Bewustzijn

Lichtwerker & 5e dimensie: omarm je anders zijn

Door Robert Bridgeman
Lichtwerker & 5e dimensie: omarm je anders zijn

Wachtend op een late gast zit ik op de veranda. Terra Nova slaapt. Het is pikkedonker en een kaars brandt op het tafeltje voor me. Ik mijmer over de schoonheid van het leven als mens. Mijn hele jeugd en adolescentie voelde ik een brandend verlangen om te ervaren hoe het is om een leven te leiden als normaal mens. Een ‘normaal’ leven. Nu weet ik dat ik nooit normaal zal worden. Dat hoeft ook niet. Bovendien, wat is normaal?

Frustratie

Ik heb het geprobeerd toen ik jonger was. Om te blenden, om te zijn als al die anderen. Om geaccepteerd te worden door de mensen om me heen. Ik herinner me vooral de frustratie die ik had als dat weer niet lukte. Hoe ik het ook probeerde, hoezeer ik mijn best ook deed: ik was altijd anders. Een aparte, een vreemde eend in de bijt. Vaak was ik bang om buitengesloten te worden. Uitgestoten te worden. Op school gedroeg ik me stoer om vooral geen ‘kneus’ gevonden te worden. In gezelschap had ik een grote mond om niet op te vallen. Ik was bang. Doodsbang om buiten de boot te vallen.

Alsof

De angst dreef me in een ‘normaal’ leven: “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Ik had banen die niet bij me pasten en trouwde met een vrouw met wie ik nooit gelukkig zou zijn. Ik deed me anders voor dan ik was. Stoerder, stabieler, groter. Ik deed alsof ik ook van voetbal hield. Alsof ik het belangrijk vond om mee te praten over het nieuws. Alsof ik het ook belangrijk vond wat de beurs deed. Alsof ik het belangrijk vond hoe ik presteerde op mijn werk.

Het was allemaal een grote farce. Voetbal interesseerde me geen reet en de beurs kon ik eigenlijk helemaal niet bijbenen. Laat staan dat ik om auto’s gaf, of wat er gisteravond op tv was. Maar het hielp me om me één te voelen met alle anderen. Om niet het buitenbeentje te zijn. Om me geaccepteerd en gewaardeerd te voelen.

Omarm het anders zijn

Die tijd heb ik gelukkig achter me kunnen laten. Tegenwoordig omarm ik het anders zijn. Ik ben nu eenmaal een buitenbeentje. Ik ben nu eenmaal gevoelig en kwetsbaar. Tegenwoordig weet ik dat er velen zijn zoals ik en dat we samen sterk staan.

Een groot deel van mijn huidige bestaan gaat om het helpen ontwaken van andere mensen zoals ik, die nog wél in de leugen leven. Ik wil ze helpen in te zien dat ze hun ‘anders zijn’ mogen omarmen: lichtwerkers zijn nu eenmaal anders dan aardezielen. Niet beter, of minder, maar anders. We worden zo geboren.

De bewustzijnsshift van de mensheid van de 3e naar de 5e dimensie

Mijn liefde gaat uit naar al die lichtwerkers die net als ik anders zijn. Die buitengesloten worden en vechten om geaccepteerd te worden. Die vechten om ‘normaal’ te zijn, terwijl dat nergens voor nodig is. Mijn hart gaat uit naar al die zielen. En ik wens ze allemaal toe dat ze hun ‘anders zijn’ omarmen. Dat ze stoppen met dingen doen die ze eigenlijk niet te doen hebben in dit leven. Dat ze die baan opgeven die ze eigenlijk hebben uit angst om buiten de boot te vallen en gaan doen wat lichtwerkers te doen hebben: Namelijk de bewustzijnsshift van de mensheid van de 3e naar de 5e dimensie faciliteren. Licht schijnen in de duisternis. Moeder aarde dienen in haar ascentieproces en het lijden verminderen tot er harmonie in de wereld is ontstaan.

Luister naar je ziel, lichtwerker

Ik gun lichtwerkers dat ze luisteren naar hun ziel die ze middels zielsverlangens en passies vertelt wat ze hier wél komen doen. Dat ze daaraan toegeven en dat ze dezelfde vervulling mogen ervaren als ik de afgelopen jaren ervaar. Als jij zo iemand bent, als jij je altijd al anders hebt gevoeld en uit alle macht probeert te blenden en geaccepteerd te worden, heb ik de volgende, liefdevolle boodschap voor je: ‘Stop daarmee!’

Ga doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Stop met net doen alsof je een ‘normaal’ mens bent, met een normale baan en normaal gedrag, normale normen en waarden en een normale, vooral niet zweverige, levensstijl. Jij bent anders. Waarschijnlijk zelfs anders dan je ouders en je broers en/of zussen. Jij bent een uniek persoon die zijn of haar eigen pad bewandelt. Jij houdt niet van machtsvertoon, van arrogantie, van ego en van autoritaire mensen.

Geboren hulpverlener

Jij bent een geboren hulpverlener die eigenlijk niets liever doet dan anderen, mens en dier, helpen. Jij bent spiritueel en voelt je aangetrokken tot bewustwording. Je voelt je misschien helemaal niet echt thuis op aarde, een vreemde eend in de bijt. Je hebt een hekel aan agressie tegen mens, natuur en dier en je komt op voor de zwakkeren.

Hoe je je ook voordoet, waarschijnlijk ben je zachtmoedig, gevoelig en invoelend. Vaak is daar in de loop van je leven een geconditioneerd masker overheen geplaatst. Maar je weet donders goed dat dit masker niet is wie je bent. Je pikt makkelijk energieën en emoties van anderen op en als kind was je al een dromer, een idealist, een wereldverbeteraar-in-de-dop. Als jij je in het bovenstaande herkent, is de kans groot dat jij een lichtwerker bent. En er is goed nieuws. We zijn met heel veel!

Nieuwetijdskinderen

Sinds de jaren zestig wordt de ene na de andere golf Nieuwetijdskinderen geboren. Allemaal lichtwerkers die hier komen met dezelfde missie. En nog steeds worden er steeds helderder en bewuster kinderen geboren. We incarneren massaal in deze tijd om de mensheid in de omslag van het menselijk bewustzijn bij te staan. Het is zo belangrijk dat we ons meer en meer gaan verbinden met elkaar. Dat we elkaar opzoeken en communities vormen. Dat we de nieuwe aarde gaan voorleven en daarmee de trillingsverhoging van het geheel stimuleren. Het is zo fijn om anders te zijn. Het is zo fijn je te realiseren dat jij allang in de 5e dimensie leeft. Maar dat je je op een 3e dimensie manier gedraagt om geaccepteerd te worden!

Hoe zou het zijn als je toegeeft dat je anders bent? Als je de 3e dimensie van je afschudt en jezelf realiseert in de bewustzijnstrilling die je al hebt? Een trilling van liefde, wijsheid en compassie.

Je mag uitkomen voor je spiritualiteit.
Je mag je gaven en hogere vermogens laten zien.
Je mag praten over je vorige levens.
Je mag mensen helen.
Je mag de barricaden op om Moeder aarde en de natuur te helpen.
Je mag helemaal je goddelijke zelf zijn.

En weet je? Als we dat allemaal doen… Dan zijn we een krachtveld dat niet te stoppen is. Dan komt het wel goed met de aarde. Dan komt het wel goed met de mensheid en alle andere wezens die op de aarde leven.

Vanaf mijn veranda groet ik je met een liefdevol hart, een grote glimlach en een diepe dankbaarheid. Want wat ben jij mooi als je helemaal je authentieke zelf laat zien. Zonder angst, zonder schaamte, zonder terughoudendheid.

Ik zie je.

X R

Boekentip: Lichtwerker

Boekentip: Lichtwerker

Lichtwerker van Sahvanna Arienta is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou! Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Robert Bridgeman is een integere lichtwerker en spiritueel leraar. Vanuit het retraitecentrum Terra Nova in Zuid Frankrijk geeft hij het liefdesbewustzijn (Christus bewustzijn) handen en voeten door het zelf voor te leven. Robert is een avontuurlijke bewustzijnsonderzoeker. Robert staat - na 10 jaar wereldwijd onderzoek en scholing - in verbinding met talloze spiritueel leraren, centra en (hersen)wetenschappers over de hele wereld die zich bezig houden met het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie. Zijn missie Zijn missie, visie en purpose in dit leven is om zoveel mogelijk lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden.

Reacties
 1. Raya 22 april 2020 - 04:06
  Reply

  Ik heb het altijd geweten en heb lang de twee werelden gecombineerd..met alle frustraties van dien.. maar Goddank altijd mijn anders zijn omarmd.. nu ik plotseling (nouja...door de Goden geregeld) op Bali ben beland...dank zij Corona i.p.v. 3 weken hier al 2 maanden ben..mijn twinsoul heb gevonden ..is mijn totale wezen in een stroomversnelling gekomen die ik dankbaar omarm...daarom sprak jouw artikel me aan Suksma...dank je

 2. Lalune 13 november 2020 - 10:28
  Reply

  Ik lees het artikel en in mijn oren klinkt het lied Pianissimo van Andrea Bocelli. Tranen rollen over mijn wangen, een thuiskomen in de tekst. Ik ben zo moe van dat gevecht ‘er te mogen zijn’ want echt gezien, word ik door velen niet. Ik ben bezig met de overstap naar onvoorwaardelijk geven. Dat gaat met ups en downs, de weegschaal is nog niet in balans. Het ego wil gezien worden terwijl mijn ziel geeft. Lastige weg...

 3. Koen van Baren 16 november 2020 - 10:51
  Reply

  Ik kom van ver, maar dicht bij de mensen. Voel me sterk verbonden met het universum,ben tweeling maar heb me nooit zo gevoeld.Ik zei altijd tegen me moeder,ik voel me anders en keek graag naar de sterren.Een oergevoel en een sterk gevoel dat ik hier niet thuis hoorde. Ik ontvang cosmisch energie via mijn kroonchachra en ben ervan bewust dat ik hier ben met een missie. Gr. aan alle lichtwerkers Koen van Baren.

 4. Judith 24 januari 2021 - 19:40
  Reply

  Ik ben anders dan anderen. Van baby af aan heb ik nergens bijgehouden, niet in het gezin waarin ik opgroeide, niet op school, niet in de banen die ik had, niet in de hobby die ik heb. Vooral de laatste 10 jaar overal afscheid van moeten nemen op bijzondere manieren: mijn zelfgefokte jaarlingmerrie kwam door een paardenbeul om het leven (dit was bijna mijn nekslag), ik verloor mijn baan, heb mijn vader verzorgd in zijn laatste levensfase en de euthanasie geregeld, mijn moeder heeft 10 dagen dood in huis gelegen (we mochten haar niet meer zien), toekomst in een bedrijf kwijt, huis kwijt, paarden kwijt, dubbele zelfmoordpoging van schoonvader die dreigde schoonmoeder hierin mee te nemen etc etc. Eind maart ben ik zelf gecrasht. Mijzelf totaal kwijt. Ik wilde stoppen, had al gegoogled hoe maar heb toch hulp gezocht. Diagnose was PTST en trauma. Na cognitive therapie en EMDR werd ik voor het eerst in mijn leven rustig. Voelde ik schalen wegvallen en voelde ik de aarde en de energie. Vroeger gaf dat een hoop onrust nu geeft het zekerheid en stabiliteit. Ondanks wat iedereen mij heeft aangedaan (familie en voormalige vrienden/kennissen) heb ik geen hekel aan ze. Mijn man vindt dat verbazingwekkend. Maar ik heb afscheid genomen van ze. Ze zijn niet meer mijn probleem, geen energie meer van mij waardig en ik wens ze alles toe wat ze mij ongetwijfeld toewensen. Door een reactie van iemand op FB op mij (5D) ben ik gaan zoeken en kwam ik op deze website. Een feest van herkenning. Heb nooit geweten waarom ik hier was, vroeg dat als kleuter al aan mijn moeder: waarom heb je mij op deze aarde gezet? Heb ook bewust geen kinderen. Wss wist ik dat deze tijd eraan zou komen. Ik ben nu 53 en begin eindelijk door te krijgen wat mijn doel is. In het midden van deze WOIII ben ik een baken voor mensen die ontwaken. Nu al krijg ik van mensen die ik niet (goed) ken vragen over wat er aan de hand is. En wat ze moeten doen. Alleen door mijn scherpe, ware en soms schokkende berichten op FB over de situaties die nu spelen. Een hoop mensen slapen duidelijk nog. Mensen waarvan ik verwacht had dat ze veel slimmer zouden zijn maar nu ik dit type krijg ik het besef dat het niet met intelligentie te maken heeft maar met angst en bewustzijnsniveau. We leven in een enge wereld maar heb vertrouwen dat het goed komt. Echt goed komt. Er komt een grote reset, hopelijk kiezen de mensen voor de juiste.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?