Home Spiritualiteit Wat zegt je lievelingskleur over jou?

Wat zegt je lievelingskleur over jou?

Door Véronique Lam

In de tarot is geen enkele kleur zomaar gekozen. Aan kleuren kunnen bijzondere eigenschappen toegeschreven worden. Ze vertegenwoordigen allemaal speciale waarden.

Zoals we allemaal weten zijn er drie basiskleuren: rood, blauw en geel. Samen vormen deze drie kleuren alle andere kleuren in het spectrum. Kleuren hebben vanaf het begin van de mensheid al een speciale betekenis. In de tarot is het gebruik van kleuren vanuit deze symbolische waarden te verklaren.

De kleur waar je je het meest tot aangetrokken voelt, zegt veel over wie je bent. Zoek je lievelingskleur op en kijk wat deze zegt over jou.

Rood

Rood is de kleur van actie, kracht en begeerte. Je bent ambitieus en hebt de behoefte om te winnen. Jij bent zelfbewust en bent je ook bewust van het mentale denken. Je doet de dingen met een intense passie en hebt erg veel wilskracht.

De kleur rood wordt vaak verbonden aan het element vuur, de planeet Mars en het heden.

De kaart in het tarotspel die het beste bij de kleur rood past is ‘Keizer’. Deze kaart straalt mannelijke kracht en ambitie uit. Ook laat het een bepaalde macht zien over de materiele wereld.

Blauw

Blauw is de kleur van ontspanning en gevoelens. Je hebt de behoefte om tot rust te komen en om in jezelf te keren om in harmonie te komen met jezelf en je omgeving. De kleur blauw vertegenwoordigt het spirituele en de geestelijke vermogens. Belangrijke waarden voor jou zijn liefde en toewijding, je bent altijd op zoek naar de waarheid en je hebt vertrouwen hoog in het vaandel staan.

De kleur blauw wordt vaak verbonden aan het element water, de maan en het verleden.

De kaart ‘Oordelen’ in het tarotspel is een typische blauwe kaart. Deze staat voor het herbeleven en evalueren van het verleden, voordat een nieuwe spirituele staat mogelijk is.

Geel

Geel is de kleur van helderheid en het geluk. Je bent altijd opgewekt en erg enthousiast. Je hebt een grote verbeeldingskracht en bent goed in staat problemen op te lossen. Jij bent creatief, hebt een groot intellectueel vermogen en een stralende energie. Je hebt een grote behoefte voor verandering en hunkert naar avontuur.

De kleur geel wordt vaak verbonden met het element lucht, de planeet Mercurius en de toekomst.

De kaarten ‘Dwaas’ en ‘Magiër’ geven goed weer wat de kleur geel betekent. Ze staan voor beginnende kracht, creativiteit, dromen en levensenergie. Beide kaarten zijn gericht op de toekomst: ze staan aan het begin van een nieuwe cyclus.

Wit

Wit draagt alle kleuren in zich. Het is de kleur van puurheid, vrijheid en wijsheid. Je bent goed in staat abstract te denken en hebt grote geestelijke en spirituele vermogens. Jij geeft de mensen om je heen de bevestiging waar ze naar op zoek zijn.

Er zijn veel kaarten in het tarotspel met figuren in witte gewaden, zoals de ‘Keizer’ of de ‘Magiër’. Dat ze wit dragen toont dat ze wijsheden bezitten en dat ze geestelijke vermogens hebben. Ook zijn er kaarten met witte bergen, witte zonnen of witte rozen, dit staat voor een geestelijk doel, puurheid in denken en verlangens en het vrij zijn van lagere begeerten.

Grijs

Grijs is een neutrale kleur. En staat voor evenwicht en wijsheid. Wijsheid die wordt verkregen door jaren van levenservaring. Als grijs je favoriete kleur is, betekent dit dat je in harmonie bent met jezelf. Je trekt je graag terug en kan goed op jezelf zijn.

De ‘Kluizenaar’ is een typische grijze kaart. Door je terug te trekken, te mediteren en tot rust te komen, kom in je in harmonie met jezelf en je omgeving en bereik je uiteindelijk een innerlijke wijsheid.

Zwart

Zwart is de ontkenning van kleur. Het staat voor het niets, voor daar waar het leven ophoudt. Je bent je bewust van gevaar en je onzekerheden. Jij kan ook afstand nemen van een situatie en zo bekijken hoe je het het beste kan oplossen. Je kan goed omgaan met chaos.

De ‘Duivel’ en de ‘Toren’ zijn zwarte kaarten. Deze staan voor angsten en chaos. Desondanks deze angsten en chaos weet je er goed mee om te gaan en er het beste van te maken.

Groen, oranje en paars

Groen, oranje en paars zijn slechts sporadisch aanwezig in het tarotspel.

De kleur groen wordt door sommigen gezien als de vierde basiskleur en in verband gebracht met het element aarde en de planeet Venus. Het staat voor bescherming en totaal evenwicht. Jij hebt altijd het beste voor met iedereen en probeert ervoor te zorgen dat niemand hoeft te lijden. Als groen jouw favoriete kleur is, zullen je vrienden erg dankbaar zijn dat jij in hun leven bent.

Aan oranje worden de gecombineerde eigenschappen van geel en rood toegekend. Je bent een krachtige persoonlijkheid en erg ambitieus. Ook ben je goed in staat problemen op te lossen en ben je altijd vrolijk.

Paars wordt gezien als de kleur van de magie en koninklijke waardigheid. Ook wordt de kleur in verband gebracht met de planeet Jupiter. Paars staat voor een beloning. Je bent in staat hard te werken en hebt altijd een doel voor ogen. Je bent volhardend om dit doel te bereiken.

*GESLOTEN* Wil je meer weten over de betekenis van kleuren met betrekking tot je leven? Ben je benieuwd naar wat kleuren betekenen tijdens een tarotlegging? We mogen vijf keer het boek Tarot, een open boek van Renée Maas weggeven. Laat in de reacties achter waarom jij dit boek wil winnen of stuur een email naar info@inspirerendleven.nl. *Winnaars hebben bericht gehad*

Boekentip: Tarot, een open boek

Heb je behoefte aan praktische inzichten in de tarotkaarten? In gewone, begrijpelijke taal geeft Renée Maas steeds de betekenissen zoals die in een kaartlegging worden gebruikt. Daardoor ontstaat een veelzeggend verhaal: over de vraagsteller, over zijn of haar situatie, over de relatie tot anderen. Je leert de Tarot te lezen als een open boek. Over de symboliek van de kaarten, de geschiedenis van de Tarot en de connecties met andere systemen vind je in dit boek veelzijdige informatie.

Ga zelf aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €17,50.

4 comments

Avatar
Joyce 21 september 2018 - 07:38

Ik zou het wonderlijk vinden, moest ik het boek winnen. Ik heb deze geleend uit de bibliotheek en kan er dagelijks kracht uit halen. De raad en het advies steunen me op het pad dat ik zoek en wil volgen.

Bedankt voor de mooie artikels op de site! Sterk werk!!!
Groetjes Joyce

Reply
Avatar
Laura 23 september 2018 - 07:47

Ik zou heel graag dit boek willen winnen. Eerder heb ik al een dek tarot kaarten gekocht, maar is nu lastig om er betekenis aan te geven.

Op het moment ben ik chronisch overprikkeld en ik neem elke sturing, begeleiding en hulp aan..

Reply
Avatar
Marloes 30 september 2018 - 16:10

Wauw het artikel maakt me nieuwsgierig! Wat een geweldige site us inspirerend leven! Heerlijk om verschillende artikelen te lezen, en er achter te komen welke inzichten ik kan gebruiken!
Dit boek zou daar helemaal bij passen!

Reply
Avatar
Eefje 30 september 2018 - 23:45

Ik ben hooggevoelig dus voel van alles aan. Over de kleuren ben ik t niet helemaal eens maar ieder zn ding toch
Ik zou weleens iemand kaarten voor mij willen laten leggen die helemaal niets van mij weet. Maar tegenwoordig betaal je overal de hoofdprijs voor dus vertrouw ik t niet meer zoals vroeger. Niet persoonlijk bedoeld met alle respect dus. Liefs Eefje

Reply

Leave a Comment