Hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit: vijf voordelen op een dieper niveau

Door Irene Langeveld
Hoogsensitiviteit: vijf voordelen op een dieper niveau

In mijn vorige artikel beschreef ik 3 veelvoorkomende kenmerken en uitdagingen van hooggevoelige mensen. Gelukkig brengt je hooggevoeligheid ook veel talenten en kwaliteiten met zich mee! En hoe meer je om leert gaan met de uitdagingen van je gevoeligheid, hoe meer die kwaliteiten tot uiting kunnen komen en hoe meer je ook zelf van je gevoeligheid kunt genieten. Wat zijn die kwaliteiten en talenten van je hooggevoeligheid? Ik noem er vijf:

1. Diepe verbindingen

Allereerst kun je door je hooggevoeligheid op diep niveau verbinden met andere mensen, met de natuur en met jezelf. Veel hooggevoelige mensen kunnen enorm genieten van de natuur en voelen een diepe verbinding met dat wat ‘mooi’ is: kunst, natuur en mensen die ze liefhebben. Je kunt daardoor diep geraakt worden en intens genieten van dat wat op je pad komt.

2. Intuïtie

Het op dieper niveau kunnen verbinden geldt ook voor de verbinding met jezelf en je eigen intuïtie. Ik zie je intuïtie als de communicatie tussen jou (in je lichaam, vanuit je menselijke perspectief) en een deel van jou dat een hoger perspectief heeft (noem het je ziel, hoger zelf of hogere wijsheid). Je intuïtie is meestal heel subtiel. Je gevoeligheid zorgt ervoor dat je de stem van je intuïtie kunt horen of voelen en daarnaar kunt handelen. Zonder je gevoeligheid zou je als het ware oogkleppen op hebben en je intuïtie veel minder goed kunnen waarnemen.

3. Creativiteit

Hooggevoelige mensen zijn vaak van nature creatief. Ook dat komt voort uit die verbinding met jezelf en je intuïtie. Door middel van creativiteit geef je handen en voeten aan iets wat ontastbaar is: een idee of een gevoel. Soms uit zich dat in beeldende kunst, in muziek of in de mogelijkheid om teksten of poëzie te schrijven. Wel kan het zo zijn dat je door je opvoeding of andere eerdere ervaringen die creativiteit geheel of gedeeltelijk hebt afgesloten.

4. Het hele plaatje overzien: innovatief en out-of-the-box denken

Als je hooggevoelig bent, verwerk je informatie op een dieper niveau. Je denkt dieper en breder. Gaat verder dan anderen. Je overziet het hele plaatje of kunt juist helemaal inzoomen op een detail dat de aandacht behoeft. Dat in combinatie met creativiteit zorgt er vaak voor dat hooggevoelige mensen innovatief genoemd worden.

5. Spiritualiteit, compassie en inzicht

Veel hooggevoelige mensen raken geïnteresseerd in spiritualiteit omdat ze voelen dat er ‘meer is’ en gaan op onderzoek uit. Daardoor krijgt hun leven nog een andere, diepere dimensie en zijn ze in staat om vanuit compassie en inzicht naar anderen en naar de wereld te kijken. Hooggevoelige mensen brengen door hun diepere inzicht en door hun manier van zijn een stem van zachtheid in een wereld die soms hard kan zijn.

Voluit leven met hooggevoeligheid

Voluit leven met hooggevoeligheid

Voor HSP’ers die met voorbeelden en opdrachten willen werken aan hun persoonlijke groei

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wil je graag leren omgaan met de uitdagingen van je gevoeligheid en de kwaliteiten van je hooggevoeligheid verder ontwikkelen? Zodat je je hooggevoeligheid bewuster kunt inzetten en er meer van kunt genieten? Meld je dan op de site van Irene Langeveld aan voor haar gratis mini cursus Valkuilen & Talenten van Hooggevoeligheid. Meld je hier gratis aan!

 

Deel dit artikel online
Irene Langeveld
Irene Langeveld

Irene Langeveld helpt sinds 2010 hooggevoelige mensen om zich thuis te voelen in zichzelf en in de wereld. Ze helpt je om te landen in je lijf, bij jezelf te blijven en op je eigen innerlijke kompas te vertrouwen. Wanneer je goed verbonden bent met jezelf, kun je van daaruit verbinden met de wereld om je heen zonder daarbij jezelf te verliezen. Je kunt met Irene werken in individuele begeleiding of in verschillende online (meditatie)cursussen en workshops. Daarnaast vind je vele gratis meditaties op haar website.

Reacties
 1. Moni van cant 21 april 2019 - 21:12
  Reply

  Graag ontvang ik je nieuwsbrief Irene. Dankjewel! Moni

 2. Ingrid Schuurman 22 april 2019 - 22:05
  Reply

  Hallo. Wil me gratis aanmelden. Alles ingevuld. Maar link werkt niet.

 3. Mariëtte Rosenboom 28 april 2019 - 08:38
  Reply

  Jammer, maar de link werkt niet. Is dit een valkuil?

 4. Sonja 28 april 2019 - 09:49
  Reply

  Dankjewel Irene voor deze informatie, dit verduidelijkt mijn ervaringen. En geeft inzicht.

 5. Evelien Westhoeve 28 april 2019 - 10:12
  Reply

  Graag de noeuwsbrief

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?