Spiritualiteit

Aan welke vinger draag jij je ring? Dit is wat het betekent

Door Gastauteur
Aan welke vinger draag jij je ring? Dit is wat het betekent

Waar draag jij je ringen? De vinger waar je je ring om draagt heeft een symbolische betekenis. Zo staat je pink bijvoorbeeld voor communicatieve vaardigheden en je duim voor invloed. De vinger waar je je ring om draagt zegt dus veel over jezelf en wat je naar de buitenwereld uitstraalt. Melissa Kamstra, expert in de handleeskunde, vertelt in dit artikel alles over de symbolische betekenis van je vingers.

Aan de hand van de eeuwenoude studie handleeskunde zijn aan elke vinger specifieke eigenschappen toe te dichten. Door een ring om een van de vingers te dragen kun je als het ware deze eigenschappen versterken.

Is het je opgevallen dat ringen steeds vaker om verschillende vingers worden gedragen? In plaats van de traditionele ringvinger zijn er steeds vaker ringen om een wijsvinger, duim of andere vinger te zien. En dat is niet zonder reden! De ringendragers geven aan dat ze hiermee een bepaalde eigenschap willen onderstrepen, en dat komt overeen met de symbolische betekenis van de vingers.

Dragen van ringen

Traditioneel gezien staat het dragen van een ring om de linker ringvinger symbool voor het huwelijk of een verloving. Iets waar ik zelf bewust rekening mee hield tijdens mijn reizen naar verre oorden. Want door het dragen van een ring om mijn linker ringvinger voorkwam ik vervelende avances. En vroeger had ik met mijn BFF een vriendschapsring om zo onze vriendschap te vereeuwigen. Tegenwoordig draag ik ringen meer vanwege een persoonlijke betekenis. Sinds ik achter de betekenis van elke vinger ben gekomen, weet ik wat moet doen om me zelfverzekerder te voelen of mijn spreekvaardigheid kracht bij te zetten.

Symbolische betekenis van ringen

Ringen hebben van oudsher een symbolische betekenis. Zo werden ringen in het oude Egypte gedragen als teken van status en welvaart, terwijl in het oude Griekenland ringen werden gebruikt als zegelringen om belangrijke documenten te ondertekenen. Vandaag de dag ziet men ringen door de ronde vorm als hét symbool voor eeuwigheid en verbinding.

Naast het dragen van een ring om je vinger kun je een ring ook om een ketting dragen. Dit kun je uit praktische overweging doen als de ring te klein is geworden, maar het is ook een mooi gebaar om een dierbare te herinneren die is overleden. Door de ring op deze manier dichter bij het hart te dragen voel je je namelijk meer verbonden met de overledene.

Ring om vinger

Aan de hand van de eeuwenoude studie handleeskunde zijn aan elke vinger specifieke eigenschappen toe te dichten. Door een ring om een van de vingers te dragen kun je als het ware deze eigenschappen versterken.

Ring om duim

De duim is de vinger waarmee je invloed uitoefent op de buitenwereld. Pak maar eens iets beet, dan zul je merken dat je alleen met je duim grip kunt krijgen. Vandaar dat je duim symbool staat voor wilskracht. En dat is precies wat je ook doet met het dragen van een ring om je duim. Je zet hierdoor jouw authenticiteit en onafhankelijkheid kracht bij.

Ring om wijsvinger

Door middel van je wijsvinger vestig je de aandacht op iets of op jezelf. Dit doe je door verschillende handgebaren. Zo kun je bijvoorbeeld je wijsvinger in de lucht steken, iemand aanwijzen, of je wijsvinger buigen om zo iemand naar je toe te wenken. Met je wijsvinger geef je aan wat je wilt in het leven en hoe je jouw autoriteit laat gelden. Daarom doe je er goed aan om een ring om je wijsvinger te dragen als je meer zelfvertrouwen wilt ervaren. Iets wat koningen, priesters en hoge ambtenaren in het verleden ook deden. Zo lieten ze zien dat ze machtig waren.

Ring om middelvinger

Met je middelvinger geef je aan of je in staat bent de verantwoor­delijkheid voor je leven te nemen. Belangrijke eigenschappen die samenhangen met je middelvinger zijn orde, structuur en regelmaat. Heb je behoefte aan gronding? Draag dan een ring om je middelvinger. Dit concrete handvat geeft jou het vertrouwen om iets te creëren waar je in de toekomst op kunt terugvallen.

Ring om ringvinger

Je ringvinger laat zien of je je bewust bent van je kwaliteiten en jouw licht voldoende laat schijnen. Vandaar dat eigenschappen als creativiteit, waardering en zelfverzekerdheid samenhangen met de ringvinger. Een ring om je ringvinger staat symbool voor de liefde en laat de waardering in relaties zien. Dit kan zijn in verbinding met een ander, maar ook met jezelf. Zo heb ik mezelf na het salaris van mijn allereerste baan een ring cadeau gegeven die ik lange tijd om mijn ringvinger heb gedragen. Het was een blijk van waardering na jaren van keihard studeren, ploeteren en leren.

Ring om pink

De pink is vernoemd naar de Romeinse god Mercurius, god van de reizigers, handel en winst. Als boodschapper van de goden hielp Mercurius onder andere kooplieden door hen te behoeden voor list en bedrog. Hij was intelligent en welbespraakt. Dit zijn precies de eigenschappen die jouw pink symboliseert. Je pink laat namelijk zien hoe sterk je communicatieve vaardigheden zijn en hoe overtuigend je communiceert over je ware behoeften. Iets wat je kracht kunt bijzetten door een ring om je pink te dragen.

Geschreven door Melissa Kamstra.

Je hebt het zelf in de hand

Je hebt het zelf in de hand

Wil je meer te weten komen over de achterliggende eigenschappen van je vingers? Melissa Kamstra legt in ‘Je hebt het zelf in de hand’ op praktische en toegankelijke wijze uit hoe je handleeskunde kunt inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, groei en succes.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reactie
  1. Margreeth van Eersel 11 juni 2023 - 08:00
    Reply

    In protestantse kringen wordt een trouwring om de rechter ringvinger gedragen. Vraag me niet waarom :-)

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?