Home Bewustzijn Feng shui: vijf stappen om van je slaapkamer een oase van rust te maken (voor een betere nachtrust ooit!)

Feng shui: vijf stappen om van je slaapkamer een oase van rust te maken (voor een betere nachtrust ooit!)

Door redacteur
feng shui slaapkamer

Volgens de filosofie van feng shui word je vertegenwoordigd door de slaapkamer en heeft de slaapkamer een grote invloed op je lichaam en ziel. Je brengt namelijk op zijn minst een aantal uren slapend door in die kamer. Als je slaapt, bevind je je voornamelijk in een passieve ‘yin’-staat. Je omgeving speelt op dat moment dus een rol in hoeveel rust je krijgt en in welke mate je heelt. Hieronder staan vijf simpele manieren om je slaapplek zen te maken en zo je schoonheidsslaapje te optimaliseren!

Vijf stappen om Feng Shui in je slaapkamer toe te passen

Wat ligt er onder je bed?

Zoals ik al eerder zei, breng je een heleboel tijd slapend door in je bed. Kijk daarom eens wat er allemaal onder ligt terwijl je slaapt. Dingen die ik ben tegengekomen: oude belastinggegevens, liefdesbrieven van ex-vriendjes, schoenen, elektronica en nog veel meer. Het is beter om helemaal niks onder je bed te bewaren, zodat de chi-stroom niet onderbroken wordt. Als het niet anders kan, zorg er dan voor dat je alleen maar zachte dingen met betrekking tot slaap onder je bed bewaart, zoals kussens of dekens.

Door oude belastinggegevens raak je alleen maar gestrest over geldzaken. Liefdesbrieven van iemand met wie je samen had willen zijn, zorgen er alleen maar voor dat je lastig aan een andere relatie kan beginnen. En schoenen kunnen ervoor zorgen dat je gedachten in herhaling vallen.

De locatie van je bed

In feng shui bestaat er een concept genaamd de ‘beste slaaprichting’, die bepaalt hoe je het beste kunt liggen op basis van je omgeving. In dit geval hebben we het over het bed. Je kunt je bed het beste zo plaatsen dat het niet op één lijn staat met de deur, maar dat je wel de deur kunt zien vanaf je bed. Als die positie niet mogelijk is dan, dan kun je dit mogelijk maken door een spiegel te plaatsen waarin je wel de deur kunt zien als je in bed ligt. Dit is nodig omdat je je in een veilige plek bevindt en door de deur te zien, kun je ook zien als er gevaar op de loer ligt. Dit is met name belangrijk omdat je jezelf zwak opstelt tijdens het slapen en zo kun je je beter ontspannen.

Heldere kwartskristallen

Ik hou ervan om natuurlijke halfedelstenen te gebruiken in mijn huis. Ze zien er namelijk niet alleen mooi uit, maar ze houden ook de energie van een ruimte vast en verplaatsen die. Heldere kwartskristallen stimuleren een goede nachtrust door middel van hun kalme en heldere energie. Ik bewaar graag getrommelde kristallen onder het bed of op het nachtkastje. Je kunt het proberen met vijf stenen, aangezien het getal vijf betrekking heeft op de vijf elementen van de feng shui-leer. Deze vijf kristallen helpen je bij een goede nachtrust.

Weg met die boeken

Als je een heleboel boeken in je slaapkamer hebt staan, dan raad ik je aan om die ergens anders neer te leggen! Boeken creëren een erg actieve energie en zorgen voor gedachten en ideeën die in de weg kunnen staan van je slaap. Ik denk dat je er wel een paar op je nachtkastje kunt hebben liggen, vooral als het boeken zijn die je helpen om in slaap te vallen. Als je de boeken niet kunt verplaatsen om welke reden dan ook, dan kun je ze uit het zicht houden door een prachtige sjaal of een andere stof. Het is beter als de stof matcht met de kamer en een rustgevende kleur en patroon heeft, zoals zachtblauw of groen.

Voeg groene planten toe

Groene planten hebben op veel manieren een positief effect op de slaapplek. Groen is erg rustgevend en bootst de natuur na. Bij feng shui zorgen levende planten ervoor dat je kunt helen; ze geven je energie. Bovendien produceren ze zuurstof en halen ze de koolstofdioxide uit de lucht, waardoor je nog meer rust krijgt ‘s nachts en kunt helen. De slangenplant is en goede keuze, aangezien de plant stevig is en ‘s nachts de koolstofdioxide uit de lucht haalt en zuurstof produceert!

Bron: Mindbodygreen.com

Nina Elshof – Huis & ziel

Wil jij ook graag je huis en ziel een grote schoonmaak geven? Bestel dan Huis & Ziel, de spirit van het opruimen van Nina Elshof bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld voor € 18,50.

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter