Bewustzijn

Wat zijn vibraties?

Door Roelien Reinders
Wat zijn vibraties?

Afgelopen week had ik een slechte dag. Het beeld doemde voor me op van een vriendje waar ik nogal dol op was geweest. Hij had me zonder een woord laten zitten, en ook mijn appjes en mailtjes niet meer beantwoord. Waarom? En wanneer zou hij nu eens inzien hoe slecht hij mij behandeld had, en zijn excuses aanbieden? Er kwamen steeds meer negatieve gevoelens bij me op, en ik voelde me steeds slechter. Alle gedachten en gevoelens die bij me opkwamen waren negatief. Ik kon echt niets leuks meer bedenken. Pas uren later wist ik mezelf uit deze negatieve stemming te bevrijden. Ik voelde me weer goed. De meeste mensen zullen een dergelijk scenario helaas wel herkennen. Wat is hier nu werkelijk aan de hand?

Energie en vibraties

Alles is energie. Moleculen formeren zich tot onder meer geluid, gedachten of materie, waarin ze een bepaalde trilling hebben. Deze trilling – vibratie – is te meten. Een biologisch gekweekte appel heeft een hogere trilling dan een met bestrijdingsmiddelen behandelde appel. Een boom heeft een hogere vibratie dan een plastic emmer. Vrolijkheid heeft een hogere vibratie dan verdriet. De vibratie op een basisschool is hoger dan de vibratie in een verzorgingstehuis. Je eigen vibratie is het samenspel van gedachten, gevoelens, geschiedenis, gezondheid en pijnlichaam, die je met je meedraagt. Omdat gedachten en gevoelens zeer sterk kunnen fluctueren, kan je vibratie van dag tot dag anders zijn.

De Wet van de Aantrekkingskracht

In het bekende boek The Secret wordt de Wet van de Aantrekkingskracht beschreven. In het kort komt het erop neer, dat je dingen aantrekt van dezelfde vibratie als jij. Slechte vibraties trekken nog meer negativiteit aan. Je kunt dus maar beter zorgen dat je op een hoge vibratie zit. Dan trek je alleen het allerbeste aan.

De verkeerde golflengte

Zelf vergelijk ik het graag met radiostations. Als je afgestemd hebt op een bepaalde frequentie waarop alleen maar nieuwsberichten uitgezonden worden, dan hoor je heus niet plotseling een stand-up comedian. Je hoort alleen maar de programma’s die op die golflengte uitgezonden worden. In mijn slechte bui zat ik op een totaal verkeerde golflengte. Er werden vervelende gedachtes uitgezonden, en als er een ander programma kwam, bestond dat ook alleen maar uit vervelende gedachtes. Op deze frequentie werd gewoonweg niets beters uitgezonden. De enige oplossing was, om over te schakelen naar een leuker station. Een station met een hogere frequentie.

Geen oplossing van buitenaf verwachten

Als je in een dergelijk negatieve bui bent, heb je de neiging om de verantwoordelijkheid hiervoor buiten jezelf te leggen. Door anderen de schuld te geven, creëer je nog meer negativiteit, zoals slachtofferschap en het veroordelen van anderen. Dit gedrag hoort bij deze frequentie. Onthoud in elk geval dat je anderen niet kan veranderen, en dat je hun gedrag niet moet willen manipuleren. Zij hebben hun eigen Vrije Wil en verantwoordelijkheid. Het beste wat je zelf kunt doen, is afstemmen op een andere golflengte. Hoe dat gaat, lees je in dit artikel: 8 manieren om je vibraties te verhogen.

© Roelien Reinders, Trancemissie – FB-pagina: Omgaan met Emoties

Boekentip: Energiekoorden

omslag energiekoorden van Denise LinnWil je meer leren over je energiekoorden? Dit boek is een fantastische gids hiervoor! Je leert hierin wat aloude genezers altijd hebben geweten: dat we in een universum van energie leven en dat deze energie op elk vlak invloed en effect op ons heeft. Je leert traditionele methoden om je persoonlijke energie te herstellen, de strengen met giftige relaties en gebeurtenissen uit je verleden door te snijden en je energieveld zuiver te houden.

Bestel nu ‘Energiekoorden’ bij Boekenwereld.com!

bestel nu

Meer lezen over energiekoorden?

Deel dit artikel online
Roelien Reinders
Roelien Reinders

Ik ben coach en eigenaar/blogger van Trancemissie. Mijn missie is het om mensen dichter bij hun goddelijke vonk te brengen, door ze instrumenten te geven voor hun levensreis. Emoties zijn hierbij heel belangrijke richtingaanwijzers. Ik geloof oprecht dat we een stuk dichter bij de wereldvrede komen, wanneer mensen beter met hun emoties om kunnen gaan. Op mijn website lees je ook over het Tijdslijnritueel, waarmee je negatieve emoties kan transformeren zonder ze opnieuw te hoeven beleven.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?