Bewustzijn

Dromen dat je zwanger bent: wat betekent dit?

Door Gastauteur
Dromen dat je zwanger bent: wat betekent dit?

Droom je dat je zwanger bent of dat je een baby krijgt? Volgens droomexpert Robert Moss hoeft dat niet te betekenen dat je in verwachting bent van een kind. In zijn boek Groots dromen legt hij uit dat je in je dromen de geheime wensen van je ziel kunt ontdekken. Dromen over zwangerschap en baby’s hebben namelijk te maken met verwachting: van een droom die uit wil komen. In dit artikel geeft hij een aantal voorbeelden van wat jouw droom kan betekenen.

Als je in je dromen een baby krijgt

Ik wieg een pasgeboren baby in mijn armen. Ze is mooi en haar adem is zó zoet. Ik leg de baby voorzichtig op een lamswollen vacht die ik als een holletje tussen boeken op een hoge plank heb gelegd en zet alles zo neer dat ze niet van de plank kan rollen.

Dit was mijn droom tijdens een middagdutje. Ik werd blij, vertederd en verwonderd wakker. In de dagelijkse werkelijkheid is het hoogst onwaarschijnlijk dat ik nog een kind zou krijgen. Daarnaast is het even onwaarschijnlijk dat ik dit een passende manier zou vinden om op het kind van een ander te passen. Toen ik na mijn middagdutje naar mijn kantoor ging, zag ik dat de contracten waren gekomen voor een boek dat ik die lente wilde uitgeven. Dit boek zou mijn volgende literaire baby worden en de aankondiging van de geboorte kwam tot me in de droom.

Letterlijk of symbolisch dromen over baby’s

Dromen over baby’s kunnen, net als dromen over ieder ander onderwerp, letterlijk of symbolisch zijn. Aanstaande moeders dromen over baby’s voordat ze weten dat ze in verwachting zijn. Tijdens de zwangerschap kunnen babydromen voor zowel moeder als kind een oefening voor de werkelijke geboorte zijn. Ze kunnen ook onderdeel zijn van een ‘kennismakingsproces’, waarin een nieuwe persoonlijkheid zichzelf introduceert en het gezin waarin het terechtkomt polst.

Het is voor zwangere vrouwen niet ongewoon om te dromen dat ze van een dier bevallen. Inheemse volkeren beseffen dat deze dromen kennis bevatten over het karakter van de indalende ziel en dat ze ook iets vertellen over zijn geestelijke verbindingen. Een televisiepresentator uit St. Louis vertelde me in haar show dat ze tijdens haar zwangerschap droomde dat ze was bevallen van een hagedis. ‘Hij gleed gewoon naar buiten.’ Hoewel de droom enigszins verontrustend was, was het ook een gunstige droom. De bevalling verliep snel en soepel. We spraken ook over de eigenschappen van de hagedis, die het nieuwe kind mogelijk ook zou kunnen bezitten, waaronder het vermogen om iets te laten aangroeien.

Uitnodiging voor geestelijk ouderschap

Babydromen kunnen ook aankondigingen zijn van de geboorte van een ander familielid; een vooruitblik op een aankomend kleinkind bijvoorbeeld. Een droom die een letterlijke geboorte aankondigt kan ook een uitnodiging zijn voor geestelijk ouderschap. De oorspronkelijke bewoners in mijn geboorteland Australië zeggen dat iedere ziel op zijn weg naar geboorte een geestelijke ouder nodig heeft om hem veilig naar zijn thuis in de wereld te leiden. De geestelijke ouder – een peetouder in de diepere betekenis van het woord – kan maar hoeft niet per se een van de biologische ouders te zijn. De verbinding tussen de indalende ziel en de geestelijke ouder wordt in dromen gelegd.

Wat zal ik creëren?

Net als in mijn droom over de baby op de boekenplank gaan babydromen vaak niet letterlijk over een baby. Als je droomt dat je een baby krijgt, en het is hoogst onwaarschijnlijk of zelfs onmogelijk dat dit fysiek zal gebeuren, dan kun je je afvragen: Op welk nieuw ding bereid ik me voor om het in mijn leven toe te laten? Wat zal ik creëren? De creatieve daad is altijd een geboorteproces waarbij er iets nieuws in de wereld komt.

Dromen dat je zwanger bent

Een moeder droomde dat ze zwanger was en een enorme buik had. Na voorzichtig bevoelen bleek dat ze zwanger was van een tweeling, maar er was iets heel vreemds aan hun lichamen. Ze was niet heel blij met een tweeling op dit moment in haar leven. Toen we de droom bespraken, vroeg ik haar om te vertellen wat er zo vreemd was aan de vormen die ze in de opgezwollen buik van haar gedroomde zelf voelde. ‘Het was alsof ze harde, scherpe kanten hadden,’ zei ze.

Ik vroeg: ‘Hard en scherp zoals wat?’

Waarop ze antwoordde: ‘Zoals boeken!’ Ze kwam tot de conclusie dat ze zwanger was van twee boeken die ze hoopte te schrijven. Enkele jaren na de droom was haar eerste boek klaar en werkte ze aan het tweede.

Aankondiging van een nog kwetsbaar nieuw levensavontuur

Babydromen kunnen meer dan alleen de aankondiging van een geboorte zijn. Ze kunnen ook gaan over het koesteren en verzorgen van een nog kwetsbaar nieuw levensavontuur dat zich aandient. Een vrouw die aan een nieuwe carrière begon, droomde dat ze beviel van een heel kleine en tere baby. Ze kon de baby maar moeilijk vastpakken, omdat hij haar steeds ontglipte. Ze had de grootste moeite om het kindje op een veilige manier vast te houden of om het op te vangen als het viel. De droom leek vrij precies weer te geven met welke uitdagingen ze te maken had terwijl ze haar nieuwe carrière in de wereld wilde zetten.

Een andere dromer was totaal geschokt toen ze een pasgeboren baby liet vallen omdat ze een enorme doos met volgens haar allerlei werkgerelateerde zaken droeg. Toen ze de droom nader onderzocht besefte ze dat ze haar baan moest opzeggen, omdat deze een creatief project dat ze wilde voltooien in de weg stond: het is beter om die ballast te laten vallen dan de baby.

Nieuw leven in geestelijke zin: herboren worden

De aankondiging van een geboorte in een droom kan ook gaan over het begin van een nieuw leven in geestelijke zin. Ik was diep geraakt toen een vriendin onlangs een droom aan mij vertelde waarin ze een geboortekaartje kreeg van een overleden familielid, waarop stond dat hij aan Gene Zijde was wedergeboren.

Laten we niet vergeten dat Gabriël behalve de aartsengel van de annunciatie die de meest gevierde van alle geboorteaankondigingen brengt ook de engel is van dromen en de beschermheilige van reizen op astraal niveau.

Groots dromen

Groots dromen

Ben jij benieuwd naar wat jouw dromen betekenen en welke geheime wensen van je ziel je hebt? Bestel dan jouw exemplaar van Groots dromen van Robert Moss. Je leert je diepste dromen kennen én manifesteren in de wereld.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees en leer meer over dromen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?