Astrologie

Nieuwe maan Schorpioen 13 november 2023: transformatie, intense gevoelens en sterke intuïtie

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan Schorpioen 13 november 2023: transformatie, intense gevoelens en sterke intuïtie

Mysterieus, diep en intens: de invloed van Schorpioen zal goed te voelen zijn tijdens de nieuwe maan van 13 november 2023. “Deze nieuwe maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Wat betekent deze nieuwe maan voor jou? Je leest het in dit artikel.

Door onverwachte gebeurtenissen kan je in situaties komen die intens en dwingend zijn, waardoor je het gevoel hebt dat je nu wel in actie moet komen.

Nieuwe maan in Schorpioen 13 november 2023

Een nieuwe maan is een mooie tijd om iets nieuws te starten; een mooie tijd voor nieuwe plannen en ideeën. De zon en de maan staan nu samen in het intense teken Schorpioen. Dit kan betekenen dat je start met graven in de diepere lagen van jouw onderbewustzijn. Deze nieuwe maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen. Je wordt gestimuleerd om de kwetsbare kant van jezelf te onderzoeken, er contact mee te maken en eerlijk voor jouw gevoelens uit te komen. Pas dan kan er een transformatie plaatsvinden.

De samenstand met Mars kan je je hiermee helpen, waardoor je je vastberaden kunt voelen om problemen aan te pakken. Een verandering is nodig, omdat je misschien voelt dat je vernieuwing en meer vrijheid wilt. Je kunt ook geconfronteerd worden met een gevoel van onveiligheid en angst voor deze verandering, doordat Uranus recht tegenover de nieuwe maan staat.

Door de mooie verbinding met Neptunus kunnen we situaties in een nieuw perspectief gaan zien. Het kan zijn dat je de realiteit niet onder ogen durfde te komen en ervoor vluchtte. Je intuïtie gaat je helpen om meer inzicht te krijgen in de processen die je aan het doormaken bent. Je mag je problemen aan gaan kijken en niet langer verborgen houden!

Ascentieklachten

In de periode van de nieuwe maan kun je veel last hebben van ascentieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite hebben met kunnen aarden, last van de maag, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en meer. Dit kan een aanwijzing zijn dat je een transformatie aan het doormaken bent! Luister dus goed naar waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Neem voldoende rust om te luisteren naar wat jouw klachten jou willen vertellen.

Lees verder: Plotselinge, onverklaarbare klachten verklaard: alles wat je wilt weten over ascentie en ascensiesymptomen

De eigenschappen van Schorpioen

De kenmerken van de Schorpioen worden tijdens de nieuwe maan versterkt. Schorpioen is charmant, aantrekkelijk, mysterieus en verleidelijk en doorgaans sterk intuïtief. Hij is in relaties doorgaans erg trouw, maar kan ook jaloers en bezitterig zijn. Schorpioen ervaart diepgaande gevoelens, die hij liever verborgen houdt. Dit waterteken kan een defensieve muur om zich heen hebben gebouwd uit angst om gekwetst te worden en uit angst kan hij de controle over zijn omgeving willen houden.

In conflicten kan een Schorpioen wel eens agressief reageren. Eenmaal gekwetst dan kan hij soms moeilijk iemand vergeven en in het ergste geval wraakzuchtig zijn. Door het ervaren van diepe emoties, ze te doorvoelen en ze los te laten, kan je door de Schorpioen-invloed een ware transformatie doormaken.

Diepgewortelde gevoelens komen naar boven

Onder invloed van de Schorpioen kunnen we geïnteresseerd zijn in de psyche van de mens. Je weet dan ook in deze periode snel te achterhalen waar eventuele problemen vandaan komen in jouw eigen situatie en/of bij anderen.

Psychische problemen kunnen in de weg staan om een diepere verbinding te krijgen met jezelf of anderen waardoor er om deze reden dan ook steeds conflicten kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan egocentrisch gedrag, manipulatie, het willen hebben van controle over iemand, woede-uitbarstingen of jaloezie. Misschien besef je je dat je je onveilig hebt gevoeld in jouw jeugd en dat dit nog steeds invloed heeft op relaties en situaties in het nu.

Mogelijk vind je het lastig om emoties toe te laten en voel je je misschien in de war wanneer puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen. Je kunt daarom eerst verstandelijk willen begrijpen wat er is gebeurd en alle feiten eens op een rijtje zetten, alvorens de diepere emoties te voelen.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Je wilt een beslissing maken

Door onverwachte gebeurtenissen kan je in situaties komen die intens en dwingend zijn, waardoor je het gevoel hebt dat je nu wel in actie moet komen. Je moet een beslissing maken over het gaan van jouw eigen unieke weg! En dit kan veel spanning en onrust geven en kan het aanvoelen alsof je de controle verliest. De angst om zekerheid te verliezen kan sterk naar boven komen en is misschien weinig tijd om na te denken over of je wel de juiste stappen neemt. Het is nu of nooit!

Nieuwe start in je carrière

De vurige planeet Mars staat samen met de nieuwe maan en dat maakt dat we ons meer gepassioneerd voelen over ons werk en op onderzoek uit willen gaan naar wat potentiële klanten willen. Misschien ontstaat er een concurrentiestrijd op de werkvloer. Mogelijk is jouw baas of collega een tikkeltje egocentrisch en word je uitgedaagd om meer voor jezelf op te komen. Je kunt jouw ongezouten mening geven. Je wordt gestimuleerd om meer jouw eigen weg te gaan en zelfstandig te worden.

Er kan veel boosheid loskomen, wanneer jij je onderdrukt voelt. Doordat je voelt dat je een verandering wilt en je eigen weg wilt gaan, kan je besluiten een nieuwe start te maken binnen je carrière. Je mag goed nadenken over wat je nu echt wilt, waarbij je mogelijk kunt besluiten dat je meer creativiteit en spiritualiteit wilt gaan inzetten en bijvoorbeeld een spirituele praktijk wilt gaan opzetten.

Tweelingzielen

Doordat Mars samen staat met de nieuwe maan, kan er tussen tweelingzielen een sterke seksuele aantrekkingskracht ontstaan. Maar hierdoor kunnen tevens ook blokkades loskomen. Vooral de angst om elkaar kwijt te raken kan gevoeld worden. Uit angst om diepere emoties te voelen, kunnen ze controle willen houden over de ander en kan er een spel van aantrekken en afstoten ontstaan. Ook kan er met boosheid gereageerd worden, wanneer er een dieper liggende pijn wordt geraakt. Jaloerse gevoelens kunnen weer de kop op steken, wanneer de ander bijvoorbeeld nog niet weg wil bij een karmische partner of aandacht krijgt van anderen of van de kinderen.

Wanneer je geen aandacht krijgt van je tweelingziel, kan er ook veel boosheid loskomen dat verband houdt met jouw jeugd. Je kunt tot het inzicht komen dat je niet gezien/gehoord werd door je ouders en er weinig ruimte was voor jouw emoties. Wel worden tweelingzielen min of meer gedwongen om een transformatie door te maken door onverwachte gebeurtenissen. Ze mogen hun angst voor verandering loslaten en de sprong in het diepe wagen.

Gelukkig kan de mooie verbinding met Neptunus jou hierin een handje helpen, doordat Neptunus een ontnuchterende uitwerking heeft. Je kunt alles in het juiste perspectief gaan zien en inzien dat je eerst de basis in jezelf mag versterken, voordat je verder kunt met je tweelingziel. Jezelf creatief uiten en ontspanning vinden door meditatie en yoga kunnen jou dichter bij jouw intuïtie brengen.

Lichtreis nieuwe maan in Schorpioen 13 november 2023

Voor de nieuwe maan in Schorpioen organiseren Karin en Danique op 13 november een online Lichtreis voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Dit staat je nog meer te wachten in november:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?