Hooggevoeligheid

HSP: voel je meer thuis op aarde door je te verbinden met kosmische energie

Door Jolanda Hoogkamer
HSP: voel je meer thuis op aarde door je te verbinden met kosmische energie

Veel hooggevoelige personen voelen zich regelmatig eenzaam of alleen. De wereld waarin we leven voelt als een plek waar ze zich niet thuis voelen. Hoe we omgaan met elkaar maar ook het wereldnieuws, hoe we omgaan met de aarde, de natuur en met dieren versterkt het gevoel van “wat doe ik hier”? In dit artikel lees je hoe het verbinden met kosmische energie een gevoel van thuiskomen geeft en jij je minder eenzaam voelt. Ook versterkt het je gevoel met wie jij diep vanbinnen bent, zodat je meer helder krijgt wat je hier op aarde te doen hebt.

Hooggevoeligen verlangen naar meer harmonie, verbinding, intenser contact en zingeving aan het leven.

De dualiteit op aarde nodigt je uit om persoonlijke te groeien

Op aarde is veel dualiteit, macht, geld, geloofsovertuigingen, arm en rijk, natuurrampen en oorlog of strijd domineert het nieuws. Door de negatieve dingen die je ziet in de media en om je heen wordt het verlangen om het anders te willen groter. Je kan hierdoor bijvoorbeeld gestimuleerd worden om anderen te willen helpen. Of de wereld mooier te willen maken en een ideaal na te leven. De dualiteit zorgt dus op een bepaalde manier voor persoonlijke groei.

Jij bent in energie verbonden met de aarde en de kosmos

Alles is energie, jij bent energie. Je lichaam is de meest vaste vorm van energie, dan heb jij je emoties en gedachten die bij dit lichaam en leven horen en je hebt je ziel. Andere benamingen voor je ziel is je essentie, ook wel je spirit, essentie of je wezen genoemd. Je ziel is verbonden met de hoogste trilling: de kosmos, ook wel het universum, heelal, of de bron genoemd. Je lichaam is verbonden met de aarde, de planeet waarop we leven. In energie ben je met beide plekken verbonden. Maar hier op aarde is het soms lastig om de verbinding met de kosmische energie, met de bron te voelen.

Waar komt het gevoel van eenzaamheid vandaan?

Als het lastig is om je ook verbonden te voelen met kosmische energie dan voelen verbindingen op aarde vaker oppervlakkig. Praten over koetjes en kalfjes en een oppervlakkige verbinding met je omgeving versterkt dat gevoel van eenzaamheid. Als je dan ook nog mensen om je heen hebt die niet hooggevoelig zijn, of niet weten hoe ze met hun hooggevoeligheid om moeten gaan en geen tot weinig contact met eigen verlangens hebben dan kun je je echt afgesneden voelen van verbinding.

In energie verbonden met de aarde via je gronding

In energie ben je verbonden met de aarde via je gronding. De verbinding is vaak het sterkst in je voeten waarbij je direct contact hebt met de aarde. Bij je stuitje zit een energetische verbinding die ook wel je grondingskoord wordt genoemd. Via je voeten en via je grondingskoord neem je energie op uit de aarde en kan er energie van jou terugvloeien aan de aarde. Eigenlijk alles wat je niet meer dient kun je teruggeven aan de aarde energie, waar het wordt getransformeerd.

Je energetische verbinding met de kosmos

Vanuit je kruin heb je een energetische verbinding met de kosmos. Hier ben je verbonden met de kosmische energie. Er komt energie binnen en kan er energie terugvloeien aan de kosmos. Kosmische energie heeft een hogere trilling dan aarde energie. Jezelf bewust verbinden met kosmische energie versterkt je intuïtie, je helder weten of voelen en de verbinding met wie je diep vanbinnen bent. Kosmische energie versterkt je bewustzijn. Met kosmische energie maak je contact met de bron en je spirituele energie.

Als jij je vaak eenzaam voelt of je afvraagt wat je hier op aarde doet, dan kan kosmische energie je een gevoel van thuiskomen geven. Je voelt je (weer) verbonden met de bron en ervaart meer zingeving en connectie in je leven. En misschien ervaar je zelfs wel meer wat je missie is en wat je wilt leren in dit leven.

Oefening met kosmische energie

Je kunt jezelf verbinden met kosmische energie door je voor te stellen dat je vanuit je kruin met het diepste punt van de kosmos verbonden bent. En vanuit de kosmos stroomt er kosmische energie je kruin in en die je hele lichaam en energieveld opvult. Het kan zijn dat je tintelingen voelt op je kruin of dat je wat licht voelt in je hoofd. Geef dan ook wat extra aandacht aan je voeten, die verbonden zijn met de aarde.

Speciaal voor mensen die (nog) niet zoveel ervaring hebben met mediteren of werken met energie heb ik een geleide meditatie gemaakt, waarbij je je diep kan verbinden met kosmische energie. Je kunt de meditatie hier gratis beluisteren.

Heb je nog een vraag na het lezen van dit artikel? Laat het hieronder weten!

Nooit meer bang voor angst

Nooit meer bang voor angst

Angst is op hol geslagen gevoeligheid. Sheryl Paul neemt je mee naar de bron van je angsten en laat je compassie met jezelf voelen. In dit diepgaande en tegelijkertijd praktische boek geeft ze oefeningen bij acute angst en oefeningen die je helpen diepere lagen van angst te ontcijferen en te helen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over hooggevoelig zijn:

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Natascha 18 mei 2023 - 13:39
  Reply

  Heel mooi! Door diepere mediaties die o.a gericht zijn op hart coherentie en verbinding met jezelf en goed voelen wat je nodig hebt. Kwam heel duidelijk bij mij binnen dat ik de verbinding met ja de kosmos/buiten onze eigen aarde ontzettend mis en ik het diep van binnen moeilijk en eenzaam heb hier op aarde… dat inzicht en die overgave aan dat gevoel was zo helend! Nu weet ik dat ik dus behoefte heb aan die verbinding en dat ik eigenlijk helemaal niet “alleen” ben, ik hoef mijzelf alleen maar af te stemmen:) en inderdaad accepteren en inzien dat ik dit “aardse” leven aan ga op te groeien en dat het helemaal niet zo moeilijk en vervelend is.

  1. Jolanda Hoogkamer 20 mei 2023 - 07:18
   Reply

   Wat een mooi inzicht Natascha! Dankjewel voor het delen 🙏🙏

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?