Bewustzijn

Waarom je beter kunt stoppen met werken aan jezelf…

Door Grietje Voeten
Waarom je beter kunt stoppen met werken aan jezelf…

Stop nu meteen met werken aan jezelf! Het klinkt misschien vreemd, maar na het lezen van dit artikel begrijp je het helemaal. Holistisch coach Grietje Voeten stimuleert jou om je te focussen op wat jij juist waardeert in jezelf. “Als jij je richt op iets wat je blij maakt, dan geeft het leven jou direct meer van hetzelfde gevoel, dezelfde vibratie.”

Je bent al heel en perfect – je hoeft alleen je eigen beperkende gedachten niet zo hardnekkig te geloven en te volgen.

Kritisch kijken naar jezelf

Wat een bijzondere kop hè voor een artikel dat aan de bewuste mens gericht is. Laat me je meenemen in de logica van niet meer aan jezelf moeten werken. Want het leven kan zo ontzettend leuk, gemakkelijk en bevredigend voelen als jij je eigen volmaaktheid kunt zien.

Volmaaktheid? Wat zeg je nu toch! Dat klinkt misschien best ver van hoe je nu naar jezelf kijkt. Maar zeg nou zelf, hoe is het om jezelf steeds met een kritische blik te bekijken? Voelt dat fijn, prettig en bevredigend? Volgens mij niet. Daarom gaan we er verandering in aanbrengen. Want juist als je houdt van bewuste keuzes, mag je ook heel bewuste keuzes maken als het gaat om zelfliefde.

Het baanbrekende onderzoek van Emoto

Je kent misschien de onderzoeken van Dr. Masuro Emoto. Deze wetenschapper toonde aan dat de molecuulstructuur van water verandert als we ertegen praten. En het ging nog verder dan dat! Hij liet via prachtige foto’s zien dat de structuur van water zich aanpast aan onze gedachten, aan geschreven woorden en aan de uitstraling van bepaalde locaties. Kortom: de basis van water past zich aan onze intenties aan.

Dit is niet met het fysieke oog zichtbaar, maar wel met een microscoop. Dit betekent het volgende voor ons dagelijks leven: de manier waarop jij tegen jezelf, je lichaam en je omgeving praat, hoe je erover denkt en wat je uitstraalt, beïnvloedt waterstructuren. Als je weet dat jouw lichaam voor minimaal 70 procent uit water bestaat, besef je dan dat het steeds op jouw gedachten en innerlijke gesprekken met jezelf reageert?

Jezelf voortdurend verbeteren

Misschien wist je dit allang, maar in hoeverre pas je deze kennis ook werkelijk toe in je leven? Ik kom veel bewuste medemensen tegen die zo enorm gefixeerd zijn op ‘beter worden’. Op moeten groeien en je moeten ontwikkelen tot een super bewust mens. Begrijp me niet verkeerd: ik houd van bewustzijnsontwikkeling. Maar wat ik graag onder de aandacht breng, is de wijze waaróp je die groei bereikt. Dat kan ook op speelse en lichte manieren!

Veel bewuste mensen zijn gericht op het ontdekken waar ze nog iets ‘fout’ doen, zodat het verbeterd kan worden. Dat kan je in het begin veel groei opleveren, omdat je steeds jezelf en je gedrag aanpast en ‘verbetert’. Maar stel je eens voor dat je dit blijft doen, dat je bezig blijft met verbeteren, aanpassen… Kun jij je voorstellen waar je de automatisering van je brein op instelt? Het raakt gewend aan het zoeken naar ‘fouten’, naar de plekken waar je nog niet goed genoeg zou zijn, naar de plekken in je relaties en situaties waarin het nog niet goed genoeg voelt. Je brein staat na een tijdje ingesteld op: wat kan er nog verbeteren, wat is er nog niet goed genoeg aan mij of mijn leven?

De wet van aantrekkingskracht

Dáár komt de wet van aantrekkingskracht om de hoek kijken: gelijksoortige energie trekt elkaar aan. Besef jij dat je met een ‘verbeter’-instelling juist bevestiging aantrekt op die gebieden waar jij je niet goed genoeg over voelt? Want het leven sluit altijd aan bij jouw trilling, jouw vibrationele uitstraling. Oftewel: het leven geeft je meer van dát wat je al uitstraalt.

Het is dus eigenlijk best logisch dat jij je richt op jouw perfectie, op jouw volmaaktheid, op alle gebieden waar je trots op jezelf bent. Ook al kun je op dit moment maar één ding opnoemen waar je heel trots op bent, dan nog verschuif je daarmee je aandacht naar een positieve vibratie. En vanuit die vibratie ga je steeds meer aspecten van jezelf zien die je bewondert.

Wat waardeer jij in jezelf?

We leven nu eenmaal in een vibrationele wereld, waar alles draait om het leren ontvangen van liefde, overvloed en mogelijkheden. Maar leven in welzijn is bijna gek, terwijl hard werken, jezelf weggeven aan anderen en het leed van de wereld op je schouders nemen, bewonderenswaardig genoemd wordt. Persoonlijk sta ik voor een bewuste wereld waarin het logisch wordt dat mensen gericht raken op welzijn.

Want als jij je richt op iets wat je blij maakt, dan geeft het leven je direct meer van hetzelfde gevoel, dezelfde vibratie. Dus als jij je focust op datgene van jezelf waar je trots op bent, waar je dankbaar voor bent en wat je waardeert in jezelf, dan verandert jouw uitstraling. En als jouw uitstraling verandert, verander je ook jouw directe communicatie met het leven zelf! En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Jij mag directer communiceren met het leven zelf.

Kies de makkelijke weg!

Wil je graag groeien en jezelf ontwikkelen? Dat mag. Maar stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat is het doel van je groeien?
  • Welk gevoel streef je na?
  • Hoe voel jij je als je je optimaal ontwikkeld hebt?

Precies dát gevoel is jouw directe communicatie met het leven. Je mag natuurlijk blijven groeien door steeds je pijnpunten en worstelingen in het leven op te zoeken. Maar je mag óók de gemakkelijke weg kiezen. Het leven heeft geen oordeel over hoe jij je ervaringen opzoekt. Je mag kiezen welke weg je het meest bevredigend vindt.

Durf je uit te proberen hoe gemakkelijk, leuk en bevredigend je groeiproces verloopt als jij je uitsluitend focust op alle mooie kanten van jezelf? Op wat jij aan jezelf bewondert, mooi vindt, en waar je dat heerlijke verruimende gevoel aan overhoudt? Want dat gevoel gaat jou méér van hetzelfde geven. En alle andere plekken waar je misschien nog beperkende patronen en gedachten vasthoudt, gaan vanzelf mee vibreren met jouw nieuwe aansturing.

Groeien en gelukkig zijn

Ik zie onze wereld als een plek waar we ingesteld kunnen en mogen zijn op welzijn. Want een gelukkig mens is een voedingsbron voor zijn omgeving. Als jij leert om goed voor jezelf te zorgen, sta jij je natuurlijke groei niet meer in de weg. Overal waar je zou moeten werken aan jezelf, sta jij je natuurlijke evolutie eigenlijk in de weg. Groeien is het meest natuurlijke dat er is, het gebeurt toch wel. Kijk maar naar de natuur. Heb je weleens een plant gezien die zich druk maakt over zijn groeitempo?

Je bent al heel en perfect – je hoeft alleen je eigen beperkende gedachten niet zo hardnekkig te geloven en te volgen. Sta jezelf toe om steeds te kiezen: waar word ik blij van? Wat brengt me op dit moment in verbinding met mijn natuurlijke gevoel van verruiming?

Een shift in je leven

Na een tijdje ken je dat verruimende gevoel zo goed dat je omstandigheden niet meer bepalend zijn voor je geluk. Je hebt geleerd om je geluksgevoel te internaliseren; het is een natuurlijke staat van zijn geworden. En raad eens wat het leven je dan eindelijk kan aanbieden: een pure samenwerking vanuit verruiming en levensgeluk! Probeer het eens uit: ontdek wie je bent als jij je aandacht steeds weer richt op datgene waar je blij van wordt. Je zult versteld staan van de shift die je de komende tijd maakt.

Geniet van je ontdekkingsreis!

Je kunt je leven helen

Je kunt je leven helen

In Je kunt je leven helen laat Louise Hay zien wat de kracht is van jouw gedachten en gevoelens over jezelf. Zelfliefde begint met jezelf vriendelijk aankijken in de spiegel en Louise Hay helpt je daar liefdevol bij. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Grietje Voeten
Grietje Voeten

Voor alle bewuste powervrouwen die graag een diepere verbinding met hun ziel en hun potentie willen normaliseren! Ben je toe aan meer vrijheid, gemak en plezier in je leven? Zet jouw ziel dan in als coach om jouw persoonlijke formule voor zielsgeluk te ontdekken! Kijk op www.grietjevoeten.nl voor alle inspiratie & ondersteuning hierbij! Liefs, Grietje Jouw quantum soulcoach

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?