Bewustzijn

Moe? Zo heel je onverklaarbaar gedrag

Door Susan Marletta Hart
Moe? Zo heel je onverklaarbaar gedrag

Als energetisch therapeut help ik mijn cliënten om los te komen van zware, vastzittende of ondermijnende energie die hen vaak plaagt, onderdrukt of vervolgt. Mijn cliënten zijn buitengewoon gevoelige mensen die als een spons of radar heel veel negatieve energie opvangen.

Dit heb ik zelf ook en ik ben daardoor regelmatig buitengewoon moe. Ik heb geleerd dat dit bij mij hoort en ik slaap vaak even tussendoor. Mensen kunnen mij enorm moe maken doordat ik hun energie overneem en verwerk. Dit is een gave en een last. Als hypersensitief persoon heb je hierin geen keuze. Je kunt er alleen maar het beste van maken.

Focussen op het goede en bijzondere

Ik leer mijn cliënten om te blijven focussen op de goede en bijzonder kanten van hun leven en persoonlijkheid en hun hooggevoeligheid minder als een last te zien. Ieder mens is prachtig en in de het geheel hebben we als hypersensitievelingen een rol te spelen. Om er niet aan onderdoor te gaan, blijf ik mezelf en mijn cliënten vertellen om trots en lief voor zichzelf te zijn.

Knellende patronen

In mijn werk heb ik talloze keren mogen ervaren dat er veel vaker verstrikkingen tussen deze en vorige levens zijn dan wij nuchtere mensen nu nog willen inzien. Ik heb er mijn werk van gemaakt om cliënten de vrijheid en de toestemming te geven om deze patronen te helen. Ook als je niet in vorige levens gelooft, kun je wellicht begrijpen dat energetische knellende patronen in het DNA doorgegeven worden via de vaderlijke of moederlijke lijn.

Ik had onlangs een client die helemaal genas van haar verlangen om telkens op onberekenbare mannen verliefd te worden. In een sessie ontdekten we dat ze in een vorig leven, na een romantisch huwelijksaanzoek van een jongeman, de rest van haar volwassen leven in afwachting op zijn terugkeer verbleef. Hij moest voor zaken eerst nog reizen en kwam daarna niet meer terug. In een tijd waarin internet en mobiele telefoons niet bestonden, bleef haar niets anders over dan wachten.

In deze hoedanigheid bleef mijn client jarenlang in een permanente onzekerheid en verwarring verkeren: leefde hij nog of was hij dood? Was hij haar vergeten of dacht hij nog aan haar? Toen mijn cliënt dit leven opnieuw beleefde, konden we haar pijn en diepe twijfels helen. Hierna kon ze ook de man die ze op dit moment begeerde, maar die haar slecht en totaal respectloos behandelde, volledig de rug toekeren.

Een waardevolle boodschap

Terugkerende beelden, zinnen en gevoelens hebben vaak een waardevolle boodschap voor ons. We duwen ze vaak weg omdat ze lastig en naar zijn, of omdat we eraan twijfelen. Zo lang je met beide benen in het hier en nu geaard blijft, kunnen deze beelden en emoties je echter helpen verwachtingen en verlangens (in het boeddhisme ook hechtingen genoemd) die je niet meer nodig hebt, of die jou zelfs tegenwerken, los te laten.

Werken met energie

Werken met energie is wonderlijk en nuttig. Het is de geneeswijze van de toekomst. In je lichaam wordt iets geheeld en opgeschoond. De energie wordt letterlijk naar de lever gebracht, die het verteert en verwerkt. Heb jij ook last van hardnekkig gedrag, van vermoeidheid of onvervulde liefdesrelaties? Het kan je helpen om er energetisch naar te kijken. Je kunt veel verlichting ervaren en je problemen een plek geven door diep en helend inzicht.

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

Ga vandaag nog serieus aan de slag met jouw vermoeidheidsklachten en sluit fysieke oorzaken uit met dokter Anne Fleck. Deze huisarts legt uit waar je vermoeidheid vandaan kan komen én ze geeft handige tips hoe je weer meer energie kan krijgen. Wil je liever energetisch aan de slag met je energie? Bekijk dan Aura-energie van Allya Svirinskaya om jouw aura-hygiëne onder de loep te nemen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees verder over het oplossen van moeheid:

Deel dit artikel online
Susan Marletta Hart
Susan Marletta Hart

Susan Marletta Hart (1971) is een autoriteit op het gebied van hooggevoeligheid. Haar boeken ‘Leven met Hooggevoeligheid, van opgave naar gave’ (2003 Ten Have) en ‘Leven met hooggevoelige Kinderen’ (2013, Ten Have) werden bestsellers. Naast haar schrijfwerk geeft ze cursussen, lezingen, workshops, consulten en trainingen aan professionals.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?