan voor veel mensen ongemakkelijk zijn. Een passend vat omringt jou volledig. Dat is prettig, onprettig en alles daartussenin.

Het vormt een stabiele steiger die stevig blijft staan, terwijl jij destabiliseert en laat oplossen wat je niet langer nodig hebt. De kracht van deze vitale ‘persoonlijke container’ is doordrenkt met energie van de Godin van Compassie, en in balans gebracht met de energie van krachtige toewijding aan de Krijgergodin. Terwijl je werkt aan dit verzamelvat vol onvoorwaardelijke acceptatie, ben je in staat jezelf overeind te houden in minder prettige periodes. Leer te houden van de volledige cyclus van je transformatieproces, die een begin, een midden en een eind zal hebben. Tijdens deze reis word je uitgedaagd, je kunt geschokt, bang, uitbundig en zelfverzekerd zijn, en soms alles tegelijk!

Kun jij groter worden dan het deel van jou dat de status quo bewaakt, wijzer dan de veelheid aan strategieën die jij gebruikt om jezelf aan banden te leggen, groter dan nodig is voor de veiligheid?

Nou en of!

Kun je leren om jezelf vast te houden?

Nou en of!

Kun je leren om op je oordeel en intuïtie te vertrouwen?

Nou en of!

Je kunt leren jezelf te voeden. Dit alles vraagt om het transformeren van oude overtuigingen en patronen van ‘zijn’. Om een stevig reservoir op te bouwen moet je tot het volgende bereid zijn:

 • Stoppen jezelf te definiëren vanuit wat je doet of wie je kent.
 • Alle aspecten van jezelf omarmen, je kracht eerbiedigen en je zwakke punten erkennen.
 • Jouw waarheid op dit moment kennen en vasthouden aan die waarheid, zelfs bij tegenslag.
 • Bewust je vrienden en je ondersteunende systeem kiezen.
 • De behoefte loslaten om door anderen leuk gevonden te worden.
 • Jezelf troosten wanneer je boos of bang bent.
 • Je blootgeven en je hoogste doel nastreven.
 • Je eigen beste vriendin en bondgenoot worden.
 • Weggestopte emoties doorleven.
 • Bij jezelf blijven in tijden van stress.
 • Je fysieke lichaam liefdevol accepteren.
 • Je bewust zijn van welke voedingsmiddelen je tot je neemt.

Een cirkel opwerpen is het scheppen van heilige ruimte tussen de spirituele en de fysieke werkelijkheid. Door een Krijgergodin te worden, voeg je je energetisch bij andere Krijgergodinnen. Dat zorgt voor een structuur die je mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek zal steunen bij het leggen van een stevige verbinding met de waarachtige uiting van je innerlijk weten. Dit ‘tussenstation’ is de omgeving waar de transformatie zich voltrekt. Het zal er lieflijk en beangstigend zijn, zalig en afschrikwekkend, gemakkelijk en moeilijk, meer dan je je kunt voorstellen.

Boekentip van de redactie: Krijgergodin

krijgergodinKrijgergodin van HeatherAsh Amara (een leerling van Don Miguel Ruiz) is een boek over de innerlijke wijsheid die iedere vrouw in zich heeft. Op een liefdevolle manier leer je oude patronen onder de loep te nemen, controle los te laten, en voorbij te gaan aan verhalen van drama en slachtofferschap. In tien lessen ontwikkel je warrior tools om de krachtige vrouw in jezelf te onthullen, de vrouw die zowel krijger als godin is.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Leave a Comment