Spiritualiteit

Wat is leven vanuit een zelfbewustzijn en hoe bereik je dat?

Door Ellen Worm
Wat is leven vanuit een zelfbewustzijn en hoe bereik je dat?

Voordat je een zelfbewuste en een duurzame denkwijze ook echt persoonlijk kan maken heb je eerst een innerlijke verandering nodig. Op mijn website zou ik veel ervaringen en tools delen over mijn weg naar een meer zelfbewust leven. Een groenere leefstijl werd voor mij steeds belangrijker na mate ik mij meer bewust werd van mezelf. Wat we daar voor nodig hebben is een stap naar binnen, daar huizen je gevoelens en gedachten. Als je daar inzicht in hebt gekregen en jezelf dus heel goed geobserveerd hebt, heb je een grote stap gemaakt naar zelfbewustzijn.

Wat betekent een zelfbewuste levensstijl?

Je leert jezelf beter kennen en voelt daardoor wat je nodig hebt. Je slikt niet alles zomaar voor zoete koek. Je wandelt niet zomaar meer met de meute mee, maar je gaat nu voor jezelf nadenken.Je kunt nu verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en het leven.

Je wordt authentieker, je wereldse besef wordt groter. Want wat voor jou als persoon beter is, is dat ook voor de wereld. Je word je bewuster van de gevolgen van je eigen gedrag. Deze verandering neemt pas plaats zodra je je bewuster wordt van jezelf, een zogezegd innerlijke ontwakingsproces. Een innerlijke verandering die nodig is voordat je veranderingen kunt bewerkstelligen aan de buitenkant, dus wat zichtbaar en tastbaar is in je leven. Als deze innerlijk verandering niet plaats vind voordat je met een grote of kleine verandering aanbrengt in je leven, dan is het nog niet gegrond in jezelf. Want je kunt die hippe biologische, fairtrade spelt koekjes wel kopen, maar als je het nut er niet van inziet (bewustzijn) dan koop je die week erop toch weer die goedkopere koekjes met kleurstoffen en suiker.

Wat is leven vanuit een zelfbewustzijn en hoe bereik je dat?

Voor mij is dat een leven die in een lijn staat met wie ik echt bent. Niet hoe anderen dat zouden willen, zoals mijn vrienden of ouders. Zelfbewustzijn is een onderzoek naar wie jij echt bent en daardoor zullen er ook nieuwe vrienden bijkomen en oude kunnen wegvallen. Een paar vragen die ineens urgent worden zijn:

Waar wordt ik gelukkig van? Wat wilde ik worden vroeger als kind? Wat wil ik in mijn leven meer aandacht geven? Welke mensen of activiteiten voeden mij en welke kosten mij eigenlijk alleen maar stress en energie? Wat is nou echt belangrijk in mijn leven? en dat heeft vaak niets met geld of materiaal bezit te maken.

Een bewust leven is in contact staan met je eigen behoeftes en hier ook naar handelen. Er is altijd wel iets te verbeteren of te ontdekken waardoor je vrijer in het leven komt te staan. Door mijn ervaringen te delen wil ik mensen inspireren. Ik wil jou als lezer uitdagen om net een stap verder te zetten dan je gewoonlijk zou doen!

Lieve groet,

Ellen Worm | www.visionforgreenliving.com

Boekentip: De drie vragen

Wil jij echt aan de slag met jezelf en is het tijd om de diepte in te gaan? De drie vragen ‘Wie ben ik? Wat is echt? Wat is Liefde?’ bieden je een prachtige kans om je spirituele pad verder te verdiepen. In iedere levensfase is het belangrijk om jezelf deze ogenschijnlijk simpele vragen te stellen. De antwoorden openen de deur naar de volgende stap in je ontwikkeling, en leiden je uiteindelijk naar de ontdekking van je ware Zelf.

Wil jij het lezen? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Ellen Worm
Ellen Worm

Ellen Worm, ervaringsdeskundige, healer, spreker en schrijver op het gebied van (hoog) gevoeligheid en innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde, spiritualiteit en relaties. Volg haar via Facebook, YouTube en Spotify onder haar eigen naam, of via Instagram @lightworker.eu Ze organiseert maandelijks een Online Lichtcirkel kijk voor data op haar website: www.lightworker.eu

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?