Spiritualiteit

Spiritueel ontwaken: angst, vermoeidheid en burn-out

Door Gastauteur
Spiritueel ontwaken: angst, vermoeidheid en burn-out

Het is altijd goed om te weten dat je niet de enige bent die door het proces van spiritueel ontwaken heen gaat. We praten er als cultuur gewoon niet vaak over, en we hebben niet het referentiekader beschikbaar om mensen te ondersteunen die spiritueel ontwaken. We geloven er dankzij onze conditionering ook in dat we losstaan van de ziel, en die conditionering leert ons dat spirituele en energetische zaken niet echt zijn. Echter: er zijn veel individuen aan het ontwaken en voldoende mensen zijn geïnteresseerd in het onderwerp. Wanneer je op zoek gaat, vind je meer dan waarschijnlijk iemand die geïnteresseerd is in het onderwerp, of die op dit moment ook door het ontwakingsproces gaat.

Angst ervaren of het gevoel dat je geïsoleerd bent komt voor omdat we ons terecht bang en alleen voelen. Het helpt om dat te aanvaarden. Wanneer we angst voelen door een onzekerheid, is het nuttig om onszelf eraan te herinneren dat de angst er voor een reden is. We ervaren onze emoties met een reden. Ze zijn belangrijke boodschappers, en door de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om te begrijpen wat ze tegen ons willen zeggen, kunnen we leren om onze weg door deze emoties te vinden en ermee te werken, in plaats van overgeleverd te zijn aan je emoties.

Het is ook handig om te begrijpen dat de delen in onszelf die zich angstig en alleen voelen niet de ontwaakte onderdelen van ons wezen zijn. In onze kern zijn we verbonden, heel, en hebben we meer ondersteuning dan we ons ooit kunnen voorstellen. Als je je realiseert dat de emoties en ervaringen die naar boven komen te maken hebben met oude pijn, kan dat iemand toelaten om van dat trauma te helen, en om succesvol door je spirituele ontwaken te bewegen. Tijdens het spiritueel ontwaken komen trauma en emoties omhoog in het lichaam om geheeld te worden zodat we onze onderliggende natuur kunnen zien. Het is handig om dat in je achterhoofd te houden, en daarbij is het belangrijk om hulp te zoeken wanneer je overweldigd wordt.

Spiritueel ontwaken en burn-out

Burn-out komt voor wanneer we teveel belast zijn en wanneer we onszelf te lang verwaarlozen. Misschien focussen we teveel op anderen en hebben we te weinig tijd voor onszelf, voor wat onze ziel blij maakt, wat ons emotioneel verbonden doet voelen. Wat ons vitaal doet voelen: dansen, zingen, vreugde ervaren.

Burn-out kan iedereen overkomen. Het is een moderne epidemie: velen van ons zijn geconditioneerd om groot ontzag te hebben voor het ‘doen’ van dingen, en ondertussen verwaarlozen we onszelf.

Het kan ook makkelijk zijn om burn-out te ervaren tijdens het spiritueel ontwaken. Je kunt moe zijn van de processen van het ontwaken, vooral wanneer je het voor lange tijd meemaakt. Ook kun je ontzet zijn door de intensiteit van de symptomen of verward raken dat wat binnenin gebeurt zo lastig te accepteren is.

Meer kans op burn-out wanneer je spiritueel ontwaakt

In de moderne wereld kun je spiritueel ontwaken zien als een parttime of fulltime baan. Sommige meer geleidelijke ontwakingsprocessen kunnen een parttime baan zijn, en sommige meer intensieve processen kunnen voelen alsof je zestig-urige weken draait.

Voeg daar een carrière, opleiding en andere stressoren en ervaringen in je leven aan toe: dan is het vrij makkelijk om burn-out te raken. Accepteren dat je spiritueel aan het ontwaken bent, én dat het moeilijk is – dat het tijd en energie kost om je ontwikkeling te ervaren – kan ervoor zorgen dat je er meer begrip voor hebt, en dat je goed voor jezelf blijft zorgen tijdens het ontwaken.

Geschreven door Mary Mueller Shutan

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

In Gids voor spiritueel ontwaken beschrijft Mary Mueller Shutan deze twaalf lagen nog veel uitgebreider. Ze is je onmisbare gids op jouw spirituele pad, daar waar jij het nodig hebt. Heb jij het gevoel dat je spiritueel aan het ontwaken bent en ben je op zoek naar handvatten?

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?