Persoonlijke verhalen

Hoe zou het zijn om te ervaren dat het Universum voor je werkt? 5 sleutels die bijdragen aan jouw droomleven

Door Michèle Lippus
Hoe zou het zijn om te ervaren dat het Universum voor je werkt? 5 sleutels die bijdragen aan jouw droomleven

Hoe zou het zijn om te ervaren dat het Universum voor je werkt? Beeld je in: financiële vrijheid, een droombaan , een riante villa of de grote liefde van je leven. Alles wat je maar wilt, kan je in je leven creëren!

Vaak hebben we het idee dat het leven een harde strijd moet zijn. Te moeten vechten, opofferen en zware inspanningen te doen alvorens we de vruchten kunnen plukken van wat we gezaaid hebben. Dit is althans het beeld dat de grote meerderheid als overtuiging heeft. En wat als het veel eenvoudiger kan? Wat als we alles gewoon kunnen laten gebeuren?

Als je weet hoe je je kan afstemmen op het Universum, kan je de Wet van Aantrekking eindeloos voor je laten werken.

Go with the flow

Toen ik in Spanje woonde, probeerde ik te leven naar deze waarden: pluk de dag en go with the flow. Toch begreep ik maar half waar deze krachtige zinnen echt voor staan. Tevergeefs trachtte ik de waarde van deze woorden te vatten. Sinds ik me ging verdiepen in de Wet van Aantrekkingskracht en Mindfulness, werd alles helder.

5 sleutels die bijdragen tot jouw creatieproces

Wat is er nu eigenlijk nodig om te kunnen afstemmen op het Universum? Wetende dat het Universum terugspiegelt wat ik uitstraal, geef ik anderen al lang niet meer de schuld van wat er in mijn leven gebeurt. Dit is alvast een goed begin, maar er komt nog meer bij kijken. Met deze 5 waardevolle sleutels open je de deur naar oneindige creatie!

1. Heb vertrouwen

Heel wat nieuwkomers in de toepassing van de Wet van Aantrekking willen eerst zien, dan geloven. Ook ik heb dit ervaren. Toch is het Universum ons bijzonder genegen en wil het maar al te graag dat we meesters worden in het creëren van ons droomleven. Alles begint bij dit: heb vertrouwen!

The Universe is always listening and it always says YES – Gabrielle Bernstein

Als je de trilling van gebrek aan vertrouwen aanhoudt, loop je jezelf voor de voeten. Heb gewoon vertrouwen, je hebt er echt niets bij te verliezen. Deze oefening kan je mogelijk wel overtuigen!

Test gerust het Universum en vraag om jou iets te laten zien. Ga voor iets waarbij je helemaal geen weerstand ervaart. Je kan bijvoorbeeld opteren om vlinders te zien, gele auto’s of zelfs getallen. Kies iets waar je geen verwachtingen bij hebt, iets dat – of je het nu ziet of niet – helemaal niets voor je uitmaakt. Laat daarna de gedachte los, vertrouw en kijk wat er in de komende periode allemaal op je pad komt. Je kan dan wel denken dat het puur toeval is, maar geloof mij: toeval bestaat niet!

2. Focus op wat je wenst

Je huidige realiteit is het bewijs van wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Echter, door te blijven hameren op wat is, blijf je deze energie ondersteunen.

Stel: je wilt een nieuwe baan die je meer voldoening geeft, dicht bij huis en met een aantrekkelijk salaris. Je bent al even op zoek maar je vindt niets dat echt een match is met wat je wenst. Wat kan je dan doen? Visualiseer je nieuwe werkomgeving, voel hoe fijn het is om aan de slag te gaan met nieuwe projecten, hoe het is om gewaardeerd te worden door je teamleader en collega’s, hoe je je eerste mooie loon op je rekening krijgt en hoe blij je je daarbij voelt. Stuk voor stuk zijn dit beelden, emoties en gedachten die positief bijdragen tot het vinden van een droombaan.

Door deze fijne trilling te voeden, laat je alles makkelijker tot je toe. Voor je het weet, zie je plots een advertentie waarbij je weet: dit is het! Als je dan met dat gevoel van vreugde ingaat op de advertentie, zal alvast jouw fijne vibratie overkomen tot bij deze potentiele nieuwe werkgever.

3. Jij bent het waard

Vind je het lastig om geschenken of complimenten te aanvaarden? In heel wat gevallen voelt het heel onwennig om mooie dingen te horen of te krijgen. In plaats van het compliment te aanvaarden, zoek je al excuses om het van je af te wenden. Denk maar aan iemand die je zegt: hé wat heb je iets moois aan. Waarop jij dan snel zegt: oh dit, dat heb ik al lang hoor.

Dit is wat het Universum van je hoort: Hé Universum, dit is prachtig, maar … Je nederigheid siert je, maar dit is tegelijk een trilling die je net weghoudt van wat je stiekem zo graag wil. Geloof dat je het waard bent. Jij – en niemand anders – houdt je zelf tegen om prachtige dingen in je leven toe te laten.

You’ve been criticizing yourself for years and it hasn’t worked. Try approving of yourself and see what happens – Louise Hay

Bij de Wet van Aantrekking, net zoals bij zelfzorg, komt het hier op neer: jezelf waardig genoeg te voelen en jezelf toestemming te geven om fijne en mooie dingen in je leven te krijgen. Gun jezelf al dat moois!

4. Hou je trilling zuiver

Geduld is een schone zaak. Net zoals een zaadje tijd nodig heeft om te kunnen kiemen, te groeien en dan vruchten af te werpen, is het belangrijk dat je het Universum het nodige werk laat uitvoeren. In tijden waarin alles snel gaat, vergeten we hoe het is om geduldig te zijn.

Stel, je stuurt een mail en na enkele dagen heb je nog steeds geen antwoord gekregen. Mogelijk denk je: misschien heeft de andere partij mijn mail niet ontvangen. Ik stuur het nog even door, een gentle reminder als het ware. Enkele dagen later…nog steeds niets… Je beslist dan maar te bellen om te horen of men jouw mail wel goed heeft ontvangen. Dit kan een reactie zijn vanuit bezorgdheid, maar ook vanuit ongeduld.

Indien je je wens niet snel in vervulling ziet gaan, is het mogelijk dat je denkt: misschien hebben ze hierboven mijn wens niet goed gehoord. Toch maar eens even herhalen… Dit is wat het Universum dan hoort: twijfel en/of ongeduld. Hou je trilling zo zuiver mogelijk. Merk je dat er wat ruis op jouw vibratie zit, verleg dan je gedachte en focus op fijne dingen.

5. Be Easy About It

Ik hou deze laatste bewust in het Engels, omdat het anders de kracht en trilling verliest in de vertaling. Dit is wat Abraham telkens opnieuw meegeeft. We proberen te hard, denkend dat we zoveel moeten doen alvorens we iets in ons leven kunnen creëren. We houden krampachtig vast aan dat wat we zo graag willen bereiken. Echter, als we het kunnen loslaten en we het Universum tijd geven om de ideale omstandigheden naar ons toe te laten komen, dan kan het allemaal zo vlot gaan.

Zo creëerde ik mijn eerste droombaan!

In mijn jongere jaren droomde ik ervan om monumentengids te worden. Om me goed voor te bereiden, haalde ik boeken uit de bibliotheek om de geschiedenis en cultuur van Indonesië te bestuderen. Ik zag me al gidsend rond de tempels van Borobudur. In die tijd was er nog geen internet, maar dat hield me niet tegen om mijn droom waar te maken. In minder dan een half jaar was ik gepakt en trok ik voor 6 maanden naar Spanje (en bleef 11 jaar). Niet mijn eerste keuze, maar het bleek de juiste keuze te zijn.

Tijdens deze periode mocht ik groepen begeleiden op excursie naar het Alhambra in Granada, de Mezquita van Cordoba of de kathedraal van Sevilla. Exact 6 maanden na mijn aankomst en na enkele onwaarschijnlijke wendingen, mocht ik zelf mijn groepen begeleiden in deze monumenten.

Ik kende niets van de Wet van Aantrekking, maar mijn passie, mijn intentie en mijn trilling waren allen afgestemd op dat ene ding: monumentengids worden. Ik kon amper Spaans en had geen erkend diploma. Toch mocht ik in al deze monumenten gidsen. Het hoe en het wat, dat lag niet in mijn handen, maar het Universum heeft het allemaal wel prachtig bij elkaar laten komen. Maar boven al, ik heb me nooit zorgen gemaakt. Diep van binnen wist ik: dit komt allemaal in orde.

Wil jij werken met het Universum?

the secretPlato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ontvangen en toegepast in hun leven.

Ga aan de slag en bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com.

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Michèle Lippus
Michèle Lippus

Self-care expert, stress & burn-out coach en loopbaanbegeleider ✨ Jong van hart ✨ Ik ben dol op koffie ☕ en mijn 2 petekinderen (mijn oogappels). Host van de podcast "Rumbo norte". Te beluisteren via iTunes, Spotify en Google Podcasts. Favoriete affirmatie: I owe myself the love that I so freely give to other people.

Reactie
  1. Ilona van de Weijdeven 14 juli 2020 - 18:19
    Reply

    een tijd geleden las ik dat jullie naar Spanje wilden verhuizen en dat jullie contact zochten met anderen met dezelfde wens! nu kan ik dat niet meer vinden...

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?