Bewustzijn

Dit zijn de 7 symbolische betekenissen van de kleur turkoois

Door Anne-Lies
Dit zijn de 7 symbolische betekenissen van de kleur turkoois

De kleur turkoois is betoverend, maar heeft ook grote symbolische waarde. Anne-Lies licht zeven betekenissen van deze waardevolle kleur toe.

Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of in je kast. Kleur kan ons verwonderen, plezieren en diep raken. Deze keer neem ik je mee in de wereld van turkoois of turquoise, de kleur van je intuïtie of, laten we zeggen, je innerlijke TomTom.

Turkoois is een kleur die je meeneemt op een fascinerende reis vol betovering, want deze kleur heeft een unieke symboliek die van je innerlijke tomtom. Hoewel er een algemene kleurentaal is, kan kleurpsychologie voor iedereen anders voelen. Laten we eens kijken naar de zeven meest voorkomende betekenissen van de betoverende kleur turkoois:

Communicatieboost

Turkoois is de kleur van communicatie en expressie. Het helpt je om je gedachten en gevoelens op een heldere en evenwichtige manier te uiten. Met turkoois versterk je je communicatieve vaardigheden en breng je moeiteloos je boodschap over. Het is de kleur die helpt bij vernieuwing en dol is op al die nieuwe communicatiemiddelen

Spirituele Vibes

Turkoois gaat over spiritualiteit en het openen van je geest voor hogere dimensies. Het is als een lift naar je innerlijke wijsheid en intuïtie. Als je turkoois draagt of jezelf omringt met deze kleur, voel je een meer lichtheid, harmonie en balans.

Creatieve krachten

Turkoois is je inspiratiebron voor creativiteit. Het geeft je artistieke potentieel een boost en stimuleert je creatieve expressie. Met turkoois om je heen bruist je inspiratie en barst je van nieuwe ideeën en inzichten.

Zen zijn

Turkoois heeft een kalmerend effect op je gestel en brengt innerlijke rust en kalmte. Denk maar eens aan de vele vakantiereclames die kiezen voor de turkooizen zee van de Middellandse Zee. De kleur is als een zacht zen-briesje van sereniteit. Turkoois is perfect voor ontspanning en meditatie, waarbij je jezelf kunt onderdompelen in de rustgevende energie van deze kleur.

Avontuurlijke Geest

Turkoois roept een gevoel van avontuur op. Je rugzak pakken en de wereld in om nieuwe horizonten te verkennen, zowel fysiek als mentaal. Dus een innerlijke reis of ook echt je koffers pakken.

Het symboliseert het verlangen naar vrijheid, avontuur en het ontdekken van onbekende mogelijkheden. Met turkoois voel je je klaar om nieuwe ervaringen en mooie aspecten van het leven te verkennen.

Genezende kwaliteiten

Turkoois staat ook bekend om zijn helende eigenschappen en om de bescherming die het je biedt. Het houdt negatieve energie buiten de deur en zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Turkoois is jouw buddy op het pad van fysieke, emotionele en spirituele genezing.

Harmonie en Evenwicht

Hoe heerlijk is het van turkoois dat het je balans en harmonie in je leven brengt. Heb je je dag niet en alles al geprobeerd om een betere bui te krijgen? Kies eens turkoois in je omgeving, want het helpt je emoties te verzachten. Met turkoois in je buurt ervaar je een gevoel van harmonie en innerlijke rust.

Wil je deze taal zelf leren spreken? Kies dan voor de opleiding Kleuren van Geluk.

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

Turkoois is een enorm spirituele kleur. Is het een van jouw lievelingskleuren? Dan ben jij aan het ontwaken. Hoe navigeer jij door je ontwaking? Gids voor spiritueel ontwaken neemt je mee op ontwakingsreis.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over kleuren:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?