Homepage slider

Chinees Nieuwjaar 22 januari 2023: dit kun je allemaal verwachten in het jaar van het Konijn

Door Karin en Danique Vergeer
Chinees Nieuwjaar 22 januari 2023: dit kun je allemaal verwachten in het jaar van het Konijn

Het Chinees Nieuwjaar begint op 22 januari 2023 en beïnvloedt ons allemaal. Het jaar van het Konijn daagt je uit: durf jij op je intuïtie te vertrouwen? “Je kunt op deze dag mooie boodschappen van de engelen ontvangen. Let dus goed op dromen, witte veertjes en andere tekens,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Jouw intuïtie kan sterk zijn en wanneer je hierop durft te vertrouwen, gaan alle deuren open.

Een nieuw begin vieren tijdens Chinees Nieuwjaar

Op zondag 22 januari begint het Chinees Nieuwjaar: het jaar van het Konijn. In Aziatische landen is het Chinees Nieuwjaar een belangrijke feestdag. Het is een lentefeest dat wordt gezien als een nieuw begin. Mensen kopen nieuwe kleren en gaan naar de kapper. Ze maken hun huis schoon en versieren het; schulden worden afbetaald. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen. Families vieren het Nieuwjaar vaak samen. Vuurwerk mag kwade geesten verjagen en Chinezen over de hele wereld gaan naar de tempel om te bidden. Dit alles om je klaar te maken voor het begin van een nieuw jaar, een nieuwe fase.

Dubbele getallen 23 en 5: gelukkige tijden op komst

Het Chinees Nieuwjaar valt op de dag 22-01-’23. Als je de getallen optelt, komt er tweemaal 23 in de datum voor, wat samen het getal 5 vormt. De 2 hoort bij de maan en ons gevoelsleven. Het getal 3 bij de geluksplaneet Jupiter en het getal 5 bij Mercurius, planeet van denken, communicatie en handel. Deze getallen vertellen ons dat we een gevoel van veiligheid kunnen vinden in een nieuw huis. En dat er gelukkigere tijden aankomen! Je kunt het gevoel krijgen weer vooruit te komen, privé of op werkgebied.

Wanneer jij je intuïtie volgt, kan het zomaar gebeuren dat jouw financiële situatie verbetert. Ook kun je op deze dag mooie boodschappen van de engelen ontvangen. Let dus op dromen, witte veertjes en andere tekens!

Op volle kracht vooruit

De uitwerking van de nieuwe maan in Waterman [Link naar artikel] (een Supermaan!) van 21 januari is nog sterk voelbaar. Hierdoor verlang je mogelijk naar een nieuwe start. Je wilt oude situaties en relaties die niet meer bij je passen en jou remmen in je ontwikkeling, achter je laten. Verder wil je relaties beëindigen waarbij je geen gevoel van gelijkwaardigheid hebt. Nieuwe plannen en ideeën kunnen meer vorm krijgen; je hebt het gevoel dat je weer vooruit kunt. Alles komt in een stroomversnelling!

Je eigen weg gaan

Alle planeten lopen nu weer direct en kunnen dus hun werking volledig doen. Mars, planeet van daadkracht, loopt vanaf 12 januari direct, Mercurius vanaf 18 januari en Uranus vanaf het Chinees Nieuwjaar, 22 januari dus. De drang naar vernieuwing en het volgen van je eigen unieke weg, kan groot zijn. Mogelijk ga je verhuizen, start je een onderneming of komen er nieuwe mensen op je pad met wie je gaat samenwerken. Je wilt je misschien inzetten voor een hoger ideaal of voor technologische innovatie. Jouw intuïtie kan sterk zijn en wanneer je hierop durft te vertrouwen, gaan alle deuren open.

Het jaar van het Konijn: dit merk jij ervan!

Het Konijn is het vierde teken van de Chinese dierenriem. De eigenschappen van dit dier worden het komende jaar versterkt: rustig, gevoelig, eerlijk, beschaafd en vriendelijk. Dit is voor iedereen voelbaar, maar vooral wanneer je geboren bent in het jaar 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 of 2011.

Als jij het Konijn als Chinees sterrenbeeld hebt, houd je van rust en harmonie om je heen. Je bent een echt gevoelsmens en reageert dan ook instinctief en intuïtief. Daarnaast voelt het Konijn zich zeer verantwoordelijk. Daarom kan het verantwoordelijkheidsgevoel naar onszelf en anderen, de natuur en dieren dit jaar versterkt worden. Als Konijn ben je verder heel precies. Je hebt oog voor detail, observeert goed en komt zo nodig snel in actie. Verder kun je veel rust uitstralen.

Elkaar helpen (want dat doen Konijnen…)

In contacten zijn Konijnen sociaal. Ze laten niet zo snel het achterste van hun tong zien en blijven liever op de achtergrond. Het zijn echte vredestichters: ze gaan confrontaties uit de weg en doen er alles aan om een gevoel van sociale veiligheid te creëren. Ze steunen elkaar en sporen anderen aan om hetzelfde te doen. Het kan dus goed zijn dat we dit jaar meer samenkomen en elkaar helpen op gebieden waar de overheid tekortschiet.

Vertrouwen op je intuïtie

Zoals gezegd is het Konijn een gevoelig teken, dat een sterke verbinding met zijn intuïtie heeft. We kunnen dit jaar dan ook uitgedaagd worden om meer onze intuïtie te volgen én erop te vertrouwen. Keuzes worden eerder gemaakt vanuit ons gevoel dan vanuit ons hoofd. Grote risico’s willen we mogelijk vermijden; we spelen op safe. Grote uitgaven doen of flinke veranderingen doorvoeren in ons leven, doen we alleen wanneer onze intuïtie dat ingeeft.

Tweelingzielen & conflicten

Als tweelingziel heb je mogelijk het gevoel dat je een nieuwe start wilt maken. Het kan een jaar zijn met meer zachtheid en liefde voor jezelf en je twin. Je kunt veel dagdromen over jullie samenzijn en je maakt misschien een romantisch gebaar naar de ander.

Maar je kunt het ook lastig vinden om je volledig open te stellen en het achterste van je tong te laten zien. Je bent soms kritisch en twijfelt of jij je helemaal moet geven of niet.
Verder kunnen tweelingzielen moeite hebben met de conflicten die tussen hen ontstaan. Je wilt strijd liever vermijden en probeert harmonie te creëren. Dit kan ook betekenen dat jij of je tweelingziel soms meer afstand neemt. Anders ontstaat er vaak aantrek- en afstootgedrag en vangen jullie te veel emoties en gedachten van elkaar op.

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer 2023 samen met je ziel

Welk pad ga je bewandelen in 2023? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar.

Neem de tijd om het oude jaar af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor het nieuwe jaar. Bestel de cursus nú en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

Ontdek ook deze artikelen:

 

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?