Bewustzijn

Waarom het goed is om af en toe níét aan jezelf te werken

Door Grietje Voeten
Waarom het goed is om af en toe níét aan jezelf te werken

Oude patronen opsporen, analyseren en eraan werken: veel bewuste mensen zijn er maar druk mee. Aan jezelf werken is een goede gewoonte, toch ontmoet Holistisch coach Grietje Voeten veel mensen die hierin vastzitten: “Als je eenmaal de euforie hebt ervaren van het inzicht van een oud patroon, dan kan het zomaar zijn dat je daarna iedere kwaal of situatie wilt gaan ‘oplossen’.” In dit artikel deelt ze hoe je op een relaxte manier aan jezelf kunt werken.

Mensen die overmatig spiegelen, gebruiken hun persoonlijke ontwikkelingspad gek genoeg om vast te houden aan het niet goed genoeg zijn.

Steeds maar aan jezelf werken

Moe, moe, moe, steeds meer en meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm bewust zijn van hun gedrag. Ze staan open om van zichzelf te leren. Waarom blijft die aanhoudende moeheid dan toch zo’n uitdaging?

Steeds meer en meer wordt het spiegelen van je lichaam, je relaties en het leven in zijn geheel als normaal aangenomen. En gelukkig maar, want het leven biedt je daarmee steeds weer een nieuwe visie op jouw keuzes. Het spiegelen kan je heel veel inzicht geven in je onbewuste patronen en gevoelens. Maar wat nu als je de hele tijd alles blijft spiegelen en analyseren? En wat als je jezelf iedere keer weer stress aanjaagt van het alsmaar weer blijven onderzoeken van problemen of klachten waar je maar niet verder mee lijkt te komen?

Dat veroorzaakt een verschuiving van het echte leven, naar een constante aanwezigheid in je hoofd en je denken. Daarnaast geef je onbewust aan dat er altijd iets te verbeteren valt aan jezelf.

Mensen die overmatig spiegelen, gebruiken hun persoonlijke ontwikkelingspad gek genoeg om vast te houden aan het niet goed genoeg zijn…

Overmatig analyseren

Ik ontmoet steeds meer en meer zelfbewuste succesvolle vrouwen die zichzelf volledig kwijt kunnen raken in het analyseren en bestuderen van hun gedachten, relaties en fysieke klachten.

Als je eenmaal de euforie hebt ervaren van het inzicht van een oud patroon, dan kan het zomaar zijn dat je daarna iedere kwaal of situatie wilt gaan ‘oplossen’.

Bewustwording en het spiegelen van je situatie kan dan een enorme aanwinst zijn. Maar het overmatig analyseren van je ‘probleem’ maakt juist, dat jouw hoofd volledig in beslag genomen wordt door dat probleem.  Daarbij sturen je hersenen een signaal naar je hormoonklieren om het bijbehorende gevoel aan te maken. En voilà… Jouw hele ‘systeem’ is bezig een probleem op te lossen, maar ook het te doorleven en te ervaren. En aangezien je datgene voedt waar je met je aandacht naartoe gaat, bevorder je juist datgene waar je eigenlijk niet blij mee was.

Herleven van het verleden

Het bijzondere van ons leven is, dat we ieder moment de kans krijgen om onszelf op een nieuwe manier te ervaren. Ieder moment kunnen we zelf bepalen hoe we onszelf willen uitdrukken en welke mogelijkheden we willen ontdekken. Maar dan mag je je daar wel op richten. Doe je dat niet, dan vult je hoofd zich weer op met het analyseren of spiegelen van ervaringen die zich al af hebben gespeeld.

Het is één ding om je bewust te worden, maar het is een tweede om je daar het grootste gedeelte van de dag door te laten leiden. En dat gebeurt nu wel vaak, bij zelfbewuste mensen. Ze hebben de neiging om hun gedrag, acties en gevoel door de dag heen steeds te beoordelen. Wat je daarmee eigenlijk zegt tegen jezelf is: dit is goed en dit is niet goed. Maar daarnaast ben je steeds een ervaring uit het verleden aan het herbeleven. Want je vult je hoofd op met een ervaring die al geweest is.

De logica van het spiegelende leven

Het leven zelf heeft een fantastische logica. Iedere molecuul in ons bestaan is in principe blanco en zit te ‘wachten’ op aansturing. En wachten staat tussen aanhalingstekens, omdat het leven zelf steeds weer dienstbaar aan ons is, vanuit plezier. Ieder atoom in ons hele bestaan staat eigenlijk te springen om tot uiting te mogen komen. De vibratie, of trilling, die zo’n atoom bij zich draagt is vergelijkbaar aan de vibratie van het Universum zelf, iedere atoom in ons bestaan draagt dezelfde mogelijkheden als het leven zelf.

Kun je je voorstellen hoe je het leven aanstuurt als je blijft hangen in het analyseren van je problemen en beperkende patronen? Precies! Je creëert meer van hetzelfde. Je stuurt de moleculen van je lijf en je omgeving aan met precies datgene wat je probeert om te zetten. En dat is uiteraard niet verkeerd, maar het geeft je wel de ervaring van de beperking. Constant beperking ervaren kan heel vermoeiend voelen. Terwijl je tegelijkertijd het leven op heel veel andere manieren aan had kunnen spreken.

Vertrouwensband met het leven

Maar hoe kun je je dan bewust worden van je valkuilen? Dat kan zelfs nog makkelijker en simpeler als dat je ooit had kunnen bedenken. Dat doe je namelijk door een vertrouwensband met het leven zelf aan te gaan. Alles waar jij aanspraak op ‘durft’ te maken, is je gegeven. Als je beseft dat al die atomen staan te popelen om jouw creaties tot uiting te brengen, durf jij dan daarmee samen te werken? Durf jij degene te zijn, die het leven heel direct aan durft te spreken op de mogelijkheden die het in zich draagt? En niet alleen de mogelijkheden, maar ook de ogenschijnlijke oplossingen?

Laat inzichten tot je komen

Want als je graag inzicht wilt krijgen in jouw beperkende patronen of creaties, dan kun je het leven analyseren. Maar als dat je in het moment nog geen inzicht biedt, dan kun je ook aanspraak maken op jouw vertrouwensband met het leven. Wees bereid om het inzicht te gaan zien en tot je te laten komen. Op die manier kan het leven jouw inzicht namelijk op verschillende manieren naar je toe laten komen.

Als je je mind de hele tijd gevuld hebt met allerlei gedachten en analyses, dan is er weinig ruimte om te zien dat het leven je wellicht al het inzicht aan heeft proberen te reiken op een andere manier. Het kan gaan om een tekst die je leest, een persoon die jou raakt, of wellicht een inzicht dat ineens binnenkomt.

Het leven zelf heeft een ontelbare hoeveelheid mogelijkheden om jou te kunnen bereiken. Om bereikt te kunnen worden, zul je jezelf open mogen stellen naar het leven zelf. Je hoofd mag je opgeruimd en ruimtelijk houden, zodat je ontvankelijk bent voor het inzicht dat je aangevraagd hebt. En in de tussentijd kun je natuurlijk alweer bezig zijn met het aanspraak maken op een nieuwe ervaring. Want als je vorige ervaring niet prettig voelde, dan heb je nog niet volledig gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die tot je beschikking staan.

Open je voor de ondersteuning van het leven

Open je voor de ondersteuning van het leven zelf. Wil je inzicht? Geef dan door middel van een intentie aan, dat je bereid bent om dat inzicht naar je toe te laten komen. En ga in de tussentijd door met genieten, met plezier maken. Ontdek als een enthousiast kind welke rollenspellen, welke creaties en welke mogelijkheden het leven je allemaal te bieden heeft. Maak de wereld nog mooier en inspiratievoller door aanspraak te maken op jouw hartwensen en jouw ideale wereld. Gun jezelf de ervaring om samen te werken met het leven en vooral te spelen met het leven! (zie het gelijknamige boek dat hierover geschreven is)

Jij bent de creator van jouw wereld en er valt niets op te lossen! Alleen maar te leren dat je op een nieuwe manier aanspraak mag maken op het leven zelf.

Wedden dat je ontdekt dat je moeheid vervangen wordt, door energie, enthousiasme en vitaliteit?

De kracht van het NU

De kracht van het NU

Hoe kun je in het nu leven om de inzichten naar je toe te laten stromen? Door letterlijk in het nu te leven! 'De kracht van het nu' is dé gids om meer in het nu te leren leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Grietje Voeten
Grietje Voeten

Voor alle bewuste powervrouwen die graag een diepere verbinding met hun ziel en hun potentie willen normaliseren! Ben je toe aan meer vrijheid, gemak en plezier in je leven? Zet jouw ziel dan in als coach om jouw persoonlijke formule voor zielsgeluk te ontdekken! Kijk op www.grietjevoeten.nl voor alle inspiratie & ondersteuning hierbij! Liefs, Grietje Jouw quantum soulcoach

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?