Liefde & Relaties

Heb jij een relatie vol onvoorwaardelijke liefde? 5 signalen om het te herkennen

Door Hanne Knight
Heb jij een relatie vol onvoorwaardelijke liefde? 5 signalen om het te herkennen

Onvoorwaardelijke liefde: wat is dat nu precies en wat is het niet? Coach Hanne Knight legt je in dit artikel uit hoe je deze speciale relatie vol onvoorwaardelijke liefde kunt herkennen. “Je bent pas klaar voor deze relatie wanneer je hebt geleerd om heel veel oude pijnen en beperkende overtuigingen over jezelf te doorwerken.”

Je voelt hoe diep jullie zielsconnectie is: er is dus geen haast.

De relatie vol onvoorwaardelijke liefde is één van de vier spirituele relaties die ik beschrijf in dit artikel. Misschien lijkt jou de ‘relatie vol onvoorwaardelijke liefde’ wel de perfecte relatie voor jou, maar hoe weet je nu wanneer je deze relatie beleeft? En hoe kan je zo’n relatie vinden?

Lees ook: Wat is het spirituele doel van jouw relatie?

1. De ander is niet verantwoordelijk voor jouw pijn

Je bent pas klaar voor deze relatie wanneer je hebt geleerd om heel veel oude pijnen en beperkende overtuigingen over jezelf te doorwerken. Vaak heb je al een heftig helingsproces doorgemaakt. Misschien heb je één of meerdere karmische relaties achter de rug? Of misschien ben je door een moeilijk tweelingzielenproces tot op dit punt geraakt?

Op welke manier dan ook, jij hebt geleerd om met jouw pijn aan de slag te gaan.

Jij hebt je herinnerd dat je ‘heel’ bent en dat niemand anders verantwoordelijk is voor jouw geluk.

In een relatie vol onvoorwaardelijke liefde is er geen ruimte meer om jouw pijnen door de ander of in de relatie uit te werken. Jij neemt jouw volledige verantwoordelijkheid over jouw pijn, jouw partner neemt de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen pijn.

Wil dat zeggen dat je elkaar niet meer kan steunen? Natuurlijk niet. Soms zie je als partner heel duidelijk een schaduw van de ander. En dan helpt het zeker wanneer je de ander even een duwtje in de rug kan geven of een boeiend inzicht of nieuwe inspiratie aan kan reiken.

Je doet dit zeker niet ongevraagd, want je ziet dat de ander perfect is zoals hij of zij is.

2. In deze relatie is er geen ruimte voor ‘rekenen’

‘Ik ben altijd degene het vuilnis buiten zet.’ ‘Jij zadelt me op met alle zorgen over de kinderen.’ ‘Jij geeft veel minder in onze relatie dan ik.’ ‘Ik sta er altijd alleen voor…’

Herken je deze uitspraken?

Dit zijn allemaal uitspraken die voor kunnen komen in een relatie van voorwaardelijke liefde. Die relatie is altijd gebaseerd op bepaalde voorwaarden of (onbewuste) afspraken. Wanneer die voorwaarden niet meer vervuld kunnen worden, valt de relatie ook vaak uit elkaar.

In een relatie vol onvoorwaardelijke liefde zijn deze voorwaarden er niet. Je hebt niets nodig van de ander. Jij geeft wat jij wil en kan geven, de ander geeft aan jou wat hij of zij kan of wil geven. Er is alleen maar liefde.

Natuurlijk zijn er wel eens dagelijkse ergernissen en is het bij partners die samenleven altijd een zoeken naar een balans. Maar de liefde hangt niet af van deze ergernissen of tijdelijke onbalans. De liefde is er altijd, zelfs al is er geen relatie.

Dat is meteen het volgende kenmerk:

3. Je bent niet bang dat de ander je zal verlaten

Dat jij in een relatie vol onvoorwaardelijke liefde bent, wil niet zeggen dat de relatie voor eeuwig zal blijven duren. Misschien komt er een moment waarop je partner de nood voelt om nieuwe dingen te gaan beleven of zichzelf op een andere manier te gaan ervaren.

Misschien eindigt jullie relatie dan wel zoals ze nu is. Maar jij bent niet langer bang dat dit één van de ergste dingen is die jou zou overkomen.

Je weet dat jullie liefde voor eeuwig is, dat jullie zielen voor altijd met elkaar verbonden zijn. Waar jullie ook zijn in dit leven.

Om te kunnen ervaren dat je zelf ‘heel’ bent, heb je een intense eenzaamheid moeten beleven. Dus jij weet hoe het is om alleen te zijn en je hebt ook geleerd om hiervan te kunnen genieten.

Dus, in plaats van bang te zijn voor wat er zou kunnen gebeuren, leef jij in dankbaarheid voor de tijd die jullie hier samen kunnen beleven en ervaren. Je hebt al heel moeilijke relaties meegemaakt, misschien zelfs enkele ronduit toxische. Dus jij weet hoe bijzonder de connectie tussen jou en deze partner is. Hoe zeldzaam en bijzonder jullie band is.

4. Er is totale, absolute vrijheid

In het proces hier naartoe leer je dat elk individu volledig vrij is om zijn of haar leven vorm te geven. Ook jouw partner weet dit. Daarom weten jullie ook dat het onmogelijk is om de ander gevangen te houden.

Je hebt een diep respect voor de totale vrijheid van de ander en de ervaringen die de ander wil beleven.

Ik wil zeker wel aanvullen dat totale vrijheid niet hetzelfde is als onverschilligheid. Natuurlijk zou je graag zoveel mogelijk gouden momenten met je partner beleven, dat is heel normaal. Maar elkaar vrij laten, vertrekt vanuit een diep gevoel van verbondenheid en interesse in de ander en een absoluut respect voor zijn of haar verlangens en wensen.

Dat betekent dan ook weer niet dat je jezelf en je eigen verlangens moet wegcijferen. Wanneer jullie voelen dat jullie niet meer op één lijn staan, kunnen jullie hier rustig en respectvol met elkaar over praten en begrijpen wat er zo belangrijk is voor de ander en jezelf.

5. Deze relatie komt vaak heel langzaam tot stand

Een karmische relatie wordt meestal gekenmerkt door een onmiddellijke, sterke, onweerstaanbare aantrekkingskracht. Heel je lichaam of je onbewuste schreeuwt dat je bij die ander moet zijn! Je voelt vanaf het eerste moment die onweerstaanbaarheid. Dat gevoel wordt vaak verward met een diepe verliefdheid. Meestal is dit gevoel net een teken dat jullie samen iets willen uitwerken. Dat jij die lessen voor je ziel nodig hebt.

Bij een relatie vol onvoorwaardelijke liefde ontwikkelt de relatie zich veel langzamer. Je voelt hoe diep jullie zielsconnectie is: er is dus geen haast. Die band is er altijd al geweest en overstijgt ook dit leven. Dus het maakt totaal niet uit of jullie een relatie hebben of niet, de liefde is er. Altijd.

Soms duurt dit proces om bij elkaar te komen zelfs meerdere jaren. Het begint met een ontmoeting waarin je die connectie voelt. Meestal ben je op dat moment nog niet ver genoeg in je helingsproces om klaar te zijn voor deze relatie. Jullie wegen scheiden dan vaak om ervaringen op te doen met anderen of voor jezelf verder te groeien. Maar telkens weer zullen er nieuwe ontmoetingen zijn met elkaar tot jullie er allebei klaar voor zijn en beiden deze relatie willen aangaan.

Eros

Eros

Wil je nog meer leren over onvoorwaardelijke liefde? Ontdek in 'Eros' met spiritueel leraar Don Miguel Ruiz hoe we de leugens die ons over de liefde zijn geleerd kunnen overstijgen om te ontdekken hoe prachtig zij zonder voorwaarden is.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over spirituele relaties:

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?