Astrologie

Maandhoroscoop november 2023: geluksdag & boogschutter-energie

Door Kate Rose
Maandhoroscoop november 2023: geluksdag & boogschutter-energie

In november is het tijd om ja te zeggen tegen het leven. De Boogschutter-energie van deze maand helpt je erbij. “De kansen die je deze maand zult aantrekken, maken deel uit van iets groters, waarmee je ziel meer verbonden raakt,” zegt de bekende astroloog Kate Rose in de maandhoroscoop van november 2023.

Hoe comfortabel ook, er kan maar weinig groeien in je comfortzone.

Deze 7 bijzondere planeetstanden hebben grote impact op jou in november 2023

Zeg ja tegen het leven

Boogschutter is de zoeker van de dierenriem. Hij is degene die altijd droomt van verre horizonten en ze ook verkent, terwijl hij zijn lot nastreeft. Dit vuurteken zorgt voor zelfvertrouwen, inspiratie en verbinding met de geest. Hij motiveert je om ja te zeggen tegen het leven.

Er zijn genoeg kansen voor geluk om je heen, maar je laat ze vaak aan je voorbijgaan, omdat je verandering niet wilt omarmen. Of het zijn uitdagingen waar je bang voor bent. Boogschutter let echter niet op de wat-als en helpt je in plaats daarvan te focussen op de realiteit dat alles wat je verlangt mogelijk is.

Dromen najagen

November is beslist hoopvol en actiegericht, vooral vergeleken met de afgelopen maanden. Saturnus loopt meteen aan het begin van de maand weer direct. Je voelt blokkades of beperkingen opgeheven worden.

Tegelijkertijd is er een instroom van Boogschutter-energie, wanneer Mercurius, Mars en de zon allemaal naar dit krachtige vuurteken verschuiven. Deze energie helpt je de moed te vinden die nodig is om je dromen na te jagen.

Wanneer de energie van Schorpioen en Boogschutter op elkaar botst, verschuift de centrale focus naar het vinden van een grotere betekenis in je leven. De kansen die je deze maand zult aantrekken, gaan niet over kortstondige successen, maar maken deel uit van iets groters, waarmee je ziel meer verbonden raakt.

Voorbij je beperkingen reizen

Je hebt de neiging om te zoeken naar wat onmiddellijk geluk in je leven brengt. Toch gaat dit pad over het zetten van een toon voor toekomstige overvloed, vooral nu het eclipsseizoen in oktober afgelopen is.

Kijk waar je angst voor verandering of transformatie zich ophoudt en probeer een dieper gevoel van veiligheid in jezelf te omarmen. Zo voel je je zekerder bij het testen van de grenzen van je comfortzone. Je moet bereid zijn om die te verlaten om het lot te vinden dat je zoekt.

Net als de reis die centraal staat in De alchemist van Paulo Coelho, word je deze maand geleid om voorbij je beperkingen te reizen. Zo kun je echt je schat omarmen, die overvloedig is met geluk, vreugde en de liefde die je in je leven wilt creëren.

Dit zijn de 7 astrologische gebeurtenissen die je leven in november zullen veranderen

Maandhoroscoop november 2023 voor alle sterrenbeelden

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: woensdag 22 november

Leidende energie: zon in Boogschutter, heerser over het negende huis van geluk

Als de zon in Boogschutter staat, tegelijkertijd met Mercurius en Mars, kun je verwachten dat de dingen in je leven op positievere manier van start gaan. Deze energie brengt veel nieuwe kansen op je pad, dus het is van cruciaal belang om vertrouwen te houden om achter je dromen aan te gaan.

Het belangrijkste tijdens deze verschuiving is om te geloven dat alles gebeurt voor je eigen bestwil. Verkies nooit comfort boven avontuur. Alles wat je aanraakt heeft de potentie om in goud te veranderen. Wees niet bang om een kans te wagen om alles te krijgen wat je ooit hebt gewild.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: maandag 27 november

Leidende energie: volle maan in Tweelingen, heerser over je huis van waarde

Financiën en geld staan centraal als aan het einde van de maand de volle maan in Tweelingen haar hoogtepunt bereikt. Je huis van waarde vertegenwoordigt wat het belangrijkst voor je is en de financiële middelen die ervoor zorgen dat je je gewenste leven kunt leiden.

Met de volle maan in Tweelingen op haar hoogtepunt is dit een tijd dat er iets tot bloei zal komen dat grotere financiële overvloed in je leven brengt, óf door een carrièremogelijkheid óf een nieuwe richting op je levenspad.

De grootste waarde schuilt altijd in wat de meeste voldoening brengt. Het gaat er echter ook om dat je de middelen hebt om het financieel te omarmen. Kijk hoe je je financiële waarde kunt afstemmen op je eigenwaarde om de gelukkige kansen die voor je liggen te maximaliseren.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zaterdag 4 november

Leidende energie: Saturnus direct in Vissen, heerser over je tiende huis van carrière

Wat je carrière betreft, heb je nagedacht over wat je van je baan nodig hebt om je echt voldaan te voelen. Nu Saturnus dit gebied van je leven binnengaat, verschuift de focus naar je doel in dit leven. Het gaat nu minder om het beklimmen van de bedrijfsladder of op een andere manier succes te behalen.

Je wordt geleid om je meer te richten op wat je hoort te doen in plaats van wat je gewoon doet of verplicht bent te doen. Als Saturnus direct loopt, zoek dan naar wat je hebt geleerd, hoe je het meeste uit je talenten kunt halen en wees klaar om nieuwe en opwindende kansen te omarmen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: zaterdag 4 november

Leidende energie: Saturnus direct in Vissen, heerser over je negende huis van geluk

Vissen-energie heerst over het gelukkigste deel van je leven: overvloed, spiritualiteit, onderwijs en reizen. Nu Saturnus hier direct loopt, is het tijd om wat je hebt geleerd om te zetten in de zegen die je hoopt te ontvangen. In deze ruimte zullen nieuwe kansen je uitnodigen om uit je comfortzone te stappen of om te reizen.

Herinner jezelf eraan dat het belangrijk is om te beseffen dat alles voor jou gebeurt. Deze nieuwe ontwikkelingen dienen zich aan om het leven te bereiken waarvan je droomde. Je hoeft niet gefrustreerd te zijn omdat er te veel is om uit te kiezen of omdat het betekent dat er een verandering nodig is. Neem het risico want je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: woensdag 8 november

Leidende energie: Venus in Weegschaal, heerser over je derde huis van communicatie

Als Venus in Weegschaal je leven verlicht, concentreer je dan op hoe je tegen jezelf praat en met anderen communiceert. De gelukkigste momenten creëer je in de gesprekken die je met anderen hebt. Je bent begaafd met een manier van praten om je gewenste leven aan te trekken en te creëren, maar dat kan ook betekenen dat je je ego moet loslaten.

In plaats van je gehecht te voelen aan dingen waarvan je voor je ziet hoe ze uit zullen pakken, laat je de controle los over hoe overvloed of zegeningen eruit zullen zien. Stem je af op de energie van aantrekking. Hoe meer je diplomatie en begrip toont en bereid bent om met anderen samen te werken, hoe gelukkiger je je zult voelen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: maandag 27 november

Leidende energie: volle maan in Tweelingen, heerser over je tiende huis van carrière

De volle maan in Tweelingen brengt een ongelooflijke bloei in je carrière teweeg, wanneer je de vruchten kunt plukken van je gedane werk en je je zeker voelt dat je op weg bent naar succes.

Tweelingen heeft te maken met de balans tussen je menselijke en spirituele zelf, dus wees je ervan bewust dat je niet iets accepteert alleen omdat het goed betaald wordt. Het moet ook goed zijn voor je ziel.

Deze lunatie is belangrijk om de vruchten van je werk te plukken en jezelf opnieuw te wijden aan wat in het verschiet ligt door wat je onlangs hebt geleerd in ere te houden. Hoe meer je een carrière kunt creëren die je algehele plezier in het leven kan voeden, hoe meer je de ware vervulling zult vinden die je zoekt.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: maandag 27 november

Leidende energie: volle maan in Tweelingen, heerser over je negende huis van geluk

Het is tijd om in de schijnwerpers te stappen en echt je innerlijke kracht te omarmen nu de volle maan in Tweelingen een gouden aura werpt over alles in je leven.

Hoezeer je de dingen ook ziet als een balans van samenwerken voor het hoogste goed, er zijn momenten waarop het universum je vraagt om zelf in het licht te stappen. Je hoeft niet het gevoel te hebben dat je anderen in jouw gelukkige schijnwerpers moet zetten. Leren jezelf te omarmen is een van de lessen die je in dit leven onder de knie moet krijgen.

Iedereen straalt uniek, en terwijl je jezelf misschien hebt tegengehouden om nieuwe kansen te grijpen, is het nu tijd om echt jouw waarheid voor zichzelf te laten spreken, terwijl je je goddelijke lot opeist.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: woensdag 22 november

Leidende energie: zon in Boogschutter, heerser over je tweede huis van waarde

De focus komt de komende maand op waarde te liggen, als de instroom van Boogschutter-energie met de zon, Mercurius en Mars je laat nadenken over de vraag of je genoeg financiële middelen hebt om het leven te leiden waar je van droomt.

Terwijl er van je gevraagd wordt om te zorgen voor een aantal broodnodige details, is er ook een belangrijke kans voor jou om van te profiteren. Soms kun je jezelf ompraten over wat je het meest verdient omdat je er te veel aan twijfelt, maar daardoor stel je uiteindelijk wel uit wat je het meest verlangt.

Zorg nu voor je financiële details en wees dan niet bang om verandering te omarmen, zodat je de financiële overvloed kunt creëren waarmee je het leven kunt leiden waar je echt naar verlangt.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: maandag 13 november

Leidende energie: nieuwe maan in Schorpioen, heerser over je twaalfde huis van dromen en intuïtie

Als jouw seizoen eind oktober begint, is het essentieel om weer contact te maken met je innerlijke zelf. Schorpioen heerst over de diepste delen van je psyche en je wordt aangemoedigd om je verhoogde intuïtieve gaven te omarmen.

Als je stilstaat bij wat voor jou bestemd voelt, zijn die ideeën en gedachten niet zomaar toevallige grillen, maar de stem van het goddelijke die tot je spreekt.

Gun jezelf de rust die je nodig hebt om je intuïtie te eren, vooral als het gaat om veranderingen die je moet doorvoeren, zodat je meer in overeenstemming met jouw waarheid leeft. Hoe meer je doet, hoe meer het universum de gelukkige kansen kan onthullen om je leven naar een hoger niveau te tillen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: woensdag 8 november

Leidende energie: Venus in Weegschaal, heerser over je tiende huis van carrière en imago

Je carrière gaat van start met een nieuwe promotie of beweegt zich in een nieuwe, opwindende richting. Weegschaal-energie heerst over zaken in je professionele leven. Dit vorige Weegschaal-seizoen heeft je dus geholpen om stappen te nemen in een positieve richting. De komende maand zal je financiële beloningen oogsten die je zoekt.

Verwacht een spannende kans of aanbieding, terwijl Venus in Weegschaal staat en probeer flexibel en ruimdenkend genoeg te zijn om deze aan te grijpen.

Het universum kan je niet zegenen met de overvloed die je zoekt, als je nog steeds probeert de uitkomst te controleren. Deze nieuwe ontwikkeling in je carrière gaat niet alleen over financiële overvloed, maar ook over het feit dat je eindelijk gezien wordt in het professionele licht waar je zo hard voor gewerkt hebt. Het enige wat je nu nog moet doen is ontvangen wat al van jou is.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: woensdag 8 november

Leidende energie: Venus in Weegschaal, heerser over je negende huis van geluk

Weegschaal heerst over thema’s die te maken hebben met geluk en overvloed in je leven, terwijl Venus zich richt op zaken van het hart, financiën en onroerend goed. Dit zou de maand kunnen zijn waarin je besluit een nieuwe ontwikkeling op het thuisfront te ondernemen. Het kan dan gaan om een verbouwing, verhuizing of aanschaf van een nieuw huis.

Alles wat te maken heeft met een nieuw hoofdstuk met meer overvloed verlicht je leven. Je moet ervoor zorgen dat het verleden je niet afschrikt van de grootsheid die voor je ligt.

Als je door deze nieuwe energie beweegt, laat jezelf dan terugkeren naar de dromen die je hebt voor je leven in plaats van de invloeden van buitenaf van anderen. Hoe meer je je goddelijke, authentieke waarheid eert, hoe gemakkelijker het zal zijn om dit nieuwe en briljante hoofdstuk in je leven te omarmen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: maandag 13 november

Leidende energie: nieuwe maan in Schorpioen, heerser over je negende huis van geluk

De energie van de Schorpioen helpt je op de meest unieke manieren vooruit, omdat deze heerst over thema’s als geluk, overvloed, reizen en nieuwe kansen. Er zit ook een diep spirituele kant aan dit deel van je leven, en zelfs aan Schorpioen, want het is het teken dat staat voor transformatie en alchemie.

Als de nieuwe maan opkomt in Schorpioen, zul je een wedergeboorteproces doormaken dat je opnieuw introduceert in de wereld om je heen.

Nadat je naar binnen bent gegaan en veel hebt geheeld, ben je plotseling klaar om nieuwe liefdes, reismogelijkheden en zelfs een diepere spirituele relatie met het goddelijke te omarmen. Verspil geen tijd met je af te vragen of het wel echt is als de nieuwe kansen zich aandienen. En vertrouw er in plaats daarvan op dat dit alles is wat je altijd hebt verdiend.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?