Home Spiritualiteit Vertrouw op jezelf: besef dat jij een bron van wijsheid en kracht bezit en word je eigen gids

Vertrouw op jezelf: besef dat jij een bron van wijsheid en kracht bezit en word je eigen gids

Door Saskia Chatillon‘
eigen kracht

Het zou zo makkelijk zijn: iemand anders vertelt je wat het beste is om te doen, jij volgt het op en dan komt alles goed. De realiteit is anders, want de beste adviseurs kijken toch door een getinte bril en toekomstvoorspellers zitten er sowieso meestal naast. Daarnaast kun je bij het zoeken naar advies één belangrijk punt vergeten: je onderschat je eigen wijsheid. Dus hoe kun je die dan vinden en benutten? Door je eigen gids te zijn.

Focus wordt werkelijkheid

Sinds zeventien jaar bestudeer ik spiritualiteit en in die tijd heb steeds gekeken naar wat voor mij werkt en hoe iets voelt. Spiritualiteit is bij uitstek het terrein waarbij je niet stellig kunt zeggen of iets waar is of niet. Het is voor jou waar. En het interessante is dat je door jouw besef van waarheid ervaringen gaat krijgen die hiermee in lijn zijn. Je focus wordt dus je werkelijkheid.

Rust in beweging

Door de jaren heen heb ik in het gefacelifte gezicht van een healer gekeken die een volle zaal toesprak over natuurlijk genezen, roddelende leraren over onvoorwaardelijke liefde binnen intuïtie aangehoord en mijn weg gevonden tussen behaalde certificaten en verdere studie. Het is eigenlijk een grappige tegenstelling van juist mijn rust vinden in de continu beweeglijke bestudering van spirituele inzichten.

Onafhankelijk zijn

De laatste tijd bekruipt me steeds meer het gevoel dat we de neiging hebben onszelf en onze eigen wijsheid zo klein maken. We zoeken onze kracht bij anderen, of het nu een goede vriend is, een leraar, een spirituele gids of engelen. En zeker ben ik blij geweest met een natuurlijk vermogen om naar gidsen te kunnen luisteren en heb ik er ook met veel plezier les in gegeven, maar wat als we zelf net zo wijs zijn? Wat als we onze eigen gids zouden zijn en onszelf minder afhankelijk zouden maken van iemand anders die het beter voor je weet?

Je ziel dichtbij

Sowieso is het goed om bij elk advies, van wie dan ook, de tijd te nemen om te kijken of het wel bij je past. Een nachtje erover slapen helpt goed, je rationele hoofd rust dan en je ziel is dichterbij. Ken je zo’n moment van wakker worden met een heldere oplossing voor iets waar je mee zat? Dat was dus je ziel. Handig hè? Goed en diep slapen helpt dan. Ik geef hiervoor een flink aantal praktische tips in mijn boek Rust – Het geheim van een stiller hoofd.

Verbinden met je hart

Als je bevestiging wilt of je op het goede pad zit of als je inspiratie wilt opdoen, dan kun je je verbinden met je hart. Dat kun je doen met deze stappen:

  • Zoek een rustige plek op waar je niet gestoord wordt
  • Zet je voeten plat op de grond
  • Haal wat dieper adem en vestig je aandacht op je lichaam
  • Leg dan je handen boven je hart, ongeveer waar je thymus is
  • Noem in gedachten of hardop de intentie van je verbinden met je hart en je ziel
  • Laat je verwachtingen en gedachten los
  • Geniet van de rust en dit moment voor jezelf

Of je nu direct een besef krijgt van wat je kunt gaan doen of dat je alleen een vredige stilte hebt ervaren, het maakt niet uit. Vaak komt een inzicht ook wat later. Wat belangrijk is, is dat je jezelf even verstandig acht als wie dan ook. Jij bent je eigen gids. Er is niemand die precies jouw pad heeft gelopen en jouw ervaringen heeft meegemaakt. Besef je eigen kracht en wijsheid en benut die ook. Jouw wereld en die van iedereen om je heen wordt er een stuk interessanter en mooier van.

Wil je meer lezen over je eigen rust en wijsheid vinden? Lees dan mijn boek Rust – Het geheim van een stiller hoofd. Ik wens je alle moois en alle wijsheid toe.

Boekentip: Rust, het geheim van een stiller hoofd

rustEen stiller hoofd, je lijf beter voelen en ruimte nemen voor jezelf, daar ga je mee aan de slag. Om daarna heel bewust te kiezen voor wat jij wil in het leven. Dit praktische boek helpt je bij je zoektocht naar innerlijke rust. Je leert daarnaast meer te vertrouwen op je intuïtie en je eigen wijsheid te benutten.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 17,95.

Lees ook deze artikelen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

0 reactie

Je eigen gids zijn - Saskia Chatillon 26 augustus 2019 - 09:48

[…] te nemen, is niet altijd in lijn met wat voor jou goed is. Dus hoe kun je je eigen gids zijn? In deze blog van Inspirerend Leven leg ik het je […]

Reply

Laat een bericht achter