Astrologie

De astrologische voorspellingen voor 2023: wat kun je het nieuwe jaar allemaal verwachten?

Door Karin en Danique Vergeer
De astrologische voorspellingen voor 2023: wat kun je het nieuwe jaar allemaal verwachten?

Het wordt een speciaal jaar! In 2023 voel je sterk de invloed van de mystieke planeet Neptunus. En het nieuwe jaar begint ook nog eens met een krachtige Engelenpoort. “We worden gevoeliger en misleiding ligt op de loer. Luister dus goed naar je intuïtie! En dankzij onverwachte wendingen kun je in 2023 dromen waarmaken,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De maan staat op 1 januari samen met Uranus. Houd hierdoor het komende jaar rekening met onverwachte wendingen, die inslaan als de bliksem.

Een grote shift is gaande

We hebben een bewogen jaar achter de rug met veel onverwachte gebeurtenissen. Dit maakte mogelijk veel boosheid en verontwaardiging bij je los. Ook kwamen er diverse duistere zaken aan het licht en werd grensoverschrijdend gedrag aan de kaak gesteld.

Velen hebben het gevoel dat er nu écht iets moet gebeuren. Een grote shift is gaande. We beseffen steeds meer dat we niet op deze manier kunnen doorgaan. Veranderingen zijn nodig! Ook in 2023 zijn er onverwachte en intense gebeurtenissen die ons wakker schudden, onze ogen openen en ons met de realiteit confronteren.

Terugblik op 2022: loskomen van oude emoties

Venus, planeet van de liefde, had veel invloed op 2022. Het was het jaar van het getal 6. We waren op zoek naar samenwerking, schoonheid, harmonie en balans. In conflicten probeerden we een balans te vinden tussen de belangen van de samenleving en onze persoonlijke belangen. We zochten naar een compromis tussen verschillende partijen in de samenleving.

Crises en andere gebeurtenissen konden onverwerkte emoties bij je triggeren, bijvoorbeeld oude oorlogstrauma’s, boosheid over onrecht of het gevoel niet gehoord te worden. Veel mensen kwamen dit jaar in opstand. Het was niet altijd mogelijk om de lieve vrede te bewaren in conflicten. We werden in een diep transformatieproces gezet om los te komen van oude onverwerkte emoties en patronen.

Hoe Neptunus ons in het nieuwe jaar beïnvloedt

En dan het nieuwe jaar! Je voelt in 2023 duidelijk de invloed van Neptunus, de heerser van het teken Vissen. Want deze dromerige en mystieke planeet is verbonden met het getal 7 en dat hoort bij dit jaar: 2+0+2+3.

Dit ‘Neptunus-jaar’ kan voor extra bijzondere veranderingen zorgen als je het sterrenbeeld Vissen bent of veel Vissen-invloed in je geboortehoroscoop hebt. Maar natuurlijk heeft Neptunus op iedereen z’n uitwerking.

De eigenschappen die bij deze planeet horen: intuïtief en vriendelijk zijn, invoelend vermogen, mededogen en medelijden, dromen en hogere idealen hebben, in een fantasiewereld leven en de realiteit niet onder ogen willen zien.

Je dromen laten uitkomen

Deze eigenschappen kunnen zowel positief als negatief uitwerken. Dit hangt helemaal af van het proces waar jij in zit en welke levenslessen je mag leren. Door de invloed van Neptunus kunnen dit jaar je droomwensen uitkomen of je gaat aan de slag met vluchtgedrag of het aangeven van je grenzen. Of je leert om meer actie te verbinden aan dat wat je wilt.

Bijzondere Engelenpoort 1-1

Het nieuwe jaar begint goed: op 1 januari opent een bijzondere Engelenpoort zich. Hoge energiefrequenties komen naar de aarde en helpen jou om een nieuw begin te maken. Misschien gaat het om het starten van een project, verhuizen, werken aan je gezondheid of een verandering op werkgebied.

Ook zorgt deze Engelenpoort ervoor dat jij meer centraal in je eigen leven staat. Je zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde worden gestimuleerd. Je kunt dan ook besluiten om in bepaalde situaties en relaties voor jezelf te kiezen. De engelen steunen jou in deze nieuwe fase en geven boodschappen en tekens door.

Uranus: onverwachte wendingen

Ook staat op 1 januari de maan samen met de rebelse planeet Uranus. Houd hierdoor het komende jaar rekening met onverwachte wendingen, die inslaan als de bliksem! Uranus vraagt om creatieve oplossingen en technologische ontwikkelingen voor de huidige maatschappelijke problemen. Ook zorgt deze samenstand ervoor dat je plotseling een belangrijk bericht ontvangt. Je kunt in situaties terechtkomen waarover je geen controle hebt. Durf het te laten gebeuren en vertrouw erop dat de engelen jou het juiste pad opsturen.

Mediamieke gaven ontwikkelen

Door de invloed van Neptunus worden we steeds gevoeliger en kunnen onze mediamieke en helende gaven zich in rap tempo ontwikkelen. Het is mogelijk dat je meer emoties en gevoelens van anderen oppikt. Dat is verwarrend: welke gevoelens zijn van mij en welke van de ander?

Ook staan we meer open voor visioenen en dromen met een betekenis. Je kunt dan ook besluiten om je gaven in te zetten als medium, healer of bijvoorbeeld astroloog. Of misschien doe je vaker aan yoga en meditatie om je energie beter in balans te brengen en opgevangen energie af te voeren. Het is heel goed mogelijk dat jij je door jouw toegenomen gevoeligheid meer terugtrekt.

Over je relaties en financiën

Venus staat op 1 januari samen met Pluto, wat betekent dat er dit jaar veel aandacht voor ons liefdesleven en onze financiën is. We gaan meer angsten loslaten, zoals de angst om alleen te zijn, bindings- en verlatingsangst en angst voor financieel tekort. Jaloezie binnen relaties kan nu sterker voelbaar zijn. Al deze emoties mogen doorvoeld worden, om ze vervolgens los te laten. Je kunt het gevoel hebben in een emotionele roller coaster te zitten en je gaat mogelijk even door een diep dal. Maar je zult zien dat je bewustwording groeit en jij als herboren uit deze situatie komt. Zoals een feniks die uit de as herrijst.

Beperkende overtuigingen en zelfsabotage

Misschien heb je al lange tijd geweldige plannen in je hoofd die niet van de grond komen. In het jaar 2023 kan dat zomaar veranderen! Dankzij onverwachte wendingen ontstaan er situaties waarin jij je dromen kunt waarmaken. Je merkt dat je veel afstemmingen ontvangt of nieuwe ideeën binnenkrijgt.

Maar het is ook mogelijk dat je juist een remmende werking ervaart. Het lukt maar niet om je plannen te realiseren. Het kan zijn dat je de wet van aantrekking wilt gebruiken, maar dat beperkende overtuigen en zelfsabotage jou tegenhouden. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je vastzit in een situatie of relatie en daardoor niet het leven kunt creëren dat je wilt. Maar het is ook mogelijk dat je ontdekt dat dit een illusie is en jij wel degelijk controle hebt over hoe je toekomst eruitziet. Toch kan het moeilijk blijven om in actie te komen; misschien laat je het liever bij een droom…

Je opofferen voor anderen of kiezen voor jezelf?

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ze niet (meer) de juiste weg bewandelen. Je ervaart geen voldoening meer in je huidige leven. Je wilt je bezighouden met een hoger doel en ideaal: je inzetten voor je medemens, dieren of de natuur. Wanneer we anderen helpen, helpen we ook onszelf om te helen en te groeien. Er kan een groepering zijn die zich hiertegen verzet en dan is een tweedeling mogelijk. Ook worden we uitgedaagd om een balans te vinden tussen ons opofferen voor anderen en voor onszelf kiezen. Het is goed om duidelijk je grens aan te geven.

Verwarring en misleiding: je intuïtie op de proef gesteld

In 2023 kunnen we veel verwarring, onduidelijkheid en misleiding ervaren. Het is belangrijk dat je niet te veel (dag)droomt en realistisch blijft. Als je moeite hebt met grenzen aangeven, word je nu extra uitgedaagd. Het kan namelijk gebeuren dat anderen misbruik maken van jouw goedheid of gaven.

Wees ook alert op misleiding door spiritueel leiders of zakenlieden in de handel. Ook regeringsleiders, overheidsinstanties, nieuwe wetten en regels kunnen misleidend zijn doordat Saturnus in maart naar het teken Vissen gaat. Het is dan ook goed mogelijk dat jij je regelmatig afvraagt of iets waar is of niet; complottheorieën leven nu op. Mensen die anderen misleiden of oplichten gaan door de mand vallen. Luister goed naar je intuïtie!

Aandacht voor je verslaving

Door Neptunus kan er nu meer aandacht naar verslavingen gaan. Je komt er bijvoorbeeld achter dat je verslaafd bent geraakt. Je wordt dan ook uitgedaagd om de diepte in te gaan en te onderzoeken welke gevoelens je probeert te onderdrukken. Je kunt voor de keuze staan: blijf ik in een slachtofferrol zitten of pak ik mijn verslaving of ander destructief gedrag werkelijk aan?

Ontdek je creatieve kant

Het komende jaar ontstaat er meer ruimte voor creativiteit. Je kunt dan ook je creatieve kant meer ontdekken. Misschien maak je een website, promotiemateriaal, visitekaartjes of vlogs. Of je legt een magische sfeer vast op foto’s en film.

Tweelingzielen: telepathische verbinding wordt sterker

De telepathische verbinding tussen tweelingzielen wordt dit jaar zéér sterk. Je kunt dan ook veel emoties en gedachten van je twin opvangen, wat emotioneel en mentaal zwaar is. Het is een jaar waarin ook tweelingzielen steeds gevoeliger worden.

Een nieuwe aarde

Een nieuwe aarde

De inzichten uit dit boek helpen je bij het creëren van een bewust en prettig leven. Tolle: “Als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert.”

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
  1. Tooike 26 december 2022 - 09:25
    Reply

    Interessant

  2. Ben douma 17 september 2023 - 21:31
    Reply

    Sommige mensen praten zelfs over eind der tijden

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?