Gezondheid

Eerste hulp bij een zere keel: 5 dingen om te doen zodra je je ziek begint te voelen

Door Redactielid
Eerste hulp bij een zere keel: 5 dingen om te doen zodra je je ziek begint te voelen

Herfst en winter betekenen voor sommige mensen vooral kou en warme truien. Maar als je net als ik bent, struin je het internet af voor preventieve tips. Want ieder jaar weer komt die winter verkoudheid opzetten. Daarom delen we 6 tips om aan te grijpen zodra je de eerste tekenen voelt van een zere keel. Stay healthy!

6 dingen om te doen zodra je je ziek begint te voelen

1. Neem een douche en blijf binnen

Het lastigste aan verkoudheid is dat we vaak niet weten wat de oorzaak is. Daarom kun je het beste een strategie gebruiken die de usual suspects uitsluit. Als de schuldige een seizoensallergie is, dan is een douche nemen en binnen blijven een eerste stap voor wat verlichting.

2. Stop met wat je aan het doen bent en zorg voor een goede nachtrust

Wanneer je niet voldoende slaap krijgt, ben je veel vatbaarder voor besmettelijke ziektes omdat je immuunsysteem verzwakt is. Zelfs wanneer je de verkoudheid al te pakken hebt en je he tin je hoofd en keel voelt, zullen de symptomen veel minder erg zijn als je stopt wat je aan het doen bent en een goede nacht maakt.

3. Probeer de neti pot

Andere culturen gebruiken de neti pot al eeuwenlang, maar deze oude methode van nasale irrigatie is pas recent naar het westen gekomen. De neti kijkt een beetje op een kleine keramische theepot. Je vult hem met warm water en speciaal zout om je sinuswegen zacht te reinigen. De neti kan een verkoudheid of griep niet voorkomen, maar het helpt wel om de druk te verlichten als de boel flink verstopt zit.

4. Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Gehydrateerd blijven is altijd belangrijk, maar cruciaal wanneer je lichaam te maken heeft met een virus of allergieën. Voldoende drinken kan voorkomen dat verkoudheid en allergieën zich ontwikkelen naar een ontsteking. Allergie medicatie staat erom bekend dat het als bijwerking uitdroogt, dus zeker wanneer je medicijnen slikt: zorg dat je voldoende drinkt. Wanneer blijkt dat je je naar voelt omdat je de griep te pakken hebt, dan is het allerbelangrijkste om goed voor jezelf te zorgen dat je gehydrateerd blijft.

5. Maak een kom soep met kurkuma

Kurkuma is een krachtige antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Als je een kom kippensoep of groentesoep voor jezelf maakt, voeg wat kurkuma toe – het is lekker, en werkt op natuurlijke wijze nog genezend ook. Neem een kom soep met kurkuma en ga op tijd naar bed – de eerste stap om snel weer beter te worden.

Bron: Camillestyles.com

Mind body spirit

Mind body spirit

Wil jij deze herfst, wanneer je je langzaam begint terug te trekken, voorbereiden op vernieuwing? Zou je opnieuw contact willen maken met je lichaam, geest en ziel, en je oude pijn als herfstblaadjes willen laten vallen? Laat je dan inspireren door de levensprincipes van de sjamanen uit de Amazone in combinatie met moderne wetenschap. Ontdek de mythische reis om je ziel te reinigen, voedsel om je 'langer leven genen' aan te zetten en laat de zwaarte van je geest los met Alberto Villoldo.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Redactielid
Redactielid

Op de redactie van Inspirerend Leven help ik bloggers om hun verhalen tot hun recht te laten komen. Door verhalen te delen en elkaar te inspireren kunnen we de wereld net een beetje mooier maken.

Reactie
  1. Francesca 1 november 2019 - 08:12
    Reply

    En een zout oplossing in water opsnuiven/ drinken en baden en zout onder je bed platsen , ter bescherming en zuivering T liefste zuiver zout Himalaya zout ( Xenos heeft t) Heerlijk genezend

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?