Self-care

Yin-energie: laad je op met nazomerse energie

Door redacteur
Yin-energie: laad je op met nazomerse energie

In de zomer hebben we vaak te maken met lange, drukke dagen waarop we veel aandacht besteden aan onze sociale contacten. Het is een periode waarin de yang-energie overheerst. Inmiddels is de zomer bijna voorbij en het is nu dan ook het perfecte moment om weer in balans te komen en je yin-energie aan te vullen door meer tijd voor jezelf te nemen. Hieronder lees je waarom het zo belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen. Ook geven we een aantal tips over hoe je deze tijd door kunt brengen.

Waarom tijd voor jezelf nemen zo belangrijk is

Tijd met je familie, vrienden of geliefde doorbrengen is natuurlijk heerlijk. Constant in de aanwezigheid zijn van anderen kan soms echter ook vermoeiend zijn. Het kan vermoeiend zijn om continu gesprekken aan te gaan, rekening te houden met anderen en niet aan je rust toe te komen. Daarom is het zo belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen en wat tijd alleen door te brengen, vooral wanneer je hier behoefte aan hebt.

Hierdoor krijg je de kans om op te laden. Je hoeft even helemaal nergens rekening mee te houden en kunt datgene doen waar jij zin in hebt. Je leert jezelf kennen en hebt tijd om over zaken na te denken die je bezig houden. Daarnaast zul je, wanneer je af en toe wat tijd alleen doorbrengt, de tijd met anderen om je heen alleen maar meer gaan waarderen.

5 manieren om tijd voor jezelf te nemen

Vind je het misschien lastig om alleen te zijn of weet je niet goed hoe je je tijd zou moeten besteden? Hieronder zie je vijf tips die je kunnen helpen om deze nazomer optimaal te genieten van jouw tijd alleen.

1. Lees een boek

Misschien heb je wel een boek in de kast liggen dat je eigenlijk al heel lang wilt lezen, maar ben je hier nog niet aan toegekomen. Probeer nu tijd voor jezelf te nemen en dat boek op te pakken. Zou je graag tot rust willen komen met een goed boek, maar weet je niet wat je zou kunnen lezen? Hier vind je onze boekentips.

2. Bekijk een film of serie

Plof lekker neer op de bank en bekijk een goede film of serie. Wanneer een Netflix-account hebt, heb je genoeg keus. Hier staan bovendien niet alleen leuke films en series op, maar ook verschillende inspirerende documentaires en films met een prachtige boodschap. Hier lees je welke titels zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

3. Ga naar buiten en maak een wandeling

Een andere manier om tijd voor jezelf te nemen is het maken van een wandeling. Ga naar buiten en kies een mooie route uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens je wandeling naar muziek te luisteren. Door een wandeling te maken, kun je je hoofd even leegmaken. Daarnaast ben je ook gelijk in beweging. Ideaal dus.

4. Plan een avond in waarop je alle tijd voor jezelf hebt

Probeer een avond tijd voor jezelf te nemen en ervoor te zorgen dat je geen sociale afspraken hebt. Schrijf het desnoods in je agenda. Richt deze avond helemaal in zoals je wilt. Kook een avondmaaltijd die je heel lekker vindt, neem een bad of ga op de bank zitten met een kop thee. Alles is mogelijk. Neem je rust en geniet van dit moment voor jezelf.

5. Doe iets wat je altijd al hebt willen doen

Is er iets wat je altijd al hebt willen doen, maar is dit er nog niet van gekomen omdat er nooit iemand met je meewilde? Wacht dan niet langer! Is er een bepaalde stad waar je altijd al naartoe hebt willen gaan of een bepaalde activiteit die je altijd al hebt willen ondernemen? Waarom zou je dit niet alleen kunnen doen? Laat je niet tegenhouden en ga erop uit.

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Vind jouw eigen, spirituele manier om dichter bij jezelf te komen met De rijkdom van rituelen. Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?