Spiritualiteit

De Wet van Aantrekkingskracht: welke verhalen vertel jij over jezelf?

Door Hanne Knight
De Wet van Aantrekkingskracht: welke verhalen vertel jij over jezelf?

Over de volgende vraag moet je waarschijnlijk even nadenken: hoe omschrijf jij jezelf? Heb je altijd pech of lacht het leven je toe? De verhalen die je over jezelf vertelt zijn ongekend krachtig, waarschuwt coach Hanne Knight. “Ze bepalen als self-fulfilling prophecies jouw toekomst.”

Zie je jezelf als een slachtoffer van alles wat jou is overkomen? Of voel jij je krachtig, omdat je er altijd voor gekozen hebt om je eigen weg te volgen?

Stel jezelf eens voor!

Wanneer jij je voorstelt aan anderen, hoe beschrijf je jezelf dan? Welke woorden passen volgens jou bij wie je bent? Vind je jezelf mooi, knap of zelfs onweerstaanbaar? Zie je jezelf als bijzonder, getalenteerd, liefdevol of creatief? Of geloof je over jezelf dat je verdrietig bent, snel geïrriteerd, vermoeid of uitgeput? Beschouw je jezelf als weinig getalenteerd, gewoontjes of saai?

Heb je hier weleens over nagedacht? Ben jij je bewust van hoe je jezelf omschrijft? Vertel je enthousiast over het fijne huis waarin je woont? Over de fantastische vrienden die je in je leven hebt? Over de baan die je met veel passie doet? Of ben je niet graag aan het woord, omdat je vindt dat er weinig te vertellen is over het doorsnee plekje waar je woont? Vertel je liever niet hoe eenzaam jij je soms voelt? Of hoe jij je elke dag weer naar je werk sleept?

Ben je een slachtoffer of een geluksvogel?

We doen even een korte oefening. Beeld je in dat je bij een therapeut komt en kort je levensverhaal vertelt, zodat die jou beter leert kennen. Wat heb je de afgelopen jaren allemaal meegemaakt? En hoe was jouw jeugd? Pak een blad papier en schrijf het bondig op.

Klaar? Dan gaan we nu dieper in op jouw verhaal. Zie je het vooral als een aaneenschakeling van moeilijke gebeurtenissen die ertoe geleid hebben dat je leven nu heel zwaar aanvoelt? Zie je jezelf als een slachtoffer van alles wat jou is overkomen?

Of voel jij je krachtig, omdat je er altijd voor gekozen hebt om je eigen weg te volgen, hoe heftig dat pad soms ook was? Ervaar jij dat je voor het geluk geboren bent? Of lijk je eerder van de ene tegenslag naar de volgende te sukkelen?

Self-fulfilling prophecies

Het is heel normaal dat je niet eerder op deze manier over jezelf en je verhalen hebt nagedacht. De verhalen die je over jezelf vertelt, zijn zo gewoon voor jou en je draagt ze al vele jaren met je mee. Wanneer de verhalen over jezelf niet zo positief zijn, kan het heel helpend voor je zijn om ze eens verder onder de loep te nemen. Want weet jij dat deze verhalen als ‘self-fulfilling prophecies’ jouw toekomst bepalen?

De spirituele kracht van jouw verhalen

Het Universum is energie. Oneindig veel energie. En jij bent energie, oneindig veel energie. Wanneer je de Wetten van het Universum al bestudeerd hebt, weet je dat jij energie uitzendt en gelijke energie aantrekt. Het Universum wil niets van jou. Het Universum heeft geen bijzonder plan voor jou. Je hebt vrije wil als cadeau gekregen, je bepaalt dus zélf wat je wilt ervaren in je leven.

Dat lijkt heel eenvoudig. Maar ik kan me voorstellen dat jij niet het gevoel hebt dat alles in je leven gaat zoals je graag zou willen. En dat is precies waarom die verhalen over jezelf zo belangrijk zijn. Vertel je over jezelf dat je niet getalenteerd bent? Dat je nergens goed of bijzonder in bent? Dan krijg je deze energie terug. De kans is heel groot dat je een baan hebt die je enorm saai vindt of dat je kampt met een burn-out.

Geloof je dat je niet voor het geluk geboren bent? Dat je altijd tegenslag lijkt te hebben? Dat je keihard moet werken om je dromen te bereiken? Dan is dat de energie die je terugkrijgt. Want je weet nu: jouw energie trekt altijd dezelfde energie aan!

Je bent klaar voor een nieuw begin

Maar dit is jouw teken dat je klaar bent om een andere energie aan te trekken. Dat je dit artikel hebt gelezen, betekent ook dat je de energie uitstraalt dat je iets veel beters wil. Je bent klaar voor nieuwe verhalen over jezelf. Je begint heel voorzichtig te geloven dat je meer geluk mag ontvangen.

Boek van de Universele Wetten

Boek van de Universele Wetten

Wil je meer leren over de wetten van het universum? Willem Glaudemans vertelt je alles wat je moet weten over energieën van het universum; stroom jij mee of werk je ze tegen?

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de wetten van het universum:

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?