Astrologie

Waterman-energie van februari: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

Door Kate Rose
Waterman-energie van februari: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

De intense Waterman-energie van februari moedigt je aan om liefde en vrijheid na te streven, ongeacht de gevolgen of eventuele obstakels, schrijft de bekende astroloog Kate Rose. ‘Laat je door geen enkele regel weerhouden om je hart te volgen.’

“Volg je hart, want dat weet het altijd.” – S. Parrilla 

Je hart volgen

Je hart volgen voelt soms aan alsof je je verstand verliest. Maar op die momenten betekent het niet dat je domme of overhaaste beslissingen neemt, je moet hooguit van richting veranderen en begint een nieuwe realiteit te ervaren.

Door je hart in de richting van liefde te volgen ben je in staat om in je ware zelf te stappen en het leven te gaan leiden dat altijd voor je bestemd is geweest.

Het begin van februari hint al naar wat komen gaat als Mercurius op de vijfde naar Waterman opschuift en zich bij de zon en Pluto voegt die al in dit luchtteken staan.

Liefde van je leven

Waterman is een interessant sterrenbeeld, vooral als het om liefde gaat. Waterman geeft de voorkeur aan het ongelooflijke en voelt zich aangetrokken tot het unieke.

Hoewel het vaak wordt gecategoriseerd als afstandelijk of zelfs koud, waardoor relaties eronder lijden, is de ware betekenis van dit sterrenbeeld in werkelijkheid juist het tegenovergestelde.

Wat anderen vaak als koud of afstandelijk zien, verlangt de Waterman naar de liefde van zijn leven, in plaats van genoegen te nemen met een warm lichaam naast je aan het eind van de avond.

Pluto in Waterman intensiveert deze energie, omdat Pluto, de feniks van de kosmos, je aanmoedigt om je beperkingen te overstijgen en je te wikkelen in het onmiskenbare gevoel van de waarheid.

Stellium

Mid-februari pieken deze Waterman-thema’s, wanneer er een stellium in dit sterrenbeeld plaatsvindt. Een stellium is wanneer vijf of meer planeten samenkomen in één teken. De energieën smelten samen en er ontstaat een sterke focus van verlangen in je.

De zon, Pluto, Mercurius, Mars en Venus zijn allemaal op zoek naar waarheid, uniciteit, vrijheid en een liefde die door een plannetje van het universum realiteit wordt. Het is de richting die en het pad dat je eigen goddelijke hart gaat.

Vertrouwen en hoop

Op zondag 18 februari begint het Vissen-seizoen. Dat teken doordrenkt het Waterman-verlangen naar vrijheid en individualiteit met romantiek en mystiek. Je laat je in de tweede helft van februari nog steeds leiden door je hart, maar je zult ook meer vertrouwen en hoop hebben in de beslissingen die je neemt.

Er is niet alleen een onblusbaar verlangen om de zoektocht van je hart te vervullen, maar ook het gevoel dat liefde zinvoller en meer voorbestemd lijkt. Dit bevestigt alleen maar dat sommige van de meest verbazingwekkende reizen in het leven die zijn wanneer je hart je leidt.

5 sterrenbeelden waarvan de relaties verbeteren

1. Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Verwacht het onverwachte, maar ook de noodzaak om een gok te wagen op de liefde die je roept. De maand begint met drie planeten in Waterman, heerser over jouw romantische sector. Met de zon, Pluto en Mercurius in Waterman zul je begrijpen wat je echt wilt van de liefde en wie je het liefst wilt. Dit daagt jouw beeld van de ideale partner uit, maar je zult aangenaam verrast zijn als deze relatie een heel ander idee ontsluit van hoe het leven eruit kan zien.

Waterman-energie heerst voor jou over alle zaken van het hart, dus als je al een relatie hebt, is dit een tijd om je meer te concentreren op wat jullie opbouwen. Met Pluto nog maar net in Waterman ontdek je geleidelijk een pad van transformatie, maar als de kosmische geliefden, Mars en Venus, verschuiven naar dit luchtteken, rond 18 februari, kun je onverwacht vuurwerk verwachten.

Misschien heb je een romantische interesse of een partner afgeschreven als iemand die niet echt aan al je behoeften kan voldoen. Of dat je op de een of andere manier moet opofferen wat je echt verlangt om een relatie te laten werken. Als je in staat bent om je eigen waarheid beter te begrijpen en bereid bent om de nodige veranderingen aan te brengen, zul je verrast worden. Vaak is het je eigen perceptie die een relatie beperkt, niet noodzakelijkerwijs de verbinding zelf.

Geef jezelf volledig over aan de liefde die je hebt gevonden en misschien zie je gewoon dat het degene is naar wie je altijd al naar op zoek was.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

2. Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Je bent op reis geweest in de liefde, omdat je probeerde een romantische relatie te creëren die je verdient. Je bent al begonnen je grenzen beter te aan te geven en ziet in dat liefde altijd wederkerig moet zijn. Ook heb je afstand genomen van wat niet met jou in overeenstemming was, zodat je je kon focussen op wat wel met jou in overeenstemming is.

De Waterman-energie benadrukt jouw sector van huwelijk en verbintenis, wat positieve ontwikkelingen kan brengen in een bestaande verbinding of de voortbestemde ontmoeting van een gloednieuwe partner.

Je zult door een cruciaal moment van heling gaan op maandag 19 februari, wanneer de Noordknoop en Chiron zich verenigen in Ram, heerser van jouw romantische sector. Dit gebeurt direct op de hielen van het Waterman-stellium in je huwelijkssector van de dagen ervoor. Blijf je zeer bewust van de gebeurtenissen in deze tijd, evenals welke nieuwe niveaus van liefde je eigen heling ontsluit.

Er is altijd een direct verband tussen je eigen heling en groei en de relatie waarvoor je kiest. Probeer het te zien als het verschil tussen eindelijk weten wat bij je past en wat je verdient in plaats van spijt te hebben van beslissingen uit het verleden.

Je bent echt in een nieuwe manier van zijn gestapt, wat betekent dat het nog maar het begin is van eindelijk geliefd worden op de manier die je altijd al wilde.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

3. Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Het belangrijkste voor jou is om de hoop op de liefde waar je van droomt niet op te geven. De afgelopen jaren zijn vol uitdagingen en lessen geweest, maar dat betekent niet dat alles onmogelijk is. En zoals met alles, moet wat niet voor jou bestemd is eerst worden opgeruimd om ruimte te maken voor wat wel voor jou bestemd is.

Deze maand belooft hoop en een aantal goddelijke heroriëntaties die je kunnen helpen om dit nieuwe hoofdstuk van je leven echt van start te laten gaan.

Februari wordt gedomineerd door Waterman-energie, die op de zeventiende een hoogtepunt zal bereiken. Waterman-energie regeert over je sector van huiselijke intimiteit, familie en het helen van de generatiewonden die je hebben weerhouden van het hebben van de gezonde relatie die je zoekt. Als deze energie door je leven beweegt, kun je verwachten dat er een gloednieuw hoofdstuk in je heling begint, dat goddelijk getimed zal zijn voor een nieuwe kans op liefde biedt.

Kort na het Waterman-stellium komen de Noordknoop en Chiron samen in Ram, in jouw sector van welzijn. Markeer je kalender voor deze data, want je kunt kansen krijgen voor liefde, groei, heling – en zelfs vrijheid. Ondertussen zal de zon op de achttiende naar Vissen verschuiven, wat je toewijding en huwelijkssector zal benadrukken en je de beloningen zal laten zien voor alles wat je hebt.

Deze energie zal de perfecte atmosfeer creëren voor een gezondere fase in je bestaande relatie of om je eindelijk te bevrijden van de pijn uit je verleden. Onthoud dat alles altijd een doel heeft, maar soms komt het erop neer dat je eindelijk moet loslaten wat nooit voor jou bedoeld was.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

4. Kreeft (21 juni – 22 juli)

Het is tijd om naar lichtere en heldere tijden in je romantische leven te kijken. Hoewel je uit een uitdagende periode in je relatie komt, zal de energie in februari duidelijk maken dat het ergste voorbij is, zodat je je energie kunt gaan richten op wat nieuw is en wat je weer levend laat voelen.

De golf van Waterman-energie zal je helpen al je energie in verandering te steken. Of het nu gaat om het opbouwen van een nieuw gezond gevoel van intimiteit binnen een bestaande relatie, of om jezelf weer in de schijnwerpers te zetten en opnieuw in de liefde te geloven, het is de perfecte energie om je te helpen de toon te zetten voor wat je verdient. Besteed speciale aandacht aan gebeurtenissen of voortbestemde ontmoetingen in het midden van de maand, wanneer het stellium in Waterman plaatsvindt.

Het kan je niet alleen dichter bij je partner brengen, maar als je op zoek bent naar een nieuwe liefde, kan het universum je rond deze tijd het pad laten kruisen met iemand die van groot belang is.  Als de zon op 18 februari in Vissen komt te staan, is er een nieuwe energie om je heen. Je gaat niet alleen investeren in positieve veranderingen, maar je gaat ook het geluk aan je zijde hebben.

Vissen heerst over alles wat met geluk te maken heeft en als het op liefde aankomt, is dat precies wat je hoopt te ontvangen.

Of je nu iemand ontmoet tijdens je vakantie of een romantisch uitje plant met je partner, steek je energie in het verruimen van je horizon, zodat je echt het gevoel hebt dat je niet alleen een nieuw hoofdstuk binnenstapt, maar dat je het ook aangrijpt.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

5. Vissen (19 februari – 20 maart)

Je hebt misschien het gevoel gehad dat 2023 je een paar keer ruw wakker heeft geschud als het om de liefde gaat, maar sinds die tijd heb je er hard aan gewerkt om te leren hoe je de liefde anders kunt benaderen. Sinds Saturnus in het teken Vissen staat, ben je nog steeds de dromer waar je om bekend staat, maar je straalt ook meer serieuze en toegewijde energie uit. Hoewel dit hielp en helpt in alle facetten van je leven, zul je het meest merkbare verschil zien in zaken van het hart.

Het begin van februari doet een groot beroep op de Waterman-energie in je leven, die heerst over helen, dromen en intuïtie. Dit helpt je begrijpen dat heling niet betekent dat je niet in ware liefde moet geloven, maar alleen dat je je persoonlijke groei moet gebruiken om de beslissingen te kunnen nemen die echt tot een gezonde relatie zullen leiden.

Laat jezelf dromen, maak opnieuw contact met je romantische aard en neem de tijd om jezelf eraan te herinneren dat een deel van wie je bent de eeuwige optimist voor de liefde is. Zodra de zon naar Vissen verschuift en zich daar bij Saturnus voegt, zul je meer energie voelen rond de hoeveelheid macht die jij hebt over de gang van zaken in je relatie. Dit wordt versterkt als de Noordknoop en Chiron botsen in Ram, wat je helpt te begrijpen hoeveel je bent gegroeid in termen van je eigenwaarde.

Gelukkig voor jou maakt dit de weg vrij om er het beste van te maken wanneer de volle maan in Maagd plaatsvindt. Zolang je al die belangrijke lessen die je hebt geleerd belichaamt, kan deze maanfase echt de terugkeer zijn van de waarheid dat je soulmate ergens is. Ze kunnen zelfs dichterbij zijn dan je oorspronkelijk dacht.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?