Astrologie

Venus retrograde (23 juli – 4 september 2023): aandacht voor relaties & hoe groot is jouw zelfliefde?

Door Karin en Danique Vergeer
Venus retrograde (23 juli – 4 september 2023): aandacht voor relaties & hoe groot is jouw zelfliefde?

Liefdesplaneet Venus loopt vanaf 23 juli retrograde en ‘dwingt’ jou om naar je relaties en financiën te kijken. Ook de relatie met jezelf krijgt volop aandacht, zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. “Zelfliefde kan nu een belangrijk thema zijn. Waardeer je jezelf genoeg? En voel jij je voldoende gezien in relaties?”

Door het retrograde lopen van Venus keert haar energie meer naar binnen. Je kunt nu terugdenken aan relaties uit het verleden en ze willen analyseren.

Naar binnen keren

Eén keer in de anderhalf jaar loopt Venus retrograde. Vanaf de aarde gezien beweegt de liefdesplaneet dan achteruit in haar baan rond de aarde. De retrograde begint op zondag 23 juli en eindigt op maandag 4 september en gaat door het krachtige teken Leeuw. Het is een periode van introspectie en heroverwegen.

Aandacht voor jouw relaties en financiën

Venus is zowel verbonden aan het sterrenbeeld Stier als Weegschaal. Ze gaat over (zelf)liefde, schoonheid, harmonie, relaties, samenwerken, geld en bezit, liefde voor de natuur en kunst. Venus als heerser van de Weegschaal geeft de behoefte aan emotionele zekerheid weer. Hoe creëer je dit? Door te zoeken naar verbinding in relaties, vriendschappen en samenwerkingen. Venus als heerser van Stier doet het op een andere manier: geld en bezittingen als zekerheid. Tijdens deze retrograde-periode ga je zaken die bij de besproken gebieden horen, herzien.

In welk teken stond Venus toen jij geboren werd en wat is de invloed hiervan?

De impact van Venus retrograde op jou

Door het retrograde lopen van Venus keert haar energie meer naar binnen. Je kunt dan ook terugdenken aan relaties uit het verleden en ze willen analyseren. Maar er kunnen nu ook confronterende gebeurtenissen of ontmoetingen plaatsvinden die laten zien hoe je in relaties staat, hoe je communiceert en hoe je relaties vormgeeft. Het kan zijn dat jij het anders wenst. Eerdere relaties boden jou bijvoorbeeld (financiële) zekerheid, maar je ziet in dat je onafhankelijk wilt worden. En dat er ook op financieel gebied een verandering mag komen.

Zelfliefde: waardeer jij jezelf?

Ook zelfliefde kan een thema zijn waaraan je nu mag werken. In contacten met anderen is de relatie die jij met jezelf hebt een belangrijke basis. Je kunt je afvragen: waardeer ik mezelf genoeg? En voel ik me voldoende gezien in relaties? Het kan zijn dat je altijd veel hebt gegeven. Nu verlang je naar ontvangen en een gelijkwaardige relatie. Je gaat misschien beter naar je behoeften en je intuïtie luisteren en beseft dat jij jezelf mag geven waarnaar je verlangt.

Creativiteit borrelt

Tijdens Venus retrograde is de kans groot dat je naar meer balans in je leven zoekt. Je wilt minder in je hoofd zitten en je meer creatief uiten. Je geeft bijvoorbeeld via kunst, toneel of muziek uiting aan je gevoelens. Je kunt nu veel creatieve ideeën krijgen over hoe jij je uiterlijk, interieur of tuin een nieuwe, luxere uitstraling geeft. Dit kan je motiveren om je huis comfortabeler te maken.

Werk: belangrijke besluiten nemen

Ook op werkgebied kun je de tijd nemen om eens goed te voelen: ben ik nog tevreden met wat ik doe? Misschien vind je dat je niet genoeg waardering of respect krijgt of onvoldoende verdient. Roddelen of jaloezie tussen collega’s kan een rol spelen. Het kan zijn dat je een eigen onderneming wilt beginnen of een leidinggevende functie ambieert. Of mogelijk overweeg je om het rustiger aan te doen. Je onderzoekt of je met minder hard werken toch voldoende inkomsten kunt genereren. Via je intuïtie kunnen er nieuwe ideeën tot jou komen, die een rustiger maar toch comfortabel leven mogelijk maken. Je kunt tijdens Venus retrograde dan ook belangrijke besluiten over je toekomst nemen.

Confrontatie met schaduwkanten (van jezelf en anderen)

Je kijkt in deze periode mogelijk terug op eerdere relaties. Je wilt ze eens analyseren. Je kunt daarbij geconfronteerd worden met dominant en egocentrisch gedrag van jezelf of de ander, want Venus in Leeuw heeft ook haar schaduwkanten. Misschien was er drama of had jij veel aandacht nodig, wat voortkomt uit diepe onzekerheid. Je kunt onderzoeken of deze onzekerheid in jouw jeugd is ontstaan.

Ook kan er veel boosheid naar boven komen wanneer blijkt dat anderen je niet waarderen. Of wanneer je in een situatie belandt waarin jouw ego gekwetst wordt en jij je bijvoorbeeld afgewezen voelt. Je kunt je kwetsbaarder voelen wanneer je jouw trotse houding laat varen. Maar het zorgt er ook voor dat je dichter bij je emoties komt en ze beter kunt verwerken.

Tweelingzielen: de leiding over je leven nemen

Als tweelingziel kun je nu terugkeren naar je gevoel en onderzoeken waar je behoefte aan hebt in je leven en relatie. Je wordt je mogelijk bewust van het feit dat jij je op de toekomst wilt richten en meer de leiding over je eigen leven wilt nemen – in plaats van je te laten beïnvloeden door familie en vrienden. Je kunt dan ook aan de slag gaan met creatieve ideeën, om samen een comfortabel of zelfs luxe leven te manifesteren.

Venus staat in Leeuw, waarvan de zon de heerser is. Deze invloed maakt dat je als tweelingziel mogelijk overweegt om naar het buitenland te verhuizen en daar te werken. Je zoekt naar nieuwe manieren van inkomen genereren, zodat je een meer ontspannen leven kunt leiden, waarin genieten centraal staat.

Een oude liefde als spiegel

Heb je géén contact met je tweelingziel? Dit kan komen doordat een van jullie zich afgewezen voelt. Onzekere gevoelens kunnen tijdens Venus retrograde naar boven komen. Er lijkt nu geen ruimte te zijn voor het creëren van drama om zo een reactie uit te lokken of destructieve patronen voort te zetten. Jullie mogen je ego aan de kant zetten: het gaat om het versterken van zelfliefde.

Verder kunnen er onverwachte wendingen zijn. Misschien komt er een oude liefde op je pad. Deze persoon gaf jou altijd het gevoel dat je speciaal was, legde je in de watten en gaf jou emotionele zekerheid. Hij of zij kan een spiegel voor jou zijn om de emotionele en materiële zekerheid nu in jezelf te vinden. Als je daar werk van maakt, verandert de energie om jou heen en trek je vanzelf gezonde relaties aan.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

vrouw houdt volle maan in haar handen, om de volle maan staan de dierenriemtekens

 

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren!

bestel nu

Lees verder over je geboortehoroscoop:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?