Home Gezondheid Eerste hulp bij een zere keel: 5 dingen om te doen zodra je je ziek begint te voelen

Eerste hulp bij een zere keel: 5 dingen om te doen zodra je je ziek begint te voelen

Door Anouschka van Wettum

Herfst en winter betekenen voor sommige mensen vooral kou en warme truien. Maar als je net als ik bent, struin je het internet af voor preventieve tips. Want ieder jaar weer komt die winter verkoudheid opzetten. Daarom delen we 6 tips om aan te grijpen zodra je de eerste tekenen voelt van een zere keel. Stay healthy!

6 dingen om te doen zodra je je ziek begint te voelen

1. Neem een douche en blijf binnen

Het lastigste aan verkoudheid is dat we vaak niet weten wat de oorzaak is. Daarom kun je het beste een strategie gebruiken die de usual suspects uitsluit. Als de schuldige een seizoensallergie is, dan is een douche nemen en binnen blijven een eerste stap voor wat verlichting.

2. Stop met wat je aan het doen bent en zorg voor een goede nachtrust

Wanneer je niet voldoende slaap krijgt, ben je veel vatbaarder voor besmettelijke ziektes omdat je immuunsysteem verzwakt is. Zelfs wanneer je de verkoudheid al te pakken hebt en je he tin je hoofd en keel voelt, zullen de symptomen veel minder erg zijn als je stopt wat je aan het doen bent en een goede nacht maakt.

3. Probeer de neti pot

Andere culturen gebruiken de neti pot al eeuwenlang, maar deze oude methode van nasale irrigatie is pas recent naar het westen gekomen. De neti kijkt een beetje  op een kleine keramische theepot. Je vult hem met warm water en speciaal zout om je sinuswegen zacht te reinigen. De neti kan een verkoudheid of griep niet voorkomen, maar het helpt wel om de druk te verlichten als de boel flink verstopt zit.

4. Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Gehydrateerd blijven is altijd belangrijk, maar cruciaal wanneer je lichaam te maken heeft met een virus of allergieën. Voldoende drinken kan voorkomen dat verkoudheid en allergieën zich ontwikkelen naar een ontsteking. Allergie medicatie staat erom bekend dat het als bijwerking uitdroogt, dus zeker wanneer je medicijnen slikt: zorg dat je voldoende drinkt. Wanneer blijkt dat je je naar voelt omdat je de griep te pakken hebt, dan is het allerbelangrijkste om goed voor jezelf te zorgen dat je gehydrateerd blijft.

5. Maak een kom soep met kurkuma

Kurkuma is een krachtige antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Als je een kom kippensoep of groentesoep voor jezelf maakt, voeg wat kurkuma toe – het is lekker, en werkt op natuurlijke wijze nog genezend ook. Neem een kom soep met kurkuma en ga op tijd naar bed – de eerste stap om snel weer beter te worden.

Bron: Camillestyles.com

1 reactie

Avatar
Francesca 1 november 2019 - 08:12

En een zout oplossing in water opsnuiven/ drinken en baden en zout onder je bed platsen , ter bescherming en zuivering
T liefste zuiver zout
Himalaya zout ( Xenos heeft t)
Heerlijk genezend

Reply

Laat een bericht achter