Astrologie

Maandhoroscoop juli 2024: wat staat er voor jou in de sterren?

Door Kate Rose
Maandhoroscoop juli 2024: wat staat er voor jou in de sterren?

Juli 2024 brengt rust na een periode van intense kosmische activiteit, waaronder zonnestormen en sterke energieën. Hoewel het een relatief kalme maand is, vinden er toch belangrijke gebeurtenissen plaats: Neptunus gaat retrograde lopen en de botsende energieën van Kreeft en Steenbok verenigen. “In juli 2024 gaat het erom dat jij duidelijk bent over wat je in je leven wilt creëren en dat je je intenties aan het universum bekendmaakt,” zegt astroloog Kate Rose. Wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen? Je leest het in de maandhoroscoop van juli 2024.

Juli 2024 is de perfecte tijd om communicatie en woorden in te zetten om geluk en overvloed aan te trekken. Hou je niet in en manifesteer het leven dat altijd al voor je bestemd is geweest!

De astrologische energie van juli 2024

In juli 2024 gaat het erom dat jij duidelijk bent over wat je in je leven wilt creëren en dat je je intenties aan het universum bekendmaakt. Dit kun je doen dankzij affirmaties, voor jezelf opkomen in je werk of dat je anderen op de hoogte brengt van je plannen. De sleutel tot krijgen wat je wilt is in staat zijn om het te zeggen of erom te vragen, en in juli 2024 zul je eindelijk begrijpen hoeveel gewicht en kracht je woorden hebben over het geluk dat je in staat bent aan te trekken.

Neptunus retrograde 2 juli 2024

Neptunus gaat retrograde in Vissen vanaf 2 juli 2024. Dit helpt je om makkelijker de waarheid te zien en ook beter te begrijpen wat je nu precies wilt. De energie kan ervoor zorgen dat de lens van illusie eindelijk wordt verwijderd. Dit helpt je om meer in lijn te komen met het universum en bedachtzamer en direct te zijn in je communicatie met het universum.

Zorg ervoor dat je jezelf de ruimte geeft om te groeien, om van gedachten en van richting te veranderen. Je kunt er namelijk achter komen dat wat je ooit wilde nu eigenlijk niet meer zo belangrijk voor je is. Blijf trouw aan jouw eigen proces. Zo blijf je constant in lijn blijft met jouw zielsmissie en zorg je ervoor dat je alles uit de kansen haalt die je ontvangt.

Nieuwe maan in Kreeft 6 juli en Volle maan in Steenbok 21 juli 2024

De nieuwe maan op 6 juli 2024 en volle maan in Steenbok op zondag 21 juli zullen de balans opmaken tussen wat je nodig hebt versus wat je wilt bereiken. Hoewel dit vaak tot uiting komt in de balans tussen werk en privé, kan deze energie er ook voor zorgen dat je voor jezelf zorgt in plaats van zorgen voor anderen.

De energie van waterteken Kreeft stroomt en geeft zich over, terwijl de aardse Steenbok vaak vast kan komen te zitten op paden waar het niet langer mee resoneert. Simpelweg omdat Steenbok gericht is op succes. Leer wanneer je jezelf opnieuw moet toewijden en wanneer je moet loslaten, zodat je je energie kunt steken in wat er écht toe doet.

Lees verder: Nieuwe maan in Kreeft 6 juli 2024 & Tarot: intense emoties, loslaten en spirituele groei

Mars naar Tweelingen 20 juli 2024

Je bewust worden van waar je je energie in steekt wordt essentieel als Mars op zaterdag 20 juli 2024 naar Tweelingen verschuift. Mars in Tweelingen is snel van begrip, zeer intelligent en aarzelt niet om zijn communicatieve vaardigheden te gebruiken om zijn dromen te verwezenlijken. Samen met Mercurius, de planeet van communicatie die op dinsdag 2 juli naar Leeuw verschuift en vervolgens op donderdag 25 juli naar Maagd, benadrukt dit de noodzaak om écht duidelijk te zijn met de woorden die je spreekt.

Juli 2024 is de perfecte tijd om communicatie en woorden in te zetten om geluk en overvloed aan te trekken. Hou je niet in en manifesteer het leven dat altijd al voor je bestemd is geweest!

Maandhoroscoop juli 2024

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: zondag 21 juli 2024

Geluksthema: carrière-erkenning

De volle maan in Steenbok op zondag 21 juli brengt extra geluk in je carrière en garandeert die promotie of opslag waar je voor gewerkt hebt. Dit extra carrièregeluk wordt aangevuld door het feit dat dit al de tweede volle maan in Steenbok is in een maand tijd. Van 21 juni t/m 21 juli 2024 kun je de vruchten plukken van al dit geluk en geniet je van vele kansen. Omdat de tweede volle maan in Steenbok op 20 juli is, krijg je daarnaast een hele maand de tijd om eindelijk de erkenning te krijgen die je verdient.

Zorg er wel voor dat je tijd vrijmaakt om te ontvangen wat je toekomt, vooral als je je op andere zaken hebt geconcentreerd. Alles waar je van droomt, kun je nu doen, maar richt je op de lange termijn in plaats van op die kortstondige successen.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zaterdag 20 juli 2024

Geluksthema: focus op geld

In juli 2024 draait alles voor jou om geld. Normaal geniet je als Stier al van de betere dingen in het leven en heb je geen moeite om te uiten wat je wilt (en verdient). Dit wordt nu vergroot: je gaat een fase in waarin je nóg meer welvaart kunt aantrekken. Mars schuift namelijk op zaterdag 20 juli 2024 naar Tweelingen, wat een intense behoefte met zich meebrengt om je financiën te vergroten. Deze stand zal ook een aantal verrassende kansen jouw kant opbrengen.

Het is niet de bedoeling dat je in juli 2024 aarzelt. Concentreer je op ideeën of de promotie die je wilt en ga er dan onvoorwaardelijk achteraan. Dit is niet de tijd om achterover te hangen en te wachten tot overvloed naar je toekomt. Je wordt begeleid om de wereld in te gaan en je eigen geluk te creëren – want je zult in juli een vloedgolf aan geld ontvangen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: vrijdag 5 juli 2024

Geluksthema: eer je waarde

De nieuwe maan in Kreeft op 6 juli 2024 vraagt je om een nieuw hoofdstuk te beginnen waarin je je waarde eert – en te focussen op wat voor jou het belangrijkste is in je leven. Je wordt vaak overweldigd door alle mogelijkheden die je omringen. Zorg voor focus en richt je alleen op wat je écht een diep gevoel van vervulling en overvloed zal geven en wat in lijn is met je persoonlijke waarde en het soort leven dat je wilt leiden. Creëer het nieuwe begin waar je ziel zó naar hunkert. Wees niet bang om plotseling te zeggen dat bepaalde bezigheden of zelfs relaties geen waarde meer toevoegen aan je leven. Als je kunt snoeien in wat niet belangrijk is of niet groeit in je leven: doe dat. Dan zul je meer energie hebben voor wat wel helpt om je gelukkig te voelen in welke inspanning dan ook.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: dinsdag 2 juli 2024

Geluksthema: doe waar je van droomt

Beloof jezelf dat je al het lawaai van buitenaf in juli 2024 het zwijgen oplegt en je alleen richt op wat jíj wilt in je leven. Maar al te vaak worden de meningen of zelfs behoeften van anderen onderdeel van je dromen omdat je anderen gelukkig wilt maken of wilt zorgen voor degenen van wie je houdt. Om je dromen te laten uitkomen en je innerlijke grootsheid te zien is het belangrijk om je eigen pad te eren.

Als Neptunus retrograde gaat lopen in Vissen op dinsdag 2 juli 2024, is het tijd om na te denken over de paden die je hebt gelopen – en degenen die je hebt overgeslagen. Focus op wat je écht wilt voor jezelf en je leven en beloof jezelf om je dromen achterna te gaan met meer vertrouwen. Je hebt op dit moment een enorm potentieel voor overvloed en zelfs nieuwe kansen, maar je moet ervoor zorgen dat je déze keer prioriteit geeft aan jezelf.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: dinsdag 2 juli 2024

Geluksthema: eigen kracht

Laat de wereld je niet veranderen, lieve Leeuw. Je bent krachtig, doelgericht en als het nodig is zelfs een beetje meedogenloos als het gaat om bereiken wat je wilt. Alleen omdat anderen jaloers zijn op je vermogen om je dromen na te jagen, betekent niet dat ze invloed moeten hebben op hoe jij je leven leeft.

Als Mercurius op dinsdag 2 juli 2024 terugkeert naar Leeuw, is het tijd om je stem te laten horen. Hoewel dit absoluut inhoudt dat je je waarheid spreekt, gaat het er ook om dat je die innerlijke drive door niemand laat afzwakken. Wees jezelf en besteed geen aandacht aan degenen die iets te zeggen hebben, want de enige manier waarop je het geluk kunt aantrekken dat je wilt, is door je stem te laten horen en de wereld te laten zien wie je werkelijk bent. Als je je ideeën, verlangens of zelfs behoeften kunt verwoorden naar de mensen om je heen, dan ben je in staat om de stroom van het lot te sturen. Het universum heeft je nodig om je moedigste, zelfverzekerde zelf te zijn en als je weer in die rol kunt stappen, dan is er niets dat je niet kunt doen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 20 juli 2024

Geluksthema: laat dingen gebeuren

Juli 2024 is jouw tijd om te schitteren, Maagd! Je krijgt groen licht om dingen te laten gebeuren in je carrière. Je krijgt een enorme energieboost en kunt goed uit je woorden komen als Mars op zaterdag 20 juli 2024 naar Tweelingen verhuist. Deze energie helpt je om uit te blinken en zelfs complimenten te ontvangen voor al je harde werk. Je hebt gevoeld dat je focus verschuift naar nieuwe inspanningen en kansen, wat betekent dat je misschien ook eindelijk dat nieuwe carrièreaanbod krijgt waar je al zo lang naar op zoek bent. Of het nu gaat om een functie bij een nieuw bedrijf of zelfs een promotie binnen je huidige functie: het is tijd om te doen wat jíj wilt.

De overvloed en het geluk dat je ontvangt zullen altijd evenredig zijn met de hoeveelheid energie die je investeert. Als je beloningen en succes wilt en je gewaardeerd wilt voelen voor je gaven in je carrière, dan moet je gaan voor wat je wilt. Investeer alles in je carrière en vertrouw erop dat je dat nieuwe aanbod krijgt waar je op hoopt.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zaterdag 20 juli 2024

Geluksthema: verbreed je horizon

Maak je los van álles wat bekend voor je is en bevrijd jezelf van de angsten over hoe het allemaal zal aflopen. Je moet inzien dat er zoveel meer mogelijk is dan je tot nu toe dacht – en dat het beste leven waar je van droomde misschien wel ergens anders is dan waar je altijd hebt gewoond.

Als Mars op zaterdag 20 juli 2024 terugkeert naar Tweelingen, is het tijd om je innerlijke zwerver te omarmen, lieve Weegschaal, en jezelf de wereld te laten verkennen. Dit kan je openen voor nieuwe ervaringen om je heen. Daarnaast laat het zien dat het geluk dat je zoekt alleen te vinden is door gebruik te maken van reisaanbiedingen – of door te besluiten je eigen avontuur te plannen. Of het nu om persoonlijke redenen is of voor je werk: dit is niet het moment om stil te zitten en de status quo te handhaven, maar om naar iets nieuws te gaan, iets anders te proberen en van de reis te genieten.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: donderdag 11 juli 2024

Geluksthema: financiële overvloed

Je hoeft je niet zoveel zorgen te maken over je financiën, Schorpioen, vooral niet nu je op het punt staat een overvloedig seizoen van je leven in te gaan. Het is normaal om soms veel na te denken, maar als de sterren op één lijn staan om je succes en overvloed te brengen, moet je jezelf ook laten geloven in de best mogelijke uitkomst. Als Venus op donderdag 11 juli 2024 naar Leeuw gaat, word je klaargestoomd voor een nieuw hoofdstuk in je carrière en professionele leven. Bereid je voor op een flinke bonus of boost van je inkomen – maar blijf ook openstaan voor mogelijkheden om te verhuizen vanwege je werk.

Venus zal je niet alleen helpen om je meer verbonden te voelen met je carrière en je inkomen te verhogen, maar het kan ook een verandering in woonsituatie betekenen vanwege een nieuwe promotie of andere carrièrestap. Laat jezelf dit ontvangen, verpest deze kans die zich aandient niet door er veel over na te denken. Dit is een deel van de verandering waar je om gevraagd hebt: je bent verzekerd van een leven van overvloed en succes.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: maandag 22 juli 2024

Geluksthema: alles nieuw

Op een gegeven moment moet je het verleden loslaten. Natuurlijk zijn er dingen die je anders zou doen, andere keuzes die je zou maken of kansen die je zou grijpen als je terug kon gaan. Maar de realiteit is dat je dat niet kunt – en dat is oké, want het is niet de bedoeling dat je in het verleden leeft, maar in de vele mogelijkheden van je toekomst.

De verschuiving van de zon naar Leeuw op maandag 22 juli 2024 is jouw teken om je te richten op nieuwe dingen. Maak een belofte aan jezelf om niet langer te leven in ‘wat als’ en ‘moeten’. Alles wat je hebt is dit moment en het is tijd om een nieuw tijdperk van je leven in te luiden. Wat je in het geheim hebt gepland, komt nu tot bloei en je wordt geleid om verder te gaan en verder te bouwen aan je succes. Dit zal specifiek van kracht gaan op het gebied van reizen, onderwijs, carrière en zelfs je financiën. Pak dit teken van het universum met twee handen aan: het enige dat er op dit moment toe doet is wat je doet om de toekomst te creëren waar je van droomt!

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: donderdag 25 juli 2024

Geluksthema: zeg gewoon ‘ja’!

Je moet wat ruimte overlaten voor het onverwachte in je leven, Steenbok. Hoewel je altijd een plan kunt maken voor succes en dat ook uitvoert, betekent dat niet altijd dat er geen andere manier is. Je mag openstaan voor nieuwe aanbiedingen, voor heroriëntaties van het universum en om jezelf toe te staan een plotwending te nemen en enthousiast een nieuwe richting in te slaan.

Mercurius verschuift op donderdag 25 juli 2024 naar Maagd en brengt een veelvoud aan geluksaanbiedingen die allemaal gezegend zijn met geluk en overvloed. Het is misschien niet op het gebied dat je had gedacht dat het zou zijn en misschien zelfs niet op deze specifieke manier. Je zult kansen krijgen die je zullen helpen precies dát te ontvangen wat je geprobeerd hebt te manifesteren. Stap uit je comfortzone, vermaak je met nieuwe mogelijkheden en zorg ervoor dat je ‘ja’ zegt tegen de kosmische omleidingen van het universum. Rijkdom, succes en nog meer betekenis zijn voor jou; je hoeft alleen maar te accepteren dat het leven zoveel beter kan zijn dan je ooit voor mogelijk hield.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: zondag 21 juli 2024

Geluksthema: vertrouw op jezelf

Binnen in je leeft een diepe waarheid die je kan helpen te begrijpen wat voor jou bedoeld is en zelfs wat niet. Maar om het beste uit deze energie te halen, moet je op jezelf vertrouwen, vooral als het aankomt op wat voelt als een ‘nee’ versus een ‘ja’. Het gaat hier niet om logica of zelfs praktische zaken, maar om die intuïtieve stem die je helpt te begrijpen wat je moet doen om een leven te creëren met een echt doel en overvloed. Deze noodzaak van vertrouwen in jezelf zal vooral krachtig zijn rond de volle maan in Steenbok op zondag 21 juli 2024: de energie van deze volle maan helpt om die innerlijke stem te verlichten.

Dit is het moment waarop je je mag afstemmen op je intuïtie, je mag onderzoeken hoe je zenuwstelsel reageert op bepaalde situaties en mag vertrouwen op je eigen kosmische dromen. Hoe meer je gewoon op jezelf kunt vertrouwen en niet teveel vraagtekens zet, hoe meer je in staat zult zijn om te manifesteren en te profiteren van de kosmische leiding die je op dit moment krijgt.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: vrijdag 26 juli 2024

Geluksthema: weet wat je waard bent

Beloof jezelf dat je nooit meer aan je eigenwaarde zult twijfelen. Je bent het afgelopen jaar zó ver gekomen op dit gebied. Je hebt je sterker gevoeld waardoor je je grenzen aan kon geven, in jezelf kon geloven en echt te weten dat alles waar je van droomt in feite is wat je verdient.

Dat je al enorme stappen hebt genomen op dit gebied, betekent niet dat er niet nog meer te komen. Verwacht nieuwe uitdagingen wanneer Chiron retrograde gaat lopen in Ram op vrijdag 26 juli 2024. Chiron kan je helpen nog dieper te helen, zodat je in jezelf kunt geloven op alle manieren die nodig zijn om het leven van je dromen te manifesteren. Maar, de magie van Chiron stopt daar niet, want het zal je ook in staat stellen om de rijkdom, overvloed en zelfs roem te ontvangen waar je stiekem ook op hebt gehoopt. Onthoud dat je niet zo ver bent gekomen om tot hier te komen. Er wachten grootse dingen op je, verspil alleen geen energie aan je af te vragen of je het verdient of niet.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Bestel nu de online masterclass met hoge korting! Van € 25,- voor € 15,-. Actie is geldig t/m 7 juli 2024.
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?