Feng Shui

Zo weerspiegelt je huis jouw gezondheid: tips van een Feng Shui expert

Door Nina Elshof
Zo weerspiegelt je huis jouw gezondheid: tips van een Feng Shui expert

Ongetwijfeld ben jij, net als velen met jou, begaan met je gezondheid. Je denkt na over wat je eet. Beweegt lekker en naar je gevoel ook voldoende. In de supermarkt spel je de etiketten. En in de keuken heb je een schap met een fraai assortiment supplementen die bevestigen dat je kosten nog moeite bespaart om goed voor jezelf en je lijf te zorgen.

Maar weerspiegelt je huis dat ook?

Juist de bewuste mens zie ik regelmatig worstelen met het huis en alles wat daar ‘moet’. Dat leidt nogal eens tot verkramping. Bijvoorbeeld doordat je angstvallig al het leefgruis in kastjes en laatjes wegstopt zodat alles er heel gestyled uitziet. Maar aan het oog ontrokken vindt er achter de fronten van die kastjes en laatjes een oorlog van spullen plaats.

Dan mist er de rust om van het leven te genieten zoals het komt. Met speelgoed op de vloer en kranten op de bank die daar al spelend -tijdelijk- zijn beland. Verkramping is een vorm van de boel onder controle willen houden terwijl dat eigenlijk niet kan en lukt. Dat kost veel energie. Energie die aan je lijf, aan je gemoedsrust en aan je gezondheid wordt onttrokken.

Verkrampt met je huis omgaan is als een heel streng dieet volgen; je kunt niet meer genieten van het onverwachte en hongert je lijf uit waardoor het schade oploopt.

Het kan ook dat het je juist aan discipline ontbreekt om wat meer ordening aan te brengen

…dat je zo levenslustig en actief bent dat je alles tegelijk wilt doen en overal spullen hebt liggen en apparaten hebt staan waar je je mee bezig wilt houden. Want je wilt het nieuws volgen op de radio. Het laatste praatprogramma zien zodat je mee kunt praten op je werk. De naaimachine nodigt uit om je over een spannend patroon te ontfermen en de computer wacht op beantwoording van de laatste mails. Daardoor blijven taakjes liggen of worden ze niet afgemaakt. Zo rommelt het aanrecht vol met afwas die eigenlijk in de vaatwasser thuishoort. Staan de tassen met sportspullen op de eettafel. En leg je de nieuwste boeken op de stapel soortgenoten die ooit nieuw waren maar nog steeds ongelezen zijn gebleven.

Te actief met je huis omgaan is als teveel en alles door elkaar willen eten; je kunt de verschillende smaken niet meer onderscheiden en je lijf heeft moeite om alles te verwerken waardoor het dichtslibt.

Met de volgende thema’s wil ik je helpen een gezonde balans te krijgen in je huis en de wijze waarop het een Thuis kan zijn voor jou, om prettig in te leven.

1. Rust & ruimte

Probeer alle ruimtes in je huis eens te ontdoen van alles wat niets te maken heeft met de functie van die ruimte. Haal de tv uit de slaapkamer, de computer uit de keuken, de fitness apparatuur uit de studeerkamer etcetera. Is dat wat teveel van het goede ineens, dan kun je het je ook eerst visualiseren: je stelt je in gedachten voor hoe de ruimte eruitziet zonder het apparaat. Visualiseren is een manier om het resultaat van een inspanning te zien alsof het al gebeurd is. Kijk wat het met de rust en de ruimte doet en dus ook met jezelf.

2. Eenvoud & dankbaarheid

Het is een goed idee om je huis te bedanken voor alles wat het je biedt. De veilige thuishaven die het is. De plek waar je herinneringen creëert en het leven zich kan laten ontwikkelen. Het dak waaronder jij je geborgen kunt voelen en samen kunt komen met je dierbaren. Je huis bedanken kun je doen door een klein huisaltaar in te richten. Bijvoorbeeld met behulp van de altaarkaarten van Atelier Aandacht. Maar ook door heel bewust het huis te verwennen door het goed te onderhouden, lekker schoon en fris te houden en blij te maken met een mooie bos bloemen. Je huis zal je dankbaar zijn!

3. Warmte & compassie

Stress en verkramping laten zich vaak het duidelijkst in de keuken zien. Bijvoorbeeld doordat voeding er onzichtbaar schuil gaat achter glanzende strakke oppervlakken. Juist in een keuken mag het er wat losser aan toe gaan.

Wat je daarbij op weg kan helpen is een kaars aan steken als je eten gaat koken. Dat creëert bijna direct een sfeer van aandacht, warmte en compassie en geeft je een gevoel dat je met iets belangrijks bezig bent, wat uiteraard ook zo is. De kaars brengt niet alleen rust, hij zorgt er ook voor dat je meer ontspannen en met meer aandacht je eten kunt koken en de maaltijd met meer liefde bereid. Verlicht koken! Zo gemakkelijk is dat.

Huis & ziel

Huis & ziel

In dit boek laat Nina Elshof je zien hoe je door je huis te analyseren eigenlijk een analyse kunt maken van jezelf. Nina helpt je met Huis & Ziel met opruimen van overtollige ballast op alle fronten, zodat er weer ruimte komt voor enthousiasme, zin in het leven en de stem van je ziel. Dit boek is een heerlijke aanleiding om eens grote schoonmaak te houden!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Nina Elshof
Nina Elshof

Nina Elshof wordt erkend als dé specialist op het gebied van Feng Shui en Nine Star Ki astrologie. Ze is schrijver van onder meer het boek 'Huis & Ziel', is een internationaal spreker en geeft gepassioneerde lezingen over Feng Shui en Nine Star Ki astrologie. Nina is oprichter en directeur van de enige volledige erkende Feng Shui en Nine Star Ki beroepsopleiding in Nederland: de Feng Shui Academie. Naast de lessen kun je bij haar terecht voor Feng Shui en Nine Star Ki consulten, begeleidt ze ver- en nieuwbouw projecten en beantwoord zij je loopbaan- en levensvragen. "Ik ben een wegbereider, ik ben een vernieuwer, een visionair. En ik ben een breekijzer. Iemand die het initiatief neemt om dat geen wat niet meer werkt te doorbreken bij de gratie van een nieuwe geboorte. Het is mijn missie om iedereen bewust te maken dat je jezelf kunt leren kennen aan de hand van je huis. Dat je jezelf kunt bevrijden uit het harnas van angst en beperkingen door met behulp van Nine Star Ki te herkennen wat jouw levensmissie is."

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?