Hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit & levensopdracht: hoe ontdek je je missie?

Door Lusanne Hogeweg
Hoogsensitiviteit & levensopdracht: hoe ontdek je je missie?

Je wilt weten wat je missie is zodat je die in de wereld kunt zetten. Je wilt werk doen dat echt bij je past en voldoening ervaren. Hoe kun je dat realiseren? En als je nog niet weet wat je missie is, hoe herken je deze? Loopbaancoach Lusanne Hogeweg geeft je een aantal tips.

Met jouw kwaliteiten iets betekenen voor anderen

Ik geloof dat we een missie in het leven hebben. Je bent hier gekomen met een doel of een opdracht. Je zou kunnen zeggen dat het je bestemming is om die opdracht te vervullen.

We willen iets bijdragen en betekenen voor anderen. We hebben ook de kwaliteiten meegekregen om dit te kunnen doen. Dit alles ligt diep in onze ziel opgeslagen te wachten op erkenning en waardering.

Je pijn is ook je schat

In je leven zul je ervaringen hebben die in het teken staan van jouw opdracht, die je helpen om je missie te vervullen. De moeilijkste ervaringen brengen vaak de grootste ontwikkelingskansen. Juist door je pijn, ontdek je ook je schat. Wat jij daardoor hebt geleerd, kun je weer doorgeven aan anderen.

Er is een rode draad in je leven te zien, die te maken heeft met het voornemen van je ziel. Dit voornemen vind je terug in je motivatie, drijfveren en waarden. En ook in je diepere verlangens, wensen en dromen. Samengevat gaat het dan om wat voor jou belangrijk is in je leven en wat jou beweegt.

Waar gaat het om in jouw leven

Drie belangrijke aspecten met betrekking tot je missie en bestemming zijn dus je:

  • Levensopdracht (doel, missie, diepere verlangen, diepste intentie)
  • Ervaringen (lessen die je moet leren, moeilijkheden te overwinnen, bewustwording)
  • Kernkwaliteiten (jouw unieke bijdrage aan de wereld, wat jij kunt betekenen)

Hoe ontdek je deze schat in jezelf? Het ontsluiten van je zielsmissie begint met voelen wat je zelf graag wilt. Voor hoogsensitieve personen is dit vaak een uitdaging, omdat we zo geneigd zijn om te doen wat van ons wordt verwacht en we daar graag aan voldoen.

Je missie manifesteren is je diepere verlangens volgen

Hoe ontdek je je diepere verlangens? Een aanwijzing is datgene waar je energie van krijgt. Het belang van werk doen waar je energie van krijgt, beschreef ik ook in dit artikel. Waar word je blij van, wat doe je heel graag? Wat deed je als kind al? Wat wilde je het liefst doen ‘als je later groot was’?

Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom en gebeurt er wat de bedoeling is. En als je deze energie richt op een zinvol doel, geeft dat voldoening.

Hoe ontdek je je missie? Ik geef je enkele tips en vragen:

Tip 1

Je missie staat vaak ten dienste van een groter geheel. We willen ten diepste iets betekenen voor anderen. Wat is dat bij jou? Wat wil jij betekenen, en voor wie? Wat zijn jouw idealen? Hoe kun jij een positieve bijdrage leveren aan het leven van andere mensen?

Tip 2

Als je doet waarvoor je hier bent, geeft dat een gevoel van vreugde en voldoening. Je wordt er blij van en krijgt er energie van. Vraag jezelf daarom af waar jij blij van wordt. Van welke activiteiten krijg je energie? Als alles mogelijk is en er niets hoeft, als je je hart mocht volgen … wat zou je dan doen?

Tip 3

Datgene waarvoor jij hier bent, gaat je vaak moeiteloos af. Je blijkt er talent voor te hebben. Je bent er geknipt voor! Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat was als kind ‘jouw ding’? Wat gaat bij jou zo vanzelf dat je niet eens doorhebt dat het bijzonder is, waarvan jij denkt ‘dat kan toch iedereen’? Vraag eventueel aan anderen wat zij als jouw talent zien, want zij zien het vaak beter dan jij zelf.

Ont-dek je diepere verlangens en talenten en vind jouw flow

Het is dus van belang je diepere verlangens te vinden. Ook is het nodig om je talenten te zien en zaken die je makkelijk afgaan te erkennen als jouw bijzondere bijdrage aan het geheel. En tenslotte is het belangrijk om te letten op dingen waar je energie van krijgt, want dan kom je in de juiste flow.

Besef, je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn helpers (gidsen of engelen) om je te steunen op je pad. Je kunt deze hulp ervaren als flow, ingevingen, intuïtie, inspiratie, boodschappen in je dromen of wonderlijke voorvallen.

Als je eenmaal weet wat je missie is en je gaat het doen, dan krijg je alle steun. Alsof je de wind mee hebt. Ik zeg altijd, er zit energie op. Het stroomt. Je handelt en merkt dat je acties heel effectief zijn. Dan weet je dat je op de goede weg bent. Veel succes!

© Lusanne Hogeweg

Meer lezen van Lusanne? Op haar website www.vialusanne.nl vind je artikelen over burn-out, hooggevoeligheid, werk en zingeving.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • Sta je aan het begin van een persoonlijke transformatie en wil je weten welk pad je gaat bewandelen?
  • Met dit online werkboek luister je naar de stem van je ziel en creëer je een heldere visie voor de nieuwe tijd die komt.
  • Rebecca Campbell leert je vertrouwen op je innerlijke wijsheid.
Bekijk deze cursus

Boekentip: Lichtwerker

Boekentip: Lichtwerker

Lichtwerker van Sahvanna Arienta is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou! Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Lusanne Hogeweg
Lusanne Hogeweg

Lusanne Hogeweg schrijft over hooggevoeligheid, burn-out en je missie leven. Ze is auteur van de boeken "De belofte van burn-out' en 'Van voldoen naar voldoening'. Ze heeft een re-integratiebureau voor hoogsensitieve personen die na een burn-out werk zoeken waar ze weer energie van krijgen, zie vialusanne.nl.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?