Home Feng Shui Deze spullen moet je zo snel mogelijk wegdoen (volgens Feng Shui experts)

Deze spullen moet je zo snel mogelijk wegdoen (volgens Feng Shui experts)

Door Redactie
feng shui

Wist je dat de ruimte waarin je leeft een direct effect heeft op hoeveel stress of rust we dagelijks voelen? De spullen in ons huis spreken tot ons op zichtbare en onzichtbare niveaus. Het goede nieuws is dat de feng shui filosofie een eeuwenoude wijsheid biedt over wat we los mogen laten om meer rust in ons thuis toe te laten. Hier zijn een paar items waar je vaarwel tegen mag zeggen:

1 Gedroogde bloemen

Gedroogde en verlepte bloemen, takken, en bladeren zijn in de feng shui een no go. Ooit hielden deze levende dingen een broeiende energie, maar nu ze gedroogd en verlept zijn, staan ze voor de dood en aftakeling. Er zijn wel uitzonderingen. Als je een boeket gedroogde bloemen hebt die veel betekenis voor je heeft, zullen die herinneringen die je er aan hebben en de goede chi die daarbij hoort het boeket transformeren in een positief object.

2 Puntige, scherpe planten

Puntige planten zoals cactussen symboliseren een vergelijkbare energie: scherp en prikkelbaar. Als je een zachte en vloeiende energie in je ruimte wil brengen (en in je dagelijks leven), dan is het een goed idee om afscheid te nemen van planten die ongemak symboliseren. Ook hier zijn uitzonderingen wanneer een cactus of andere prikplant een unieke, positieve associatie voor je heeft.

3 Gebroken spullen

Bijna iedereen heeft wel een set gebroken spullen in huis staan die wacht om gemaakt te worden. Vaak nemen deze dingen veel ruimte in beslag en het repareren ervan staat al maanden op de to do-list – als het geen jaren zijn! Niets om je voor te schamen, maar nu is het tijd om er iets aan te doen. Omdat gebroken objecten symbool staan voor stagnerende energie, kunnen ze je op een onbewust niveau omlaag halen. Iedere keer dat je dat ding ziet dat wacht op reparatie, weegt het als een last op je schouders. Het is tijd om het te repareren of om het los te laten!

4 Over de datum

Items die over de houdbaarheidsdatum zijn zoals beauty producten, eten en dat soort dingen, hebben hun houdbaarheidsdatum voor een reden. Natuurlijk wil je sowieso niet per ongeluk iets binnenkrijgen wat niet goed meer is. Daarnaast kunnen producten die over de datum zijn je feng shui aantasten. We willen zo veel mogelijk vers eten en producten met hoge, levensbevorderende energieën om ons heen. We zijn wat we eten; we zijn wat we op ons lichaam smeren; we zijn waar we ons mee omringen.

5 Ongewenste cadeaus

Velen van ons hebben geschenken die we niet willen, hoe lief het gebaar ook was. Boeddhistische leraren leggen ons uit dat wanneer we een geschenk geven, we het los moeten laten. Wees niet gehecht aan wat iemand met jouw cadeau doet. Laat het een gift zijn. Aan de andere kant van het verhaal kunnen we het gebaar van het cadeau waarderen, maar vasthouden aan iets wat we niet willen heeft invloed op onze kalmte en geluk. Geef jezelf toestemming om het te doneren of opnieuw weg te geven. Er is iemand die het fantastisch zal vinden!

6 Spullen met negatieve associaties

Net zoals ongewilde cadeautjes zijn er nog andere objecten in ons huis die negatieve associaties dragen. Misschien ben je vergeten dat het er is, of is het iets dat je kwijt wil maar een schuldgevoel houdt je tegen. Een voorbeeld is die spijkerbroek uit je studententijd waar je op een dag weer in wil kunnen passen. Dat geeft jou de boodschap dat je niet perfect bent zoals je bent. Andere items zijn nog duidelijker, zoals die foto van de ex die jou niet goed behandelde. Het is ongelofelijk hoeveel ruimte je innerlijk kunt maken als je deze spullen los kunt laten!

Boekentip van de redactie

Wil je nog meer doen met het opschonen van de energie van je huis? In Huis en ziel schrijft Nina Elshof over de betekenis van rommel op een onbewust niveau en hoe je je huis èn ziel een fijne opruimbeurt kunt geven. Zo kun je overtollige ballast op alle fronten loslaten, zodat er weer ruimte komt voor enthousiasme, zin in het leven en de stem van je ziel. Nieuwsgierig geworden? Bestel hier je exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

Tekst: vertaald van MindBodyGreen 

Nina Elshof – Huis & ziel

Wil jij ook graag je huis en ziel een grote schoonmaak geven? Bestel dan Huis & Ziel, de spirit van het opruimen van Nina Elshof bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.

Lees ook deze artikelen:

8 reacties

m van Putten 22 april 2018 - 11:41

Woh heel helder en zeer toepasselijk voor mij …. vasthouden van dingen die negatieve herinneringen hebben. Dank voor het inzicht xx

Reply
Dianne 6 juni 2019 - 17:43

Het eerst de boeken eruit en geen nieuwe erin.

Reply
Dianne 6 juni 2019 - 17:45

Wauw, de boeken eruit en geen nieuwe erin.

Reply
Angela 7 juli 2019 - 10:47

Al die dingen heb ik niet….als je HSP bent, voel je al vanzelf dat je die dingen niet in huis wilt….alleen boeken gaan bij mij nooit meer weg…..en dan bedoel ik niet van die flutromannetjes, want die lees ik niet eens….

Reply
Veerle 7 juli 2019 - 19:47

Welke boeken over feng shui kan je aanraden? Het boek van nina heb ik al gelezen. Maar ik wil me wat meer verdiepen in feng shui.

Reply
Maaike 6 november 2019 - 07:39

Hallo Veerle. Ken je nina’s Opleiding en cursussen? Van eendaagse tot jaar lange trainingen zijn bij haar te volgen. Naast boeken misschien ook interessant. Zie https://www.fengshuiacademie.com/53-agenda.
Nu ik de opleiding doe snap ik waarom het lezen van boeken over feng Shui me soms alleen maar meer in verwarring bracht. De verschillende stromingen feng Shui leggen dingen soms net anders uit wat t niet allemaal even goed te volgen maakt.
Leren in de praktijk zoals Nina doet is bovendien gewoon heel leuk en gaat niet over het toepassing van trucjes maar over het leren lezen van je huis en jezelf erin. Dan snap je ook hoe je het verhaal van/met beide kan veranderen.

Reply
Peter68 24 augustus 2020 - 08:43

Ik ben geen fan van moeten. Ik hou niet van die dingelandij.
Ik heb sowieso nooit veel spullen, die ervaar ik als last.
Zolang je huis maar schoon “energetisch en fysiek” en opgeruimd is is het goed.

Reply
Annabel 22 maart 2021 - 16:43

Vind bepaalde spullen fijn om om me heen te hebben. geeft mij geborgenheid. Koop alles met mijn intuïtie. Heb een hekel aan echt nederlandse spullen zolas klompjes enz…

Reply

Laat een bericht achter