Astrologie

De betekenis van engelengetal 8 in 2024: hoe beïnvloedt het jouw sterrenbeeld?

Door Kate Rose
De betekenis van engelengetal 8 in 2024: hoe beïnvloedt het jouw sterrenbeeld?

2024 kan beter zijn dan alle voorgaande jaren, maar om daarvan te profiteren zul je aan de slag moeten. De numerologie kan je daar een handje bij helpen. De numerologie gaat ervan uit dat alles verbonden is met getallen. Ze zijn overal om ons heen: jaren, geboortedata, adressen, enzovoorts. In dit artikel legt astroloog Kate Rose je uit wat de numerologische betekenis van het getal 8 is. Ook vertelt ze je wat het getal 8 voor jouw sterrenbeeld kan doen.

Balans in 2024

Het jaar 2024 staat in het teken van het creëren van balans. Dat heeft alles met het getal 8 te maken. Tel de getallen van 2024 bij elkaar op (2+2+0+4) en je komt op 8 uit.

‘Balans is niet iets wat je vindt, het is iets wat je creëert.’ – J. Kingsford

Dat getal staat symbool voor balans tussen je spirituele en fysieke lichaam, maar verzoekt je ook om jezelf te eren en af te stemmen op wat je nodig hebt om te bereiken wat je wilt.

Het afgelopen jaar (2023, bij elkaar opgeteld 7) ging over heling. 2024 luidt de energie in die je laat zien hoe je alles kunt samenvoegen om een leven te creëren dat meer vrede en overvloed kent.

De betekenis van het getal 8

Het getal 8 staat vooral voor balans, succes en beheersing (van kracht), maar draagt ook andere belangrijke vibraties met zich mee. Een ander aspect is het zogenaamde engelengetal, waarmee je het grotere plaatje kunt duiden. Denk bijvoorbeeld aan de populaire tijd 11:11, wanneer je een wens kunt doen.

Het engelengetal 8 vertegenwoordigt oneindigheid en overvloed. Je zult niet alleen stabiliteit vinden met alles wat je dit jaar doet en creëert, maar bouwt ook een fundament waar je de komende jaren mee vooruit kan. 2024 is het jaar waarin je de brokstukken van 2023 kunt oprapen en kunt uitzoeken hoe je ze het beste een plaats of functie kunt geven.

Numerologie en astrologie

Het getal acht wordt beheerst door Saturnus. Hij brengt heel 2024 door in het sterrenbeeld Vissen. Saturnus gaat over hard werken, ijver, grenzen en een gevoel van goddelijke timing. Hij zorgt ervoor dat alles precies gebeurt zoals het bedoeld is.

De thema’s van het getal 8 zullen versterkt worden. Je werkt aan je balans tussen het spirituele en het fysieke, wat ook betekent dat je de waarheid van je ziel moet eren. Balans en succes creëren begint met balans en succes in jezelf, want alles in de wereld is een spiegeling van de relatie die je met jezelf hebt.

De invloed van het getal 8 op jouw sterrenbeeld

Ram (21 maart – 19 april)

Focus: Intuïtie

Het getal 8 zal thema’s van intuïtie versterken en intense dromen brengen. Deze zullen je vooruit leiden als je jezelf toestaat om je innerlijke gevoelens voorrang te geven boven wat logisch lijkt.

Het idee is om datgene te helen wat je ervan weerhield om naar jezelf te luisteren. Het gaat erom te eren wat je intuïtie je ingeeft om na te streven en er dan werk van te maken.

Je zult merken dat je ook in een grotere ruimte van authenticiteit kunt stappen als je niet langer de beste delen van jezelf negeert.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier: (20 april – 20 mei)

Focus: Wensen 

Het getal 8 zal je gids zijn om je leven meer open te stellen voor de mensen om je heen, terwijl je om hulp en steun begint te vragen om je dromen waar te maken.

In plaats van koppig te zijn of te denken dat je iets helemaal alleen kunt of zelfs moet doen, kun je de mensen om je heen zien als een nog niet aangeboorde bron. Het is niet altijd gemakkelijk om hulp te vragen of om je kwetsbaar op te stellen als je een droom najaagt, maar om echt te bereiken wat je verlangt zul je dit jaar je relaties met anderen moeten omarmen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Focus: Carrière 

Het getal 8 gidst je naar een nieuw carrièrepad, terwijl je werkt aan het eren van je zielsdoel. Hoewel je op verschillende gebieden succesvol kunt zijn, heb je je de laatste tijd misplaatst of onvervuld gevoeld, omdat je meer van je professionele leven bent gaan verlangen.

In deze nieuwe fase van je leven zul je meer in je dromen moeten geloven, zodat je niet iets opgeeft alleen omdat het in eerste instantie moeilijk lijkt. Wees niet bang om risico’s te nemen, zelfs als je de enige bent die in je droom gelooft, want uiteindelijk ben je voor meer bestemd. Misschien hoort daar ook bij dat je anderen meer van dienst bent.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Focus: Geluk 

Het getal 8 zal meer geluk in je leven brengen, maar alleen als je bereid bent om de ruimte te creëren om het te ontvangen. 2024 zal je leiden om nieuwe kansen te grijpen, andere carrièrepaden na te streven, te reizen, misschien die cursus astrologie te volgen die je hebt overwogen. Open je leven om meer te zijn dan je dacht.

In veel opzichten komt het erop neer dat 2024 het jaar is waarin alles om jou draait. Het zijn niet per se de relaties met anderen waar je je nu op moet richten, maar het leven waar je van droomt en het leven waarvan je weet dat het voor jou bedoeld is.

Geloof in jezelf in 2024, want door je dromen te volgen, zul je de balans kunnen creëren die je wenst.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Focus: Transformatie 

2024 zal in het teken staan van positieve transformatie, aangezien het getal 8 regeert over opwindende veranderingen in je leven. Dit zal je helpen om de sprong in het diepe te wagen en positieve veranderingen in je carrière door te voeren, maar ook om je meer over te geven aan de liefde en verbinding die je zoekt.

Hoewel het getal 8 transformatie brengt, zal het meer aanvoelen als een overgangsjaar als je van het ene leven naar een gloednieuw leven gaat. Dit betekent dat er momenten van ongemak of groei zullen zijn, maar het helpt je succes te vinden in alles wat je doet. Onthoud dat er geen eindstreep is bij je dromen.

Zolang je jezelf toestaat om je soms ongemakkelijk te voelen, is er geen grens aan wat je kunt creëren.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Focus: Romantiek 

Het getal 8 brengt balans, succes en overvloed en dat is precies wat er in 2024 in je romantische relatie zal gebeuren. Het afgelopen jaar bracht nieuwe veranderingen en positieve ontwikkelingen met zich mee, maar nu je je realiseert dat je alles hebt gecreëerd wat je verlangt, kun je je relatie gaan verdiepen.

Focus je op hoe je een betere relatie dan ooit tevoren kunt creëren, waarin elke persoon wordt aangemoedigd om zijn eigen leven en interesses te hebben. Dit creëert meer ruimte in jullie samenzijn, wat een diepgaander gevoel van intimiteit oplevert. Liefde zal je alleen maar aanmoedigen om meer jezelf te zijn, wat betekent dat je hetzelfde zou moeten doen voor je partner.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Focus: Welzijn

Het getal 8 legt een duidelijke focus op je gevoel van welzijn, evenals de innerlijke vastberadenheid die nodig is om te omarmen wat 2024 zal brengen. Dit wordt een jaar van diepgaande groei en verschuivingen, zowel in jezelf als in je romantische relatie, maar de 8 zorgt er ook voor dat je voor jezelf gaat zorgen op een nieuwe manier.

Het getal wijst je op de noodzaak om voor je hele zelf te zorgen, niet alleen je lichaam, maar ook je mentale, emotionele en spirituele zelf. Dit wordt versterkt door het thema van balans tussen het fysieke en spirituele dat het getal 8 vertegenwoordigt, dus het is belangrijk om nooit je innerlijke rust op te offeren voor een relatie, baan of ander aspect van het leven.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Focus: Vreugde 

Het getal 8 betekent een terugkeer naar vreugde, wat ook kan duiden op de start van een belangrijke relatie of zelfs een huwelijk. In dit geval word je eerst begeleid om je te verbinden met je geluk en het leven te creëren dat dit ondersteunt.

Of het nu gaat om verhuizen, je overgeven aan wat je vreugde brengt of gewoon hoe je je leven leeft, als je je inzet voor je geluk en dromen, zul je een partner aantrekken of een bestaande relatie verdiepen die meer in lijn is met wat je voor jezelf verlangt.

Hoewel een relatie alleen je nooit gelukkig kan maken, kan het wel iets toevoegen aan wat je al voor jezelf hebt gecreëerd en dat is waar het in 2024 allemaal om draait.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Focus: Genezing 

Het getal 8 nodigt je uit om te helen, waar je wordt geleid om je te richten op je jeugdwonden, conditioneringen of trauma’s die je leven nu beïnvloeden. Maar het ook betekenen dat je toegewijder moet zijn als je het thuis- en gezinsleven wilt creëren dat je wenst.

Dit zal je in staat stellen jezelf dieper te begrijpen en innerlijk evenwicht te creëren door te helen wat je tegenwerkt. Als je dat doet, weet je gemakkelijker wat je wilt en waar je energie in moet steken. Houd er rekening mee dat je om je je volledig moet inzetten om je beste zelf te worden om echt te genezen en een leven te creëren dat anders is dan wat je als kind hebt ervaren.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Focus: Waarheid 

Waarheid wordt een weldaad voor de ziel met het getal 8 in 2024. Het richt zich op de woorden die je spreekt, schrijft of je tegen jezelf fluistert. Hoewel alle soorten communicatie je focus zullen hebben, moet je ook onthouden dat je je in een jaar van balans misschien ook kwetsbaarder moet opstellen over wat je met anderen deelt.

Het werk dat je moet doen heeft vaak met angst te maken. Angst om het aan te pakken of zelfs maar te delen met anderen. Waarheid en transparantie zijn de enige gereedschappen die kunnen helpen de toekomst te bouwen waar je van droomt.

Laat jezelf eerst wennen aan jouw waarheid en begin die dan uit te testen met degenen die het veiligst aanvoelen, zodat je je vertrouwen kunt opbouwen en beseft dat de balans die je nodig hebt bestaat in het laten weten aan anderen hoe je je voelt.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Focus: Rijkdom 

Het getal 8 brengt grote rijkdom en toegenomen waarde in je leven. Dit kan je helpen om echt meer geld en overvloed te krijgen, maar het kan er ook voor zorgen dat je verliefder wordt op je leven.

Je wordt aangemoedigd om je eigenwaarde te verdiepen en na te denken over wat en wie de meeste waarde in je leven brengt. Je prioriteiten kunnen verschuiven, terwijl je balans creëert door te eren waarvan en van wie je het meest houdt.

Probeer de dingen in 2024 niet te ingewikkeld te maken. De juiste beslissing kan zo simpel zijn als prioriteit geven aan wat jou een goed gevoel geeft. Bij elke verandering dit jaar zal het universum je steunen, zodat er geen gevoelens van verlies zijn, maar je elk geweldig moment kunt omarmen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Focus: Succes 

Boek succes met het getal 8. Het brengt de noodzaak naar de voorgrond om te blijven werken aan wat je wilt, zelfs als je de weg vooruit niet helemaal kunt zien. Door ervoor te kiezen je tijd op specifieke manieren te investeren plant je de zaadjes voor wat je wilt creëren.

Je werkt al een hele tijd aan het manifesteren van je dromen. Je vraagt je altijd af en wacht af wanneer dat doorbraakmoment zal komen. Voor jou komt het in 2024.

Je moet er alleen voor zorgen dat het plotselinge succes je niet naar het hoofd stijgen en je dan laat varen wat echt belangrijk voor je is. Als je trouw blijft aan je kernwaarden, zul je succes vinden in je werk en in de liefde.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Astrologische voorspelling 2024: wat kun je het nieuwe jaar allemaal verwachten?

Wat jij ongetwijfeld merkt van de heftige Pluto-energie in 2024: wat betekent dit voor jouw sterrenbeeld?

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?