Home Hooggevoeligheid HSP: je thuis voelen door je te verbinden met kosmische energie

HSP: je thuis voelen door je te verbinden met kosmische energie

Door Jolanda Hoogkamer
HSP en kosmische energie

Veel hooggevoelige personen voelen zich regelmatig eenzaam of alleen. De wereld waarin we leven voelt als een plek waar ze zich niet thuis voelen. Hoe we omgaan met elkaar maar ook het wereldnieuws, hoe we omgaan met de aarde, de natuur en met dieren versterkt het gevoel van “wat doe ik hier”? Ze verlangen naar meer harmonie, verbinding, intenser contact en zingeving aan het leven. In dit artikel lees je hoe het verbinden met kosmische energie een gevoel van thuiskomen geeft en jij je minder eenzaam voelt. Ook versterkt het je gevoel met wie jij diep vanbinnen bent, zodat je meer helder krijgt wat je hier op aarde te doen hebt.

De dualiteit op aarde nodigt je uit om persoonlijke te groeien

Op aarde is veel dualiteit, macht, geld, geloofsovertuigingen, arm en rijk, natuurrampen en oorlog of strijd domineert het nieuws. Door de negatieve dingen die je ziet in de media en om je heen wordt het verlangen om het anders te willen groter. Je kan hierdoor bijvoorbeeld gestimuleerd worden om anderen te willen helpen. Of de wereld mooier te willen maken en een ideaal na te leven. De dualiteit zorgt dus op een bepaalde manier voor persoonlijke groei.

Jij bent in energie verbonden met de aarde en de kosmos

Alles is energie, jij bent energie. Je lichaam is de meest vaste vorm van energie, dan heb jij je emoties en gedachten die bij dit lichaam en leven horen en je hebt je ziel. Andere benamingen voor je ziel is je essentie, ook wel je spirit, essentie of je wezen genoemd. Je ziel is verbonden met de hoogste trilling: de kosmos, ook wel het universum, heelal, of de bron genoemd. Je lichaam is verbonden met de aarde, de planeet waarop we leven. In energie ben je met beide plekken verbonden. Maar hier op aarde is het soms lastig om de verbinding met de kosmische energie, met de bron te voelen.

Waar komt het gevoel van eenzaamheid vandaan?

Als het lastig is om je ook verbonden te voelen met kosmische energie dan voelen verbindingen op aarde vaker oppervlakkig. Praten over koetjes en kalfjes en een oppervlakkige verbinding met je omgeving versterkt dat gevoel van eenzaamheid. Als je dan ook nog mensen om je heen hebt die niet hooggevoelig zijn, of niet weten hoe ze met hun hooggevoeligheid om moeten gaan en geen tot weinig contact met eigen verlangens hebben dan kun je je echt afgesneden voelen van verbinding.

In energie verbonden met de aarde via je gronding

In energie ben je verbonden met de aarde via je gronding. De verbinding is vaak het sterkst in je voeten waarbij je direct contact hebt met de aarde. Bij je stuitje zit een energetische verbinding die ook wel je grondingskoord wordt genoemd. Via je voeten en via je grondingskoord neem je energie op uit de aarde en kan er energie van jou terugvloeien aan de aarde. Eigenlijk alles wat je niet meer dient kun je teruggeven aan de aarde energie, waar het wordt getransformeerd.

Je energetische verbinding met de kosmos

Vanuit je kruin heb je een energetische verbinding met de kosmos. Hier ben je verbonden met de kosmische energie. Er komt energie binnen en kan er energie terugvloeien aan de kosmos. Kosmische energie heeft een hogere trilling dan aarde energie. Jezelf bewust verbinden met kosmische energie versterkt je intuïtie, je helder weten of voelen en de verbinding met wie je diep vanbinnen bent. Kosmische energie versterkt je bewustzijn. Met kosmische energie maak je contact met de bron en je spirituele energie.

Als jij je vaak eenzaam voelt of je afvraagt wat je hier op aarde doet, dan kan kosmische energie je een gevoel van thuiskomen geven. Je voelt je (weer) verbonden met de bron en ervaart meer zingeving en connectie in je leven. En misschien ervaar je zelfs wel meer wat je missie is en wat je wilt leren in dit leven.

Oefening met kosmische energie

Je kunt jezelf verbinden met kosmische energie door je voor te stellen dat je vanuit je kruin met het diepste punt van de kosmos verbonden bent. En vanuit de kosmos stroomt er kosmische energie je kruin in en die je hele lichaam en energieveld opvult. Het kan zijn dat je tintelingen voelt op je kruin of dat je wat licht voelt in je hoofd. Geef dan ook wat extra aandacht aan je voeten, die verbonden zijn met de aarde.

Speciaal voor mensen die (nog) niet zoveel ervaring hebben met mediteren of werken met energie heb ik een geleide meditatie gemaakt, waarbij je je diep kan verbinden met kosmische energie. Je kunt de meditatie hier gratis beluisteren.

Heb je nog een vraag na het lezen van dit artikel? Laat het hieronder weten! 

Boekentip Inspirerend Leven: Hooggevoeligheid & Mindfulness

De meeste hooggevoelige mensen zijn in aanleg heel intuïtief. Inlevingsvermogen, emotionele intelligentie, creativiteit en spiritueel bewustzijn zijn intuïtieve vaardigheden. Wil jij leren hoe je als hsp kunt aarden? Hoe je je energiebewustzijn kunt verhogen? In het Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness van Carolina Bont ga je o.a. aan de slag met het verhogen van je energiebewustzijn en hoe je je kunt openstellen voor je intuïtie.

Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Leave a Comment