Spiritualiteit

Empathische lichtwerkers en omgaan met heftige situaties

Door redacteur
Empathische lichtwerkers en omgaan met heftige situaties

Empathische lichtwerkers reageren zeer sterk op beelden en geluiden, en hun zintuiglijke waarnemingen bepalen hoe ze de pijn en het lijden van anderen ervaren. Ze zijn geprogrammeerd om ook maar het kleinste signaaltje of toontje op te vangen dat een indicatie geeft van de onderliggende emoties. Een gebaar, de kleinste verandering in iemands stem of houding: voor een empathisch iemand zijn het allemaal onbewuste indicaties voor wat er op emotioneel gebied diep in de persoon met wie hij of zij interacteert, gebeurt.

Onbewust zal een empathisch persoon precies weten hoe hij of zij moet reageren op wat hij of zij ziet of hoort, misschien zelfs het subject spiegelen en de ander zo een gevoel van ontspanning en begrip geven. Dit vermogen maakt empathische mensen onweerstaanbaar voor anderen. Mensen voelen zich gewoon tot hen aangetrokken, omdat ze in de empathische persoon een spiegelbeeld zien van zichzelf.

Heb jij een groot empathisch vermogen?

Lees de onderstaande lijst en kijk welke situaties betrekking hebben op jouw leven:

 • Vreemden vragen je vaak om hulp (vragen naar de weg, hoe laat het is, enzovoorts).
 • Je raakt altijd bevriend met of helpt nieuwe mensen (collega’s, mensen tijdens een sociale bijeenkomst, enzovoorts).
 • Vrienden en familie komen altijd naar jou toe met hun problemen.
 • Dieren voelen zich zeer aangetrokken tot jou.
 • Krijg je complimenten, dan voel je je verlegen of ongemakkelijk.
 • Je mediteert beter met muziek of vindt het zeer troostrijk om naar muziek te luisteren.
 • Mensen zeggen tegen je dat je een ‘vriendelijk gezicht’ hebt.
 • Mensen zeggen tegen je dat je goed kunt luisteren.
 • Je hebt een helend effect op anderen.
 • Je hebt een sterke telepathische gave.

Ben je je niet bewust van wat er gebeurt, dan heeft empathisch zijn ook veel neveneffecten die problematisch kunnen zijn:

 • Ervaren van fysieke pijn of ongemak wanneer je iemand hoort of ziet die gewond is of beschadigd (met name in het wortelchakra of de solar plexus van de empathische persoon).
 • Vatbaar voor depressie-aanvallen.
 • Je worstelt met je gewicht, doordat je je overgeeft aan troosteten om je onverklaarde verdriet te verzachten.
 • Ongezond gedrag of verslavingsverschijnselen vertonen, in een poging om je depressieve gevoelens, angst of boosheid te verzachten.
 • Je hebt de diagnose bipolaire stoornis/manische depressiviteit.
 • Last van maag- of darmproblemen.
 • Je hebt last van plotselinge stemmingswisselingen of uitbarstingen van boosheid.
 • Je lijdt aan chronische vermoeidheid, een gebrek aan energie of uitputting.
 • Bent paranoïde of je voelt achterdocht

Beseft iemand die onbewust empathisch is niet wat er gebeurt, dan kan de last van het overnemen van de emoties van anderen of de emotionele energie van het collectief een regelrechte kwelling zijn. De overbelasting door alle inkomende prikkels, informatie en energieën zorgt voor angst, depressie of andere schokkende verstoringen in het leven van een onbewust empathisch iemand.

De gevolgen ervaren

Vindt er een natuurramp of een andere plotselinge tragische gebeurtenis plaats die invloed heeft op de planeet, dan ervaart een empathisch iemand daar vaak de gevolgen van. Empathische mensen kunnen zonder duidelijke reden overweldigd raken door gevoelens die niets te maken hebben met hun leven op dat moment, hen in een neerwaartse spiraal terecht doen komen van een zee van ongegronde emoties die destructief kan zijn.

Hun gevoelens kunnen ervoor zorgen dat de empathische persoon zich afvraagt waarom hij of zij zoveel moet lijden en het gevoel heeft dat de wereld om hem of haar heen instort. Het dragen van de last van de emoties van de hele planeet voelt al snel als gevangen zitten in een levende hel. Een energetische spons zijn en alle ellende van de planeet absorberen, kan leiden tot gevoelens van hopeloosheid, wanhoop en vertwijfeling.

Enige opluchting ervaren

Een manier voor empathische mensen om aan hun kwelling te ontsnappen, is door te werken met hun gave en hun liefde voor beelden en geluiden. Lichtwerkers van het vierde niveau komen van een wereld die zo rijk is aan beelden en geluiden, dat fysieke incarnaties niet kunnen begrijpen hoe prachtig het is. Omdat empathische mensen creatieve geesten zijn die op een diep zielsniveau resoneren met schoonheid, kunnen ze deze spanning het beste loslaten door schoonheid te creëren. De volgende activiteiten kunnen je helpen de empathische emoties los te laten die je overneemt:

 • Schilderen.
 • Schrijven.
 • Zingen.
 • Dansen.
 • Beeldhouwen.
 • Bloemschikken
 • Werken met klei.
 • Elke activiteit waarbij de tastzin wordt gebruikt.
 • Wezenlijke schoonheid creëren.

Schoonheid creëren door middel van beelden en geluiden is een belangrijk onderdeel van het doel van een empathisch iemand en wanneer dat stagneert, dan raakt zijn of haar energie geblokkeerd. Deze geblokkeerde energie zorgt voor de psychologische en emotionele instortingen waar we het over hebben gehad. In het geval dat er op een creatief niveau iets resoneert met de empathische persoon, zal dat hem of haar onmiddellijk terugbrengen naar de oorsprong van de schoonheid en expressie van de ziel. De geabsorbeerde emoties moeten op de een of andere manier worden bevrijd of losgelaten, en creatieve expressie is een prachtige manier voor empathische mensen om dat te bewerkstelligen.

Ze zijn hier om de planeet te genezen, maar als ze hun eigen energie niet in stand of gezond houden, zal het moeilijk voor hen zijn jou te helpen jouw doelen hier op aarde te bereiken. Empathische mensen zijn ook van nature genezers, en omdat ze zo verbonden zijn met het gebruik van hun lichtenergie om te genezen, geeft het vrij laten stromen van hun energie hen een gevoel van tevredenheid en kracht om te leven.

Boekentip: Ben ik een empaat?

Boekentip: Ben ik een empaat?

Als empathische lichtwerker ben je gevoelig voor de energieën en emoties van anderen, beschik je over een zesde zintuig en ervaar je diepe spirituele verbondenheid met mensen en dieren. Dit kan overweldigend zijn. Met deze praktische gids geeft Red Feather empaten alle tools in handen om zichzelf te versterken en zo hun rol in de ontwikkeling van de mensheid te kunnen omarmen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?